In preajma Halloween-ului am multe cunostinte care privesc cu jind la filmele americane si poftesc la prajiturele si alte dulciuri cu dovleac. Deoarece dovleacul este foarte sanatos, consideram ca este un prilej minunat sa invatam copii cu gusturi noi si cu retete sanatoase. Asa ca varianta noastra de "Pumpkin Cookies" este una vegana, dar va garantez ca la fel de delicioasa.

Reteta pentru 20-24 fursecuri

200g unt de migdale cremos. Noi am ales unt de migdale intregi, pentru un aport mai mare de nutrient si pentru un gust mai pronuntat.
100g piure de dovleac
60g sirop de artar 
1-2 lingurite condiment amestecate: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare. Puteti gasi amestec gata preparat de condiment pentru placinta de dovleac sau la noi mai popular este amestecul pentru vin fiert.
esenta de vanilie – depinde cat de tare este esenta
un praf de sare
pepite de ciocolata (optional) Noi nu am folosit pentru a simti gustul de dovleac si de migdale

Preparare piure: 20minute
Preparare : 10 minute
Gatire : 15 minute

Daca nu aveti piure gata preparat, nu va speriati pentru ca e foarte usor.
Curatati de coaja dovleacul (macar un sfert de dovleac mare, cantariti sa fie minim 300g), taiati cuburi si puneti la fiert. Dovleacul fierbe foarte repede (15 minute maxim). Scurgeti, puneti intr-un robot si mixati bine la viteza medie spre mare. 
Folositi cat va trebuie si restul puteti pastra la frigider pentru alte retete de sezon
Iata si etapele pentru reteta noastra

1. Preincalziti cuptorul la 180°C
2. Amestecati ingredientele intr-un vas mediu. Amestecati bine pana se obtine un aluat onctuos. Nu va faceti griji daca nu e foarte tare.
3. Adaugati siropul de artar si condimentele treptat si gustati ca sa nu va iasa fursecurile prea dulci sau prea condimentate
4. Puneti intr-o tava hartie de copt
5. Cu o lingurita puneti bilute de aluat in tava
6. Aplatizati bilutele cu o furculita
7. Coaceti 12-15 minute pana fursecurile devin aurii
8. Lasati-le in tava pana se racesc putin si apoi scoateti-le cu o spatula.
Daca le servit caldute vor fi mai moi, daca le lasati sa se raceasca complet vor avea o textura mai tare si usor crocanta.
O nota de la autorul retetei: daca cumva va raman (ceea ce noi nu prea credem) le puteti stoca la congelator!

Sursa de inspiratie: https://detoxinista.com/pumpkin-pie-cookies-vegan-grain-free/