CategoriiRețete vegane/de post

Înghețată vegană cu ceai matcha

Inghetata vegana cu ceai matcha

Inghetata vegana – un desert simplu, sanatos, bogat in antioxidanti, dar in acelasi timp sofisticat si foarte la moda. Dulciurile pe baza de ceai matcha au inundat Asia si isi fac loc cu perseverenta si in Europa.
Ceaiul matcha stimuleaza metabolismul si arde grasimile, detoxifiaza corpul natural si eficient, lupta cu virozele si bacteriile, scade nivelul colesterolului, este energizant, reduce stresul si relaxeaza, incetineste imbatranirea.

Reteta pentru 2 persoane sau 4 globuri de inghetata:
– 1 avocado bine copt
– 1/ 2 cana de nuci caju muiate in prealabil (se lasa nucile peste noapte la muiat in apa cat sa le acopere bine)
– 3 linguri Sirop de artar
– 1 lingura Ceai Matcha
– 1 lingurita Ulei de cocos virgin
– Sucul de la ½ lime. Se foloseste pentru a evita oxidarea fructului de avocado. Nu trebuie pus prea mult pentru a nu schimba gustul inghetatei

Muiere: 10-12 ore
Preparare : 10 minute
Congelare : 3-5 ore
1. Puneti intr-un robot sau blender de mare putere: avocado curatat, nucile caju bine scurse, ceaiul matcha, siropul de artar, uleiul de cocos si sucul de lime.
2. Amestecati bine pana obtineti o compozitie cu textura fina si neteda.
3. Scoateti compozitia din blender si turnati-o intr-o cutie cu capac.
4. Acoperiti cu capacul si puneti cutia la congelator.
5. Scoateti dupa cateva ore si serviti in forma de globuri ornate optional cu putin sirop de artar.

Sursa: http://brutalimentation.canalblog.com/archives/2011/02/17/20420841.html
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *