CategoriiRețete vegane/de post

Falafel din linte roșie cu sos de iaurt

Falafel cu linte rosie

O variantă puțin modificată a tradiționalului falafel! În loc de boabe de năut folosim linte rosie și aducem un strop de culoare în farfurie, dar și un gust puțin diferit ca să alungăm monotonia.

Reteta pentru 4 portii

  • 250 g linte rosie Priméal
  • 3 linguri de făină de naut Priméal
  • 1 cățel de usturoi
  • câteva crenguțe de ierburi aromate (pătrunjel, coriandru, mentă …)
  • sare si piper
  • 1 linguriță de condimente (la alegere, amestec de chili, curry, boia, garam masala …)
  • ulei de masline
  • 2 iaurturi. Pentru vegani sau cei care au intoleranță la lactoză recomandăm iaurturi vegane.
  • sucul de la o jumătate de lămâie

Preparare : 20 minute
Gatire : 20 minute

  1. Înmuiați lintea roșie în apă foarte fierbinte timp de o oră.
  2. Preîncălziți cuptorul la 180°C
  3. Scurgeți lintea și apoi amestecați-o bine cu un blender sau robot cu lama in S
  4. Adăugați la preparat făina de naut, usturoiul curățat și tocat, câteva frunze tocate de ierburi aromate, condimentele alese, sare și piper. Amestecați bine totul
  5. Formați bile din acest amestec și  așezați-le pe o foaie de copt într-o tavă
  6. Coaceți timp de 20 de minute.
  7. Între timp, faceți un sos din iaurt, zeama de lămâie, un strop de ulei de măsline, sare și piper.

Sfaturi:

  • serviți totul cu o salată mică
  • pentru un preparat total vegan puteți folosi iaurt vegetal.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *