Salată de bulgur cu legume și sos de lămâie

Bulgurul este asociat cu bucătăria orientală, dar este un aliment foarte versatile care poate fi folosit într-o multitudine de preparate, ca fel principal, ca umplutură sau în salate. Azi avem o salată extreme de rapidă și ușoară dar care vă va sătura cu siguranță

Ingrediente:

150 g bulgur traditional  

150 g porumb dulce la borcan

150 g fasole verde la borcan

1 mar

3-4 ridichi rosii

1 lingura de mustar fin

3 linguri ulei de masline

Sucul de la o lămâie

5 boabe de piper

Sare 

Frunze de busuioc proaspăt

Preparare 10 minute

Gatire 15 minute

1.  Fierbeți bulgurul timp de 10 minute într-un volum de  apă dublu față de volumul său. Măsurați cu o cană. Trebuie să se absoarbă toată apa. După fierbere lăsați să se răcească

2. Scurgeți bine legumele din borcane și puneți-le într-un castron mare

3. Curățați mărul și tăiați-l în bucățele mici pe care le adăugați în castronul cu legume

4. Curățați ridichile și tăiați-le în felii subțiri pe care le adăugați în castronul cu legume

5. Într-un castron mai mic amestecați muștarul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și busuiocul tăiat marunt. Adaugați boabele de piper și sarea

6. Adăugați vinegreta de mai sus în castronul mare este legume și măr

7. Adaugați și bulgurul când acesta este rece.

Se lasă cam 30 minute înainte de a se servi pentru ca bulgurul să preia toate gusturile din legume și vinegretă. 

Sursa de inspirație: http://blog-primeal.fr/recipe/salade-de-boulgour-de-petit-epeautre-de-haute-provence-legumes-sauce-citron/

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.