CategoriiRețete vegane/de post

Ceapă roșie umplută cu quinoa

85

Quinoa, alimentul minune bogat in proteine se preteaza perfect pentru umpluturi diverse. Insa nu m-as fi gandit niciodata la ceapa umpluta pana nu am gasit aceasta reteta fantastica. Arata spectaculos, gustul este pe masura si e un model de echilibru nutritional.

Ingrediente:

  • 4 cepe mari si frumoase de preferinta rosii, dar se poate face reteta si cu ceapa alba
  • 100g QUINOA PRIMÉAL (alba, sau un amestec cu quinoa rosie si neagra)
  • 3 linguri de LAPTE DE COCOS
  • 2 linguri coriandru tocat
  • 1 catel de usturoi
  • 6 felii de rosii uscate
  • 1 lingurita de CURRY macinat
  • 2 linguri SOS DE SOIA
  • ½ CUB SUPA DE LEGUME Priméal
  • 250ml apa calda
  • piper si sare dupa gust

Preparare 20 minute
Gatire 60 minute

  1. Se preincalzeste cuptorul la 200°C.
  2. Se curata ceapa de foi, se inveleste fiecare ceapa in folie de aluminiu si se coace timp de 40 de minute
  3. Intre timp se pregateste quinoa: se spala bine in cateva ape si apoi se fierbe un volum de quinoa in 2 volume de apa (adica 200ml) timp de 15 min (la fel ca orezul). Se ia cratita de foc si se lasa quinoa la racorit
  4. Dupa ce ati scos ceapa din cuptor, se taie cate un capac la fiecare ceapa si se scoate usor miezul avand grija sa pastrati o carcasa formata din 2-3 straturi de ceapa.
  5. Se toaca marunt miezurile de ceapa coapta
  6. Intr-un castron se amesteca quinoa, miezul de ceapa coapta toccata, coriandrul si usturoiul tocate si laptele de cocos
  7. Se adauga apoi rosiile uscate tocate mărunt, curry, piper, sare și sosul de soia.
  8. Umpleti cu rabdare fiecare ceapa cu amestecul de quinoa si apoi puneti capacele taiate la inceput
  9. Puneti cepele umplute intr-un vas Jena bine uns cu ulei si adaugati supa de legume facuta din jumatate de cub concentrat si 250 ml apa fierbinte
  10. Introduceti din nou la cuptor, de data aceasta doar la 180°C pentru 20 min.
  11. Se servesc calde cu legume verzi sau cu salata

Sper sa va bucurati de acesta reteta delicioasa si la final sa considerati ca a meritat efortul.
Pofta buna!

O rețetă de pe http://blog-primeal.fr/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *