Detoxifiere cu tarate de ovaz

Taratele de ovaz sunt invelisul extern al semintei de ovaz. Sunt foarte bogate in fibre insolubile si in pectine, contribuind la absorbtia unei cantitati insemnate de apa. Taratele de ovaz contin deasemenea si complexul de vitamine B, proteine si minerale.

Taratele de ovaz si-au castigat un binemeritat loc de frunte in dietele de slabire si detoxifiere. 

Haideti sa vedem cum ajuta consumul de tarate de ovaz in detoxifierea organismului.
Taratele de ovaz sunt o excelenta sursa de fibre solubile si insolubile. Fibrele nu sunt asimilate de organismul nostru, insa absorb, antreneaza si ajuta la eliminarea lipidelor si a glucidelor (a grasimilor si a zaharului) din organism. Odata cu acestea se elimina si multe toxine. Tot datorita fibrelor, taratele efectueaza o curatare mecanica interioara a intestinelor, eliminand reziduurile care stagneaza, deci are loc un proces de curatare in profunzime. Avand in vedere acest lucru trebuie sa stiti ca nu trebuie exagerat cu consumul de tarate de ovaz deoarece se pot irita intestinele.
Prin eliminarea lipidelor si a glucidelor ajuta si la reducerea numarului de calorii ingerate intr-o zi si acesta este aspectul care le face utile in dietele de slabire. Un alt aspect util in dietele de slabire este faptul ca sunt foarte satioase. Taratele de ovaz au capacitatea de absorbi lichide de pana la de 40 de ori volumul lor ceea ce confera o senzatie de satietate pentru foarte lunga durata.

Taratele de ovaz nu sunt indicate doar in cadrul curelor de slabire.

Datorita indicelui glicemic scazut de doar 15 unitati sunt recomandate pentru cei care sufera de diabet: regleaza concentratia de zahar din sange, reduc necesarul de insulina si au un efect favorabil asupra metabolismului.
Taratele de ovaz reduc concentratia de colesterol din sange, astfel ca sunt recomandate atat persoanelor care au probleme in a mentine la nivel normal aceasta constanta a sangelui, dar si celor care sufera de boli cardiovasculare, arteroscleroza si hipertensiune arteriala.
Este dovedit faptul ca un consum regulat de tarate de ovaz, reduce in mod spectaculos riscul aparitiei cancerului de colon, fibrele din ovaz functionand ca un burete care absoarbe toate acele substante si elemente cu efect cancerigen de la nivelul intestinului gros.

Cum se consuma taratele de ovaz?

In general se recomanda sa ne oprim la consumul a cel mult trei linguri zilnic, pentru a evita tulburarile intestinale, pierderile de vitamina D si de magneziu, care ar putea fi asociate cu consumul excesiv de tarate de ovaz.
Din tarate de ovaz se pot face chifle, tarte, blaturi de pizza, clatite. Pot fi adaugate in diverse salate de cruditati, supe sau pot fi amestecate cu lapte sau iaurt vegetal. Taratele de ovaz isi pastreaza proprietatile in timpul prepararii termice.
Trebuie retinut ca taratele de ovaz nu sunt tolerate de persoanele cu colon iritabil sau de cele care au avut o interventie chirurgicala in zona abdomenului ori a tubului digestiv. In toate aceste cazuri, este indicata consultarea medicului inainte de a trece la consumul taratelor de ovaz.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.