Reduceri!
ÎN STOC

Faina integrala de spelt 500g

(2 recenzii de la clienți)

Original price was: 25,50 lei.Current price is: 20,20 lei. cu TVA

Faina Spelt integrala (Alac) din boabe macinate cu pietre de moara, contine proteine si fibre. Poate inlocui total sau partial faina de grau in panificatie. Speltul este un stramos al graului.

Promotie valabila in limita stocului disponibil

58 în stoc

Descriere

CARACTERISTICI FAINA DE SPELT INTEGRALA:

• produse bio
• cereala integrala
• sursa de proteine si fibre
• gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

• faina spelta integrala bio ideala pentru panificatie
• Aceasta cereala integrala originara din sudul Europei este bogata in nutrienti si proteine si are o aroma de nuca.
• Se crede ca faina de spelta a fost folosita pentru prima data in urma cu aproape 8.000 de ani, ceea ce o face una dintre cele mai vechi culturi cultivate din istoria omenirii. Faina de spelta, cunoscuta si sub numele de grau dinkel sau grau decojit, este un cereale sau cereale care este strans legata de grau.
• Desi este similara din punct de vedere nutritional cu graul, are un continut putin mai mare de zinc si proteine.
• Spelta integrala este, de asemenea, o sursa buna de fibre alimentare. Fibrele ajuta la incetinirea digestiei si absorbtiei, ceea ce ajuta la reducerea nivelului de zahar din sange, reduce presiunea in vase, micsorarea colesterolului rau (LDL) fara a reduce colesterolul HDL sau cresterea trigliceridelor.
• Aportul ridicat de fibre este strans legat de rezultate pozitive asupra sanatatii, inclusiv un risc redus de obezitate, boli de inima si diabet de tip 2
• In plus, in comparatie cu graul, spelta are o capacitate antioxidanta mai mare – deci are capacitatea de a elimina radicalii liberi
• In faina pe care o oferim utilizam Spelta (Alac) provenit din Franta, macinat prin procedeul de macinare Borsa (cu pietre de moara), care permite pastrarea cat mai intacta a tuturor nutrientilor continuti in bob si mai ales in partea exterioara. Procedeele conventionale elimina partea externa a bobului si odata cu aceasta o mare parte din nutrienti.
• Tipul unei faini caracterizeaza continutul de minerale al acesteia. In functie de aceasta i se atribuie o cifra de la 45 la 150. Cu cat numarul este mai mare cu atat faina este mai inchisa si mai bogata in minerale.

INGREDIENTE:

• spelt integral* (Triticum Spelta) (Gluten).
• *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: 0002 GLUTEN
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina
Tara de origine: Franta
Certificator: Ecocert FR-BIO-01

PREPARARE / UTILIZARE:

• se utilizeaza pentru inlocuirea totala sau partiala a fainei de grau in panificatie.
• Cand inlocuiti faina integrala de grau cu faina integrala de spelta, retineti ca spelta este mai solubila in apa, asa ca poate fi necesar sa utilizati mai putin decat ceea ce cere reteta.
• Incepeti cu mai putin lichid cand gatiti sau coaceti cu spelta, apoi adaugati incet pana obtineti consistenta perfecta. De asemenea, aveti grija sa nu framantati prea mult faina de spelta – veti observa ca este putin mai fragila decat faina de grau si necesita mai putina atentie la preparare.
• Este usor sa inlocuiti faina de grau cu faina de spelta din majoritatea retetelor, deoarece sunt foarte asemanatoare. Daca coaceti, puteti inlocui aproximativ jumatate din faina obisnuita cu faina de spelta si puteti obtine un rezultat similar.
• Pentru ca din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu sensibilitati la grau, spelta ofera o alternativa la faina de grau. Desi contine gluten, pare sa fie tolerat mai usor decat graul. In plus, este o sursa excelenta de nutrienti si poate fi folosita cu usurinta in retete obisnuite de produse de coacere.
• Faina de spelta in comparatie cu faina de grau, spelta contine doar niveluri moderate de gluten si poate fi digerata mai usor decat faina de grau, in special pentru persoanele cu sensibilitate la gluten. Poate fi mai usoara pentru sistemul digestiv si ofera o optiune de faina bogata in nutrienti.
• Faina de spelta contine gluten, asa ca persoanele cu afectiuni precum boala celiaca sau sensibilitati la gluten probabil nu pot tolera spelta.

BENEFICII

SUSTINE CIRCULATIA

• Cuprul si fierul prezent in faina de spelta permit acestei cereale sa ajute circulatia sangelui.
• Fierul ajuta la transportul oxigenului in sange. De fapt, cercetarile arata ca deficienta de fier este cel mai frecvent legata de dezvoltarea anemiei, care este o afectiune care se datoreaza lipsei de productie de globule rosii sanatoase.
• Fierul ajuta la metabolizarea proteinelor si joaca un rol in producerea de hemoglobina si celule rosii din sange, servind ca tratament natural pentru anemie.

INTARESTE SISTEMUL OSOS

• Cu o gama impresionanta de minerale esentiale care intaresc oasele, spelta este o alegere naturala pentru imbunatatirea sanatatii oaselor.
• Calciul si fosforul, de exemplu, se leaga impreuna pentru a forma cristale care formeaza oasele si dintii. Impreuna, intaresc oasele si le mentin puternice pentru toata viata.
• Cu 23% din valoarea zilnica recomandata de fosfor intr-o cana de faina de spelta, sunteti pe cale sa va asigurati oasele.
• Alimentele bogate in fosfor, cum ar fi faina de spelta, mentin organismul la un nivel adecvat de pH si ajuta la extractia energiei.

AJUTA LA INTARIREA SISTEMULUI IMUNITAR

• Vitaminele si mineralele din faina de spelta ajuta la intarirea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei.
• Fierul, de exemplu, este strans legat de sistemul imunitar, potrivit cercetarilor publicate in Journal of Neural Transmission. De asemenea, este necesar pentru a digera si a absorbi in mod corespunzator alti nutrienti din alimente, datorita rolului sau in procesul enzimatic metabolic.
• In plus, fierul ajuta la aducerea suficienta de oxigen in zonele deteriorate ale corpului, inclusiv in tesuturile, organele si celulele deteriorate care sunt predispuse la infectii sau la dezvoltarea bolilor.
• Potrivit cercetarilor publicate in Biochemistry, tiamina joaca un rol in activarea sistemului imunitar. Asta pentru ca tiamina ajuta la mentinerea tonusului muscular de-a lungul peretilor tractului digestiv, unde se afla de fapt o mare parte din sistemul imunitar – iar numarul de tiamina al fainii de spelta ajuta la prevenirea deficientei de tiamina.
• De asemenea, previne inflamatia si ajuta la combaterea stresului cronic, care va poate afecta foarte mult sistemul imunitar.

SUSTINE BUNA DIGESTIE

• Continutul ridicat de fibre din faina spelta permite o buna digestie. Desi se gasesc in alimente cu carbohidrati, cum ar fi faina de spelta, fibrele nu contribuie cu carbohidrati la dieta noastra.
• Datorita structurii sale si incapacitatii noastre de a o absorbi, fibrele trec prin sistemul nostru digestiv neabsorbite de enzimele digestive din stomac – luand cu ele toxinele, deseurile, particulele de grasime si colesterol si eliminandu-le din intestin.
• In acest fel ne ajuta la imbunatatirea digestiei si a sanatatii inimii, ne face sa ne simtim plini si sprijina detoxifierea.
• Datorita partial continutului sau de fibre, potrivit unui studiu publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry, painea cu faina de spelta este rapid digerabila, reclamand din nou beneficiile sale digestive.
• dieta bogata in fibre ajuta, de asemenea, la prevenirea tulburarilor digestive si a bolilor precum diverticulita, cancerul de colon si bolile inflamatorii intestinale. Acest lucru se datoreaza faptului ca fibrele prebiotice ajuta la imbunatatirea functiei imunitare si la mentinerea sanatatii mai bune a colonului si a intestinului, in acelasi timp curata deseurile daunatoare din organele digestive.

SURSA IMPORTANTA DE MANGAN

• cana de faina de spelta gatita are peste 91% din valoarea zilnica recomandata a manganului. Manganul este un oligomineral important care este necesar pentru multe functii vitale, inclusiv absorbtia nutrientilor, producerea de enzime digestive, dezvoltarea oaselor si apararea sistemului imunitar.
• Unul dintre cele mai importante beneficii ale manganului este capacitatea sa de a reduce pierderile osoase. Atunci cand este combinat cu alte minerale, inclusiv calciu, zinc si cupru, reduce la minimum pierderea osoasa, in special la femeile in varsta care sunt mai susceptibile la fracturi osoase si oase slabe.

SURSA DE NIACINA

• Niacina face parte din complexul de vitamine B si este o vitamina solubila in apa care este importanta pentru mentinerea unui sistem cardiovascular si a metabolismului sanatos – in special pentru echilibrarea nivelului de colesterol din sange.
• Alimentele care contin niacina ajuta la functionarea creierului, la formarea sanatoasa a pielii si la prevenirea sau tratarea diabetului.
• Exista dovezi ca niacina poate ajuta la scaderea riscului de a dezvolta boli neurodegenerative, inclusiv boala Alzheimer, pierderea memoriei, tulburari oculare cum ar fi cataracta, acnee si afectiuni ale pielii, osteoartrita, probleme de circulatie, migrene, ameteli si tulburari de invatare precum ADHD.

IDEI SIMPLE despre cum sa folositi faina de spelta:
Puteti schimba faina fara gluten si faina de grau si puteti adauga in schimb faina de spelta. O modalitate de a testa acest lucru este cu aceasta reteta de prajituri cu unt de migdale si ciocolata. Aceste fursecuri delicioase sunt o alternativa la reteta clasica de fursecuri.
De asemenea, puteti incerca sa inlocuiti faina fara gluten cu faina de spelta atunci cand pregatiti briose cu banane si nuci. Aceste briose au banane, ciocolata neagra si nuci.
De asemenea, puteti incerca sa incorporati faina de spelta in retetele sanatoase de clatite.
Iata cum se prepara:
Ingrediente:
4 cani de faina de spelta
3 linguri praf de copt
2 lingurite de bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare kosher
2 linguri plus 2 lingurite de zahar (puteti in schimb sirop de artar sau nectar de agave)
Se amesteca acest amestec si ai faina de clatite de spelta. Puteti folosi acest lot de faina in Reteta noastra de clatite cu dovleac si afine sau in Reteta de clatite cu proteine banane si ciocolata.

 

SCURTA CONCLUZIE

  • Faina de spelta este un cereale sau cereale care este strans legata de grau. Poate fi folosit la coacere nu numai retete de faina de spelta, sau ca inlocuitor in retetele care necesita alte tipuri de faina.
  • Faina de spelta nu este fara gluten, deoarece contine cantitati moderate de gluten. Cu toate acestea, se stie ca este mai usor de digerat decat faina de grau, deoarece este solubila in apa.
  • Cand coaceti cu faina de spelta, incepeti cu o cantitate mai mica de apa decat ati folosi cu faina de grau sau faina fara gluten si continuati sa adaugati mai mult pana cand obtineti consistenta dorita.

PRIMÉAL – una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Informații Nutriționale

Carbohidrati (glucide)

Grasimi

2,4g din care acizi grasi saturati 0,4g

Proteine

Sare

Fibre

Valoare energetica la 100g

2 recenzii pentru Faina integrala de spelt 500g

  1. Constanta

    Mult mai usoara pentru digestive decat faina de grau

  2. Vasile

    O faina foarte buna. Am folosit si maia de spelt si a iesit o paine deosebit de gustoasa.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *