Salată cu linte, orez si nuci caju.

O salată de toamnă – iarnă și o idee excentă de combinație cereale – leguminoase. Nu va lasati inselati de cuvantul salata. Este chiar un fel principal care va va satura cu siguranta. Nucile caju adauga acel strop de exotism care alunga plictiseala.

Reteta pentru 4 portii

200 g de orez rotund (cel integral are un gust mult mai pregnant)

100 g linte (verde sau neagra)

50 g baby spanac sau alta salata verde

1 ceapa

usturoi 

1 morcov mic

o felie de telina

1 lingura de nuci caju

2 linguri ulei de masline  

1 lingura otet balsamic

1 lingura suc de lamaie

Sare, piper

Preparare : 20 minute

Gatire 40 minute

1. Puneti la fiert o cantitate mare de apa (400 – 500ml). Când clocoteste adaugati orezul si fierbeti 15-20 minute.

2. Intre timp curatati morcovul, telina si ceapa si taiati-le in bucatele mici.

3. Intr-o cratita puneti o lingura de ulei de masline si caliti usor ceapa. Adaugati usturoiul, bucatile de morcov si telina. Fierbeti la foc mic 5 minute. Adaugati apoi lintea si 400 ml apa. Aduceti la fierbere si fierbeti apoi inca 10-15 min.. Trebuie sa verificati sa nu se sfarame lintea. Trebuie sa ramana intreaga, usor crocanta.

4. Scurgeti orezul si puneti-l deoparte. Dupa ce lintea a fiert scurgeti amestecul de linte si legume. Lasati la racit atat amestecul de legume cat si orezul.

5. Preparati un sos dintr-o lingura ulei de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, sare si piper.

6. Într-un castron amestecati toate ingredientele: orezul, amestecul de linte cu legume, frunzele de spanac si nucile caju

7. Adaugați sosul înainte de servire.

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.