CategoriiRețete fără gluten

Spaghetti fără gluten cu sos de fenicul

90

Mereu caut retete cu personalitate daca se poate fara proteine animale si chiar fara gluten. Feniculul nu e o leguma prea cunoscuta la noi si de aceea m-a atras aceasta reteta. E o reteta care întruneste toate cerintele de mai sus: vegana, fara gluten, usor de preparat si fara discutie ca e ceva cu personalitate.

Reteta pentru 2 portii

Preparare : 40 minute
Gatire : 30 minute

  1. Se pregateste supa de legume prin dizolvarea cubului concentrat in 400-500 ml apa fierbinte. Eu o fac mai concentrata asa ca folosesc doar 400 ml apa.
  2. Se spala si se taie in bucati mici fenicului. Pastrati cateva frunze pentru ornare
  3. Usturoiul tocat se caleste intr-o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta
  4. Se adauga fenicului si putină supă
  5. Se fierbe la foc mic pana feniculul devine moale. Daca supa se evapora se mai adauga treptat putin cate putin din supa gata preparata
  6. Cand feniculul este gata se da cratita de pe foc se condimenteaza cu sare si se lasa putin la racorit
  7. Se pune apoi amestecul in blender si se paseaza pana devine fin si cremos
  8. Separat se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj, jumatate din timpul necesar de fierbere
  9. Într-o cratita se pune sosul la incalzit si se adauga pastele care apoi fierb impreuna înca cateva minute (jumatate di timpul total de fierbere)
  10. Într-o tigaie antiaderenta puneți migdalele și le rumeniți ușor cîteva minute cu grijă să nu le ardeți. Puteți umezi puțin înainte migdalele.
  11. Aranjati pastele în farfurii si ornati cu frunze de fenicul, seminte de rodie si migdalele rumenite. Un praf de piper proaspat va imbogati gustul final.

Dacă concentratul de supa e fara gluten (trebuie sa verificati eticheta) puteti avea un meniu potrivit si pentru cei care nu consuma alimente cu gluten. Insa nu e obligatoriu sa folositi supa. Puteti fierbe feniculul si in apa daca doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *