CategoriiArticole

Piatra de alaun

Piatra de alun

Ce este piatra de alaun ?

Piatra de alaun este un un excelent deodorant natural fara aluminiu, amoniu, clorura de aluminiu sau clorhidrat de aluminiu. Regularizeaza transpiratia, inchide porii (este astringenta), are capacitatea de a inhiba formarea bacteriilor rau mirositoare pe piele (este antiseptica).
Piatra de alaun este o substanta naturala extrasa din mine care nu contine aluminiu, amoniu, clorura de aluminiu sau clorhidrat de aluminiu (considerat ca fiind una din cauzele cancerului mamar), substante prezente in deodorantele clasice produse de industria cosmetica.
Piatra de alaun este formata din saruri de aluminiu si de potasiu (sulfat dublu de aluminiu si potasiu: KAl(SO4)2-12H2O ). Aceasta substanta este total diferita de aluminiu, amoniu, clorura de aluminiu sau clorhidratul de aluminiu precizate mai sus si este total inofensiva
Piatra de alaun are culoare alba, translucida si un gust astringent.
In prezent pe langa piatra extrasa din mina exista si piatra de alaun fabricata de industria chimica folosind saruri de amoniu obtinute prin sinteza. Piatra naturala are inscriptionata pe eticheta denumirea “potasiu-aluminiu”, iar cea artificiala “amoniu-aluminiu”. Astfel cercetand cu atente eticheta va puteti feri de produsele artificiale de sinteza.

Istoric
Piatra de Alaun este utilizata inca din antichitate, in numeroase aplicatii, mai ales in vopsitorii, deoarece alaunul era folosit ca mordant, substanta cu ajutorul careia se fixa vopseaua pe tesaturi. Originea alaunului se pare a fi localizata langa Damasc, dar exista marturii ca in antichitate alaunul se extragea in multe mine de aluminiu situate in bazinul Mediteranei.
Pana in secolul XVI piatra de alaun provene in principal din carierele din Siria. Utilizarea sa a crescut dupa ce a putut fi fabricata pornind de la niste substante minerale cunoscute sub numele de alunite.
Piatra de alaun cea mai pura se extrage din desertul marocan, Mai exista mine in Siria, Grecia si chiar Franta.
In prezent piatra de alaun se poate fabrica si pe cale sintetica asa ca pentru siguranta si sanatatea voastra urmariti cu atentie eticheta produsului:
Alaun de potasiu indica piatra originala pe baza de alunite extrase din mine
Alaun de amoniu indica un produs de sinteza chimica, rezultat al industriei grele

Utilizare:
– deodorant antibacterian ce se aplica pe pielea umeda, sau se umezeste piatra, aceasta formand o pelicula fina, sarata, usor alcalina, prevenind dezvoltarea bacteriilor responsabile de mirosurile neplacute. Nu exista nicio restrictie cat priveste zonele care pot fi tratate extern: fata, axile, maini, picioare – atata vreme cat nu o inghititi .
– ca after-shave pentru a calma pielea. Poate fi utilizata si pentru a reduce sangerarea in taieturi minore
– pentru a preveni cresterea parului sub piele si a opri sangerarile de la taieturi dupa ras sau epilat (inchide microfisurile pielii si nu permite dezvoltarea infectiilor).
– pentru a ingriji acneea (datorita calitatilor sale astringente si a componentilor naturali)
– pentru a calma iritatiile datorate de piscaturi de insecte. Se aplica pe locul piscaturii, reducand inflamatia pielii si calmeaza mancarimea cauzata de piscatura insectelor.

Avantaje:
– are proprietati hipoalergice: este un produs perfect tolerat de toate tipurile de piele, chiar si de cea mai sensibila
– este inodora: nu are miros si nu interactioneaza cu parfumul dumneavoastra
– este usor de utilizat: se aplica pur si simplu pe zonele de interes care au fost in prealabil umezite (axile, picioare,etc) deoarece aceasta piatra este solubila in apa
– este foarte economica: o piatra de alaun de 60 g are o durata de utilizare de aproximativ un an sau estimativ cat 12 deodorante traditionale
– este extrem de eficienta: asigura prospetime si curatenie pe tot parcursul zilei
– nu pateaza
– nu contine substante vegetale sau animale
– este total inofensiva: datorita structurii moleculare speciale nu traverseaza bariera de la nivelul pielii si astfel nu patrunde in organism, spre spre deosebire de alte componente din aluminiu utilizate uneori in antiperspirantele obisnuite.

Puteți găsi piatră de alaun 100% naturală aici si deodorant spray cu piatră de alaun aici.

AICI găsiți piatra de alaun naturală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *