CategoriiRețete fără gluten

Chec patru sferturi cu portocale și turmeric fără gluten

102

Un chec foarte colorat și aromat care îi va încânta pe iubitorii de delicatese la o ceașcă de ceai. Culoarea sa apetisantă, semințele crocante și parfumul citricelor amestecate cu condimente se pretează bine pentru perioada rece de toamna sau iarnă. Nu e un chec foarte dulce dar cu siguranță se încadrează la categoria desert.

Reteta pentru 8 portii

  • 300 g Amestec pentru chec “patru sferturi” – fara gluten
  • 3 ouă bio întregi
  • 130g ulei de cocos cântărit solid. Am ales ulei de cocos dezodorizat pentru a nu interfera aroma de cocos cu cea a turmericului și a portocalei.
  • 1 portocală – se folosește atât coaja cât și sucul
  • ½ linguriță turmeric pudră
  • Diverse semințe : floarea soarelui, dovleac

Preparare : 15 minute
Coacere : 45 minute

  1. Răzuiți într-un castron coaja portocalei cu grijă să nu ajungeți la partea albă.
  2. Adaugați conținutul unei pungi de Amestec pentru chec “patru sferturi” – fara gluten
  3. Adăugați uleiul de cocos topit la temperatura camerei
  4. Adăugați apoi ouăle și sucul de la o portocală
  5. Frământați bine până se obține un aluat neted
  6. Se adauga apoi turmericul și semințele.
  7. Se mai amestecă bine încă odată
  8. Tapetați o formă de chec cu ulei de cocos și făină
  9. Turnați în forma pregătită anterior. Mai decorați cu câteva semințe.
  10. Coaceți timp de 40 până la 45 de minute la 180°C.
  11. După ce scoateți de la cuptor lăsați checul să se răcească în formă.

Recomandarea este să serviți acest chec colorat alături de o ceașcă de ceai de citrice. Dar cred că ar merge orice fel de ceai, chiar și un ceai negru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *