CategoriiArticole

10 motive să nu mai folosiți niciodată convenționala pastă de dinți

62

Dupa ce citesti eticheta unei paste de dinti conventionale iti vine firesc in minte intrebarea: „Te speli pe dinti cu otrava?” Pasta de dinti conventionala este incarcata cu toxine. Chiar eticheta te avertizeaza cu privire la orice pasta de dinti conventionala, “nu inghiti “si ” in caz de ingerare accidentala”, contactati centrul de control al substantelor otravitoare.

Gura ta este unul dintre locurile cele mai absorbante din intregul corp. In timp ce periati dintii, ingredientele intra in gura si gingii si isi incep drumul in sangele dumneavoastra.

Haideti sa parcurgem o parte dintre aceste substante toxice:

Triclosan
Pastele de dinti conventionale pot contine Triclosan, un agent chimic ucigator. Triclosan este inca utilizat ca un ingredient activ in pasta de dinti Colgate Total – si a fost utilizat deja timp de aproape doua decenii! Triclosan a fost initial inregistrat ca pesticid si este strans legat de cancer, perturba hormonii tiroidieni si afecteaza functia cardiaca.

Polietilen glicol
Stiati ca polietilena este cel mai frecvent plastic din lume? Este folosit mai ales pentru containere si ambalaje . Mai jos cititi ceea ce Institutul National pentru Securitate si Sanatate are de spus despre PEG: “Etilen glicol este descompus chimic in organism in compusi toxici . Acesta si subprodusele toxice afecteaza in primul rand sistemul nervos central (SNC), apoi inima, si in cele din urma rinichii. Ingestia de cantitati suficiente poate fi fatala.” Oare cat este suficient?

Fluorura
Pasta de dinti cu fluor dauneaza gingiilor. La concentratiile utilizate in pasta de dinti comerciala cu fluor (1000 ppm), fluorura provoaca daune gingiilor prin activitatea otravitoare a unor enzime si incetinirea mecanismelor de auto – reparare a gingiilor . Un studiu publicat in revista de specialitate „Neurologia” a aratat ca ingestia prelungita de fluor poate cauza prejudicii semnificative pentru sanatate si in special la nivelul sistemului nervos. Fluorura poate provoca reactii adverse, cum ar fi leziuni ale creierului IQ scazut la copii, deteriorarea glandei pineale, a glandei tiroide, a oaselor, afectiuni ale tractului gastro-intestinal si cancer. Conform J. Lee si colab. (publicat in revista Toxicologie in ianuarie 2008 , pp . 340-347), fluorura de sodiu este citotoxica (dauneaza / distruge celulele vii ) si produce un raspuns inflamator.

Surfactanti
Agentii tensioactivi cum ar fi lauril sulfatul de sodiu sunt usor absorbiti in organism si sunt considerati a fi cancerigeni. Ei pot provoca de asemenea iritatii ale pielii si ochilor, dezechilibre hormonale, denaturarea proteinelor structurale, afte bucale si ulcere.

Sorbitol
Un alt nume pentru sorbitol este „glucitol”. Este de fapt un alcool din zahar, care este metabolizat lent de organismul uman. Alcoolii din zahar sunt renumiti pentru suferinta care o provoaca tractului digestiv. Potrivit Chris Kresser, „deoarece alcoolii din zahar sunt FODMAP (Oligo – Di – monozaharide fermentabil si polioli sau mai pe intelesul nostru carbohidrati (zaharuri), care se gasesc in produsele alimentare) si sunt in mare parte nedigerabili, pot provoca diaree prin tragerea apei in exces in intestinul gros. Fermentarea alcoolilor din zahar de catre bacteriile intestinale poate provoca, de asemenea gaze si balonare, iar alcoolii din zahar pot scade absorbtia de grasime din alte alimente.”

Zaharuri artificiale
Ce toate zaharurile aparent acestea micsoreaza pH-ul placii dentare ( mai mult aciditate = mai multe daune la dinte). Daca gasiti aspartam intre ingrediente, trebuie sa fie constienti de faptul ca este toxic si a fost conectat cu zeci de boli inclusiv tumorile cerebrale.

Propilen Glycol
Propilen glicol este o componenta activa in antigel si actioneaza ca un solvent sau agent activ de suprafata . Stiati ca EPA (agentia americana de protectie a mediului) considera propilen glicol atat de periculos din punct de vedere toxic incat trebuie sa fie manipulat cu manusi, imbracaminte de protectie, ochelari de protectie si eliminarea corecta ca reziduu?

Glicerina
Conform cercetarilor Doctorului Gerald F. Judd trebuie sa evitati toate pastele de dinti care contin glicerina. Glicerina acopera in straturi dintii precum o folie de plastic blocand absorbtia de nutrienti si re-mineralizarea. Pastele de dinti cu glicerina „cer 20 de clatiri” pentru a o da jos.

Dietanolamina
Dietanolamina (DEA) este un agent de spumare care este strans legat de cancerul de ficat si rinichi . DEA perturba hormonii si poate forma tumori canceroase.

FD & C Coloranti 1 & 2
Acestia sunt coloranti artificiali legati de mai multe probleme de sanatate: dureri de cap , astm, reactii alergice, si chiar cancer.

Referinte
Environmental Working Group, Propylene Glycol
Environmental Working Group, Diethanolamine
PAN Pesticides Database, Sodium Lauryl Sulfate

Are Xylitol, Sorbitol, and Other Sugar Alcohols Safe Replacements for Sugar?


http://livingtraditionally.com/10-reasons-to-never-use-conventional-toothpaste-again/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *