Via Naturalia
Via Naturalia
Produse bio de bazaProduse bio de baza
Cereale si panificatieCereale si panificatie
Produse bio fara glutenProduse bio fara gluten
Produse bio cu quinoaProduse bio cu quinoa
Produse Montignac cu IG scazutProduse Montignac cu IG scazut
Condimente bio alge si delicateseCondimente bio alge si delicatese
Cafea, ceai, cacao, bauturiCafea, ceai, cacao, bauturi
Dulciuri bioDulciuri bio
Suplimente si siropuri naturaleSuplimente si siropuri naturale
Cosmetice bio pentru fata si corpCosmetice bio pentru fata si corp
Produse bio pentru igiena personalaProduse bio pentru igiena personala
Produse bio pentru curatenia caseiProduse bio pentru curatenia casei
Via Naturalia

QUINOA BIO - Preparate de baza

QUINOA BIO - Preparate de baza
Prepararea boabelor de quinoa este foarte rapida si succesul sau este garantat. Este suficient sa respectam volumul de apa si timpul de preparare. Vom prezenta aici modul de preparare de baza. Cu preparatul rezultat puteti compune o multitudine de retete cu quinoa exotice si hranitoare
Magazinul Via Naturalia, specializat in produse bio va prezinta Quinoa bio Real, cel mai calitativ soi de quinoa. "Quinoa regala" este apreciata pentru culoarea sa deschisa, marimea boabelor si aportul ridicat de proteine. Deasemenea va prezentam si Quinoa rosie, un soi mai putin cunoscut dar care arata foarte bine in farfurie.

Ingrediente

quinoa, apa, sare

Mod de preparare

Prepararea prin fierbere inabusita
Cel mai usor si sanatos mod de preparare este fierberea inabusita, deoarece toata apa este absorbita atunci cand boabele de quinoa sunt gatite. Nu exista nici o pierdere de elemente nutritive in surplusul de apa care ar trebui eliminat la sfarsitul prepararii. Acest mod de preparare ne ofera boabele bine separate, dar si bine fierte si inflorite (miezul alb este eliberat).
Pentru inceput se clatesc boabele de quinoa intr-o sita cu apa rece. Dupa scurgere se pune 1 masura de quinoa cu 2 masuri de apa intr-un vas cu partea de jos groasa (ceaun de tuci). Se da un clocot dupa care se reduce focul, se acopera, se adauga sare si se fierbe acoperit si la foc mic timp de 10 maxim 15 minute. Dupa 10 min de fierbere la foc mic se opreste focul si se lasa quinoa acoperita in repaos timp de cateva minute inainte de utilizare. Puteti sa o consumati de indata ce acest proces de preparare s-a incheiat. Daca doriti sa o folositi la salate sau la preparate cu legume, va sfatuim sa o lasati sa se raceasca bine. Boabele calde de quinoa sunt fragile si riscati sa se striveasca rapid daca le manevrati imediat la sfarsitul gatitului. Gatitul intr-un mare volum de apa.
Daca sunteti grabiti sau nu va place sa masurati volumul de apa raportat la cel quinoa, puteti de asemenea sa o gatiti intr-un volum mai mare de apa, ca si pastele. Boabele de quinoa vor fi mai moi si mai apoase, insa acest mod de preparare este mai potrivit pentru piureuri,supe, musaca. Se pune un volum mare de apa cu sare la fiert; cand apa clocoteste se adauga in ploaie quinoa apoi se continua gatitul aproximativ 12-15 minute. Se scurge apoi printr-o sita fina, dupa care se serveste sau se continua prepararea retetei alese.
 
Quinoa marinata
Puteti de asemenea gati o marinata de quinoa pentru un preparat cu boabe mai putin sfaramate si mai crocante. Este mai revigorant si ofera o textura originala preparatului. Quinoa se poate pregati pentru gatit dupa metodele descrise anterior, dar timpul ei de fierbere trebuie sa fie de numai 8 minute. Se scurge apoi, se clateste sub un jet de apa rece reimprospatand-o si se pune la marinat pentru mai multe ore in sosul recomandat in reteta.
 
Germeni de quinoa
Quinoa are proprietatea de a germina foarte repede; puteti testa usor acest lucru obtinand germeni de quinoa cu o aroma dulce, deosebita. Puneti quinoa intr-o sita fina si clatiti cu apa rece. Se pun apoi boabele intr-un bol si se acopera cu apa proaspata. Se lasa la muiat aproximativ 5 ore, apoi se scurg si se clatesc cu apa calduta dupa care se pun intr-un germinator (sau pe o bucata de tifon intinsa pe o placa). In continuare se clatesc regulat boabele (de 2-3 ori pe zi) cu apa calduta, insa asigurandu-va ca apa nu stagneaza. A doua zi, veti putea observa inceputul procesului de germinare. Pentru un gust si o savoare deodebite se recomanda sa consumati germenii dupa 2 zile de germinare. Se pot adauga in salate sau in preparatele cu legume.
 
Gasiti quinoa si varietati plus foarte multe alte produse pe acest site aici

0 produse in cos
Total de plata:
0 Lei

Magazin VIA NATURALIA
Iasi, Str. Barboi, nr. 6, bl. C7, parter
(in spatele Halei Centrale)
0232 215 808, 0735 153 424
Mini turtite de porumb cu rozmarin
Informatii Certificare bio ECOCERT Produse bio Magazin bio Quinoa bio Sapun de Marsilia Cosmetice bio bebelusi Produse bio fara gluten Sapun de Alep
Site realizat de Brand Web Design
Termeni si conditii       Politica de confidentialitate       Ghidul tau autentic de shopping. Viziteaza magazinul vianaturalia.ro pe ShopMania Magazine Bio