CategoriiRețete fără gluten

Buturugă cu citrice – retetă fără gluten

111

O rețetă fină fără gluten ce poate face cinste unei mese festive. Nu e o rețetă greu de făcut însă vă trebuie puțină îndemânare pentru asamblarea finală.

Ingrediente pentru 8 portii

  • 8 ouă bio (4 ouă întregi și 4 gălbenușuri)
  • 105g faina de orez Ma Vie sans Gluten
  • 35g faină de migdale
  • 150 g sirop de agave
  • 120 g de suc de citrice la alegere, de exemplu amestec de lămâie-lime sau lămâie-portocală
  • 130g ulei de cocos pentru gătit (în formă solidă). Se ține înainte la frigider
  • 3 linguri de lapte vegetal sau apă

Preparare : 40 minute
Gatire : 20 minute

Crema de citrice

  1. Într-o cratiță se pune sucul de citrice, 100g sirop de agave, 15 g faina de orez și cele 4 gălnenșuri
  2. Se încălzește apoi amestecul la foc mediu urmărind să se îngroașe crema.
  3. La final cand crema e îngroșata se adaugă uleiul de cocos în bucățele mici  și se amestecă, fără a se încălzi (doar dacă vedeți că nu se topește mai puneți puțin cratița pe foc). Ideea nu este să se topească grăsimea, ci să se încorporeze uniform în cremă.
  4. Lăsăm crema să se răcească și apoi o punem la frigider să se întărească.

Pandișpanul

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C
  2. Luați cele 4 ouă întregi și separați albușurile de gălbenușuri
  3. Într-un bol amestecați 90g făină de orez cu făina de migdale, 50g sirop de agave, cele 3 linguri de lichid și cele 4 gălbenușuri.
  4. Separat bateți spumă albușurile și apoi le încorporați ușor în aluatul de mai sus amestecând delicat cu o spatulă.
  5. Se toarnă amestecul într-o tavă acoperită cu foaie de copt (o tavă de 18/24 de exemplu) . Se pune la cuptor pentru 18-20 minute și apoi se lasă să se răcească ușor. Nu trebuie să fie rumenit pentru a rămîne flexibil și ușor de manevrat.

Montarea prăjiurii

  1. Folosiți o sticlă de plastic goală la care tăiați capetele astfel încât să aibă același diamentru pe tot. Apoi taiati in două pe lungime astfel încat veți obține 2 forme cu secțiunea de semicerc.
  2. Taiati o bucată de pandișpan și transferați-o ușor in interiorul uneia din formele realizate ca mai sus. Vă puteți ajuta de foaia de copt dededesubt si să o puneți în formă cu tot cu foaia de copt.
  3. Scoateți crema de la frigider, amestecați bine si puneti in interiorul formei un strat de 1cm.
  4. Continuati si puneti un dreptunghi de pandispan, de data aceasta drept, apoi inca un strat de crema si finalizati cu un strat de pandispan care va forma baza buturugii.
  5. Pastrati cremă pentru finisarea buturugii
  6. Buturuga formată în forma de plastic se pune la frigider si se ține până în momentul servirii. Va lua astfel forma matriței și se va întări ca să o puteți tăia ușor.
  7. Cu câteva ore înainte de servire se scoate buturuga din matriță (se răstoană pe un platou) Se scoate foaia de copt si se orneaza cu restul de cremă.  Se poate pune nucă de cocos rasă pentru un aspect nins, sau puteți orna după dorință. Noi am folosit fulgi de migdale foarte ușor rumeniți în tigaie.

Sursa: https://www.maviesansgluten.bio/recette/buche-aux-agrumes/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *