- RETETE FARA GLUTEN
- 0 likes
- 627 views
- 0 comments

E o tartă delicioasă care aduce împreună prospețimea și delicatețea perelor cu gustul puternic al ciocolatei. E puțin de muncă, dar vă asigur că merită efortul.
Reteta pentru 8 portii
180g Amstec pentru patiserie fără gluten
3 pere
200g ciocolata neagra 70%
110g făina de migdale
90g ulei de cocos
80g zahar alb
150g smantana vegetala
3 oua
10-20 g cacao
Preparare : 45 minute
Gatire : 45 minute
Realizare tartei
1.Preîncălziți cuptorul la 180°C
2.Amestecați într-un bol mare ffăina, zahărul și cacao
3.Adaugați apoi un ou întreg și uleiul de cocos topit
4.Amestecați bine totul până se formează un aluat suplu si maleabil. Dacă e cazul mai adăugați puțină apă rece.
5.Întindeți aluatul și apoi cu grijă transferați-l într-o formă rotundă de tartă.
6.Înțepați aluatul cu o furculiță și puneți bile de copt în formă peste aluat. Dacă nu aveți puteți folosi orice tip de boabe (fasole, linte, etc). Se folosesc pentru a păstra forma de tartă.
7.Se pune la cuptor și se coace timp de 15 minute la 180°C
Realizarea cremei
8.Topiți la bain-marie 200 g de ciocolată.
9.Între timp bateți bine 2 ouă întregi cu zahărul și smântâna vegetală. Adăugați apoi făina de migdale
10.Adăugați apoi ciocolata topită și amestecați totul
Montarea finală
11.După ce scoateți tarta de la cuptor îndepărtați boabele și apoi turnați crema de ciocolată
12.Abia acum curățați perele. Nu le curățați mai repede deoarece se oxidează.
13.Tăiați perele felii subțiri și aranjați sub formă de rozetă introducându-le pe jumătate în cremă.
14.Reintroduceți tarta la cuptor pentru aproximativ 35 de minute până când crema de ciocolată este bine coagulată în centru
15.Se lasă să se răcească bine înainte de a se desface și de a se servi.
Poftă bună! E un desert minunat pentru o zi de duminică sau pentru o sărbătoare mai specială.
Comments (0)