CategoriiȘtiri

Ce este factorul de protecție solară sau SPF

51

De cele mai multe ori acest termen este inteles greșit în sensul ca o cremă este mai buna decat alta și oferă o protectie solara mai puternica sau chiar totala. Este gresit. SPF-ul masoară timpul de protectie solara.

Factorul de protectie solara masoara timpul în care pielea este protejată de activitatea razelor UVB.

Daca în mod normal, fără a aplica o cremă de protectie solara pielea se înroșește in 10 min, un SPF 15 indică o perioadă de protecție de 10×15 min, un SPF 30 indică o perioadă de protecție de 10×30 min și așa mai departe

Simbolul SPF (sun protection factor) masoara numai activitatea razelor UVB – cele care cauzeaza arsuri, insă trebuie să avem în vedere că o cremă eficientă trebuie să aibă și factor de protectie solara UVA

Radiaţiile ultraviolete UVA afectează straturile inferioare ale pielii fiind responsabile pentru îmbătrânire prematură, riduri, pierderea elasticitătii, producerea melanomului, dar si de “photoageing”, un proces cu efecte directe asupra imunitătii.

Radiaţiile ultraviolete UVB sunt responsabile pentru arsuri în straturile superioare ale epidermei. Acestea pot conduce la aparitia cancerului de piele, malign sau benign.

Mai există și radiațiile UVC, cu lungimea de undă cea mai scurtă și cele mai nocive, dar din fericire acestea sunt absorbite total in stratul de ozon.

Conform dermatologilor un produs etichetat cu SPF 15 blocheaza in jur de 93% din razele UVB, in timp ce un factor SPF 50 protejeaza pana la 98%. Este imposibil ca lotiunile sa asigure o protectie de 100%, asa ca etichetele cu SPF 70 nu isi au rostul.

SPF 15 blocheaza in jur de 93% din razele UVB, in timp ce un factor SPF 30 protejeaza pana la 97%

Nici o cremă nu rezistă în totalitate la apă sau transpirație, deci după fiecare intrare in apă, crema trebuie reaplicată.

Recomandarea noastră se indreaptă catre produsele cosmetice bio pentru protectie solara cu filtre minerale. ACORELLE SOLAIRE, este o linie de produse cosmetice bio care va garanteaza ingrediente naturale in compozitie, fara filtre chimice, fara zinc, fara nanoparticole si care contin substante antioxidante unice. Produsele au texturi fine si delicate care nu lasa urme albe pe piele.

Nu uitați niciodată cele două fețe ale soarelui: prieten dar și dușman atunci când nu ne protejăm corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *