Inghetata cu unt de migdale si cacao

Cea mai fondanta inghetata de casa insa un pic cam consistenta, deci le recomandam cumpatare celor care numara caloriile. Ca de obicei este atat de usor de facut incat mereu te intrebi ce a durat mai mult: sa o faci sau sa o mananci.

 

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

1 conserva de lapte de cocos

60g (4 linguri mari) de unt de migdale. Puteti alege unt de migdale întregi sau  unt de arahide. Eu prefer untul de migdale intregi pentru un gust mai pronuntat

2 linguri de cacao

arome, dupa gust. Eu am ales ales esență de cafea, dar am pus foarte putina doar pentru o aroma subtila care sa nu umbreasca gustul de migdale

40-60g sirop de arțar sau sirop de agave sau daca va place mai mult, miere de albine

cacao nibs pentru ornare

 

Preparare 10 minute

Gatire 5 minute

La rece: 6 ore

1. Puneti toate ingredientele, mai putin siropul intr-un blender si mixati

2. Adaugati siropul de artar sau de agave cate putin astfel incat sa nu "scapati" inghetata prea dulce

3. Puneti compozitia intr-o forma

4. Daca doriti o textura mai crocanta puteti adauga cacao nibs sau migdale zdrobite

 

 

Sfaturi:

1. Inghetata din lapte de cocos se solidifica foarte tare si ar trebui sa o scoateti din congelator cu 10 – 15 minute inainte de servire

2. Puteti adauga si alte ingrediente dupa gust: fulgi de cocos, bucatele de fructe uscate, etc

 

Sursa:  http://www.paleonewbie.com/paleo-chocolate-peanut-butter-ice-cream-recipe/

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.