Ce poate fi mai dorit vara decat un sorbet de fructe. Daca deja consumati produse bio si santeti adeptii unei alimentatii sanatoase cu siguranta vei fi incantati de o reteta simpla fara gluten, fara grasimi si fara lactoza. Si extrem de important este faptul ca este foarte usor de facut.
Pentru a minimaliza efectele zaharului puteti folosi sirop de agave, insa daca fructele sant coapte puteti reduce cantitatea de indulcitor.
Ingrediente:
Pentru 750 ml de sorbet:
- 700 g de caise bine coapte
- 100 g zahăr
- 300 ml apa
- Sucul de la o lamaie galbena
Preparare 10 minute
Gatire 10 minute
- Spalati caisele si scoateti samburii
- Intr-o cratita puneti zaharul si apa si fierbeti pana la dizolvarea zaharului.
- Adaugati sucul proaspat stors de la o lamaie
- Adaugati caisele si lasati la fiert cam 2-3 minute
- Lasati amestecul sa se racoreasca, dupa care mixati totul cu un robot de bucatarie6.
- Puneti apoi la congelator si amestecati din cand in cand. Daca aveti o masina de inghetata e suficient sa puneti amestecul in masina si sa porniti aparatul pentru 35-40 minute.