Crema de ciocolata cu lapte de migdale

Am ales o crema de ciocolata care se prepara rapid si poate constitui oricand o varianta practica de desert. Faptul ca nu am folosit lapte animal si nici faina cu gluten face aceasta reteta accesibila si celor care nu tolereaza glutenul sau lactoza.

Ingrediente pentru 8 portii:

1 litru lapte de migdale
100 g ciocolata neagra 
1 lingura de faina de orez fara gluten
6 linguri sirop de agave
2 g agar agar

Preparare 5 minute
Gatire: 10 minute

1. Amestecati faina de orez cu putin lapte de migdale intr-o cratita. Aveti grija sa nu faca cocoloase.
2. Adaugati agar-agar si restul de lapte de migdale in cratita.
3. Adaugati siropul de agave si ciocolata rupta in bucatele mici.
4. Puneti la foc si aduceti la fierbere amestecand pentru a nu se prinde.
5. Dupa ce a dat un clocot luati de pe foc si turnati in cupe.
6. Lasati sa se raceasca si apoi puneti la frigider. Se poate servi dupa doua ore.

Ornarea o lăsăm la imaginația fiecăruia

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.