Sorbet de caise

Ce poate fi mai dorit vara decat un sorbet de fructe. Daca deja consumati produse bio si santeti adeptii unei alimentatii sanatoase cu siguranta vei fi incantati de o reteta simpla fara gluten, fara grasimi si fara lactoza. Si extrem de important este faptul ca este foarte usor de facut.

Pentru a minimaliza efectele zaharului puteti folosi sirop de agave, insa daca fructele sant coapte puteti reduce cantitatea de indulcitor.

Ingrediente:

Pentru 750 ml de sorbet:

700 g de caise bine coapte

100 g zahăr

300 ml apa

Sucul de la o lamaie galbena

Preparare 10 minute

Gatire 10 minute

1. Spalati caisele si scoateti samburii

2. Intr-o cratita puneti zaharul si apa si fierbeti pana la dizolvarea zaharului.

3. Adaugati sucul proaspat stors de la o lamaie

4. Adaugati caisele si lasati la fiert cam 2-3 minute

5. Lasati amestecul sa se racoreasca, dupa care mixati totul cu un robot de bucatarie

6. Puneti apoi la congelator si amestecati din cand in cand. Daca aveti o masina de inghetata e suficient sa puneti amestecul in masina si sa porniti aparatul pentru 35-40 minute

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.