CategoriiRețete vegane/de post

Înghețată cu unt de migdale și cacao

Inghetata vegana de casa

Cea mai fondanta inghetata vegana de casa insa un pic cam consistenta, deci le recomandam cumpatare celor care numara caloriile. Ca de obicei este atat de usor de facut incat mereu te intrebi ce a durat mai mult: sa o faci sau sa o mananci.

Ingrediente pentru 4-6 persoane:

  • 1 conserva mica (225ml) de lapte de cocos
  • 60g (4 linguri mari) de unt de migdale. Puteti schimba cu unt de arahide, dar untul de migdale intregi are un gust mai pronuntat si mai putini carb
  • 2 linguri de cacao
  • arome, dupa gust. Eu am ales ales esență de cafea, dar am pus foarte putina doar pentru o aroma subtila care sa nu umbreasca gustul de migdale
  • 40-60g sirop de arțar sau sirop de agave sau daca va place mai mult, miere de albine
  • cacao nibs pentru ornare

Preparare 10 minute
Gatire 5 minute
La rece: 6 ore

  1. Puneti toate ingredientele, mai putin siropul intr-un blender si mixati
  2. Adaugati siropul de artar sau de agave cate putin astfel incat sa nu “scapati” inghetata prea dulce
  3. Puneti compozitia intr-o forma
  4. Daca doriti o textura mai crocanta puteti adauga cacao nibs sau migdale zdrobite

Sfaturi:

  1. Inghetata din lapte de cocos se solidifica foarte tare si ar trebui sa o scoateti din congelator cu 10 – 15 minute inainte de servire
  2. Puteti adauga si alte ingrediente dupa gust: fulgi de cocos, bucatele de fructe uscate, etc

Sursa:  http://www.paleonewbie.com/paleo-chocolate-peanut-butter-ice-cream-recipe/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *