Falafel din linte roșie cu sos de iaurt

O variantă puțin modificată a tradiționalului falafel! În loc de boabe de năut folosim linte roșie și aducem un strop de culoare în farfurie, dar și un gust puțin diferit ca să alungăm monotonia.

Reteta pentru 4 portii

250 g linte roșii Priméal

3 linguri de făină de naut Priméal

1 cățel de usturoi

câteva crenguțe de ierburi aromate (pătrunjel, coriandru, mentă ...)

sare si piper

1 linguriță de condimente (la alegere, amestec de chili, curry, boia, garam masala ...)

ulei de masline

2 iaurturi. Pentru vegani sau cei care au intoleranță la lactoză recomandăm iaurturi vegane.

sucul de la o jumătate de lămâie

 

Preparare : 20 minute

Gatire : 20 minute

1. Înmuiați lintea roșie în apă foarte fierbinte timp de o oră.

2. Preîncălziți cuptorul la 180°C

3. Scurgeți lintea și apoi amestecați-o bine cu un blender sau robot cu lama in S

4. Adăugați la preparat făina de naut, usturoiul curățat și tocat, câteva frunze tocate de ierburi aromate, condimentele alese, sare și piper. Amestecați bine totul

5. Formați bile din acest amestec și  așezați-le pe o foaie de copt într-o tavă

6. Coaceți timp de 20 de minute.

7. Între timp, faceți un sos din iaurt, zeama de lămâie, un strop de ulei de măsline, sare și piper.

Sfaturi:

- serviți totul cu o salată mică

- pentru un preparat total vegan puteți folosi iaurt vegetal.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.