CategoriiRețete vegane/de post

Salată cu linte, orez și nuci caju

94

O salată de toamnă – iarnă și o idee excentă de combinație cereale – leguminoase. Nu va lasati inselati de cuvantul salata. Este chiar un fel principal care va va satura cu siguranta. Nucile caju adauga acel strop de exotism care alunga plictiseala.

Reteta pentru 4 portii

  • 200 g de orez rotund (cel integral are un gust mult mai pregnant)
  • 100 g linte (verde sau neagra)
  • 50 g baby spanac sau alta salata verde
  • 1 ceapa
  • usturoi
  • 1 morcov mic
  • o felie de telina
  • 1 lingura de nuci caju
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingura suc de lamaie
  • Sare, piper

Preparare : 20 minute
Gatire 40 minute

  1. Puneti la fiert o cantitate mare de apa (400 – 500ml). Când clocoteste adaugati orezul si fierbeti 15-20 minute.
  2. Intre timp curatati morcovul, telina si ceapa si taiati-le in bucatele mici.
  3. Intr-o cratita puneti o lingura de ulei de masline si caliti usor ceapa. Adaugati usturoiul, bucatile de morcov si telina. Fierbeti la foc mic 5 minute. Adaugati apoi lintea si 400 ml apa. Aduceti la fierbere si fierbeti apoi inca 10-15 min.. Trebuie sa verificati sa nu se sfarame lintea. Trebuie sa ramana intreaga, usor crocanta.
  4. Scurgeti orezul si puneti-l deoparte. Dupa ce lintea a fiert scurgeti amestecul de linte si legume. Lasati la racit atat amestecul de legume cat si orezul.
  5. Preparati un sos dintr-o lingura ulei de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, sare si piper.
  6. Într-un castron amestecati toate ingredientele: orezul, amestecul de linte cu legume, frunzele de spanac si nucile caju
  7. Adaugați sosul înainte de servire.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *