Chec auriu cu masline, roșii uscate și ierburi aromate

Un chec cu accente provensale care se poate consuma cald alături de o salată, sau rece ca aperitiv. Ce-l face deosebit este făina de porumb, care-i aduce o culoare aurie plăcută. În plus avem un preparat mai ușor de digerat! Ce spuneți?

Ingrediente pentru 1 chec mediu:

220 g făină Priméal T65

120g  făină de porumb Priméal

3 ouă

200 ml lapte de migdale

80 ml de ulei de măsline

60 g măsline negre fără sâmburi

60 g roșii uscate la soare în ulei

6 crenguțe de cimbru

1 crenguță de rozmarin

1 plic de praf de copt

sare

piper negru

 

Preparare: 20 minute

Coacere: 50 minute

1. Preîncălziți cuptorul la 180 ° C. Ungeți bine o formă de chec cu puțin ulei și tapetați cu făină

2. Într-un castron mare amestecați cu mixerul ouăle, laptele vegetal și uleiul

3. Adăugați făina cernută de sus (ambele tipuri se pun la un loc în sită) și amestecați ușor. Apoi adăugați sare și piper

4. Tăiați feliuțe mici măslinele și roșiile uscate scurse în prealabil.

5. Tocați cimbru și rozmarinul

6. Adăugați în aluat roșiile, măslinele și ierburile aromate tocate

7. La final se adaugă praful de copt și se amestecă ușor.

8. Turnați apoi în forma de chec și dați la cuptor pentru 45-50 minute. Primele 20 minute nu se deschide cuptorul. Apoi faceți testul cu scobitoarea pentru a vă convinge că checul e copt. Introduceți o scobitoare și cînd o scoateți trebuie să fie curată. Dacă are aluat lipit pe ea trebuie să mai lăsați checul la cuptor.

Poftă bună! Și așteptăm comentarii despre făina de porumb și dacă considerați că a fost de ajutor.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.