CategoriiRețete raw vegan

Crackers din semințe de in

77

Revin cu drag la obiceiurile din copilarie cand luam de la tarabele ambulante susan, ciubuc si alte dulciuri “hand made”. Pentru ca acum stiu mai multe despre produsele sanatoase am ales o varianta de crackers cu seminte de in si miere bio.

Ingrediente pentru 12 crackers:
– 1 cana de seminte de in. Eu am amestecat seminte de in brun cu seminte de in auriu pentru a avea varietate de culori
– ¼ cana de miere bio

Preparare: 5 minute
Hidratare: 12 ore
Coacere/uscare: 12 ore
1. Puneti intr-un castron semintele de in cu 2 cani de apa (folositi aceeasi cana ca cea cu care ati masurat semintele)
2. Lasati semintele la hidratat peste noapte. Trebuie sa stea cam 12 ore. Semintele vor forma un mucilagiu care permite eliberarea substantelor nutritive (enzime, omega 3 si oligoelemente)
3. Se scurge surplusul de apa daca exista, dar nu se clatesc semintele
4. Adaugati mierea la pasta obtinuta mai sus si apoi intindeti amestecul pe o hartie de copt.
5. Puneti hartia de copt intr-un deshidrator sau in cuptor la treapta cea mai mica: ideal 40°C sau mai putin.

Sfaturi:
– puteti adauga si alte seminte (floarea soarelui, dovleac) daca doriti dar trebuie sa le hidratati cu o seara inainte la fel ca pe semintele de in. Spre deosebire de semintele de in acestea trebuie clatite inainte de a le amesteca cu mierea
– o idee exotica este sa amestecati in compozitie ierburi aromate sau condimente daca va plac. Eu am incercat cu ace de rozmarin si a iesit ceva foarte interesant.

Va urez pofta mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *