CategoriiRețete vegane/de post

Brânză vegetală

17

Cunosteam branza vegetala pe baza soia, insa acum am descoperit ceva nou, cel putin pentru mine. Este vorba de branza vegetala cu probiotice care fermenteaza la fel ca iaurtul. Microorganismele cunoscute sub denumirea de probiotice sunt benefice organismului uman, ele ajuta digestia, refac flora intestinala si stimuleaza sistemul imunitar intestinal.
Se pot gasi capsule cu probiotice in farmacii, dar si in magazinele bio. Sfatul meu este, indiferent ce varianta alegeti, sa cititi bine inainte eticheta si sa alegeti acele capsule care contin doar probiotice nu si alte adaosuri. Acesta este si motivul pentru care va recomand capsule si nu comprimate care de obicei contin tot felul de lianti farmaceutici. Din punct de vedere “tehnic” trebuie sa aveti o patura electrica sau sa gasiti un loc cu caldura moderata unde sa puneti branza la fermentat.

Reteta pentru 4 persoane
– 400 g Migdale crude
– 200 ml Lapte de cocos
– 1 lingura de Sirop de agave
– 100 ml apa de izvor
– 5 capsule de probiotice

Preparare : 15 minute
Fermentare : 12 ore
1. Puneti la muiat migdalele in apa de izvor pentru o noapte.
2. A doua zi scurgeti migdalele si puneti-le in vasul unui robot cu lama in forma de S.
3. Adaugati laptele de cocos, siropul de agave si apa de izvor proaspata (100 ml)
4. Desfaceti capsulele de probiotice si varsati pudra in cuva robotului.
5. Amestecati bine pana se obtine o pasta fina si omogena. Mixati cu pauze pentru a nu forta si incalzi prea tare robotul.
6. Turnati amestecul intr-un recipient si pregatiti-l pentru fermentare.
7. Inveliti castronul cu amestecul vegetal in cateva prosoape de bucatarie si apoi puneti-l pe o patura electrica (una mica normala). Iarna e mai usor pentru ca puteti pune amestecul langa calorifer. Ideea este ca trebuie sa-l puneti langa o sursa de caldura moderata pentru 12 ore. Exista si varianta mai putin cunoscuta a aparatelor de facut branza sau iaurt pentru cine are asa ceva.
8. Dupa 12 ore cand este deja fermentat puneti amestecul la frigider pentru alte 12 ore, dupa care se poate servi.
Chiar daca intreg procesul dureaza aproape 2 zile, practic munca voastra nu dureaza mai mult de 20 minute si va asigur ca merita din plin.

Gustare : puteti combina preparatul cu diverse vegetale pentru a obtine arome si gusturi inedite: ierburi aromate, usturoi, ceapa, rosii deshidratate, ciuperci crude, etc.
Idei de preparare: consistenta preparatului este asemanatoare cu mascarpone sau ricotta asa ca se poate folosi la creme, deserturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *