ÎN STOC

Faina bio de porumb – fara gluten 500g Ma Vie sans Gluten

(3 recenzii de la clienți)

22,40 lei cu TVA

Faina porumb garantata fara gluten.

  • Se poate folosi in amestec cu alte fainuri fara gluten la prepararea painii, clatitelor, biscuitilor si altor preparate de patiserie

32 în stoc

SKU: 3380380049750 Categories: ,

Descriere

CARACTERISTICI:

  • produs bio, garantat fara gluten
  • Gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

    • Faina de porumb bio obtinuta din macinarea porumbului, o cereala natural fara gluten, bogata in amidon si cu continut scazut de proteine.
    • O faina excelenta pentru prepararea prajiturilor, biscuitilor si pentru pane-uri. Datorita aromei sale puternice este de preferat sa o amestecati cu alte fainuri fara gluten.
    • Garanta fara gluten, este potrivita si pentru dieta celor intoleranti la gluten si celiaci. Nutritia celiaca este o dieta speciala pentru acele persoane care nu pot avea gluten in alimentatie. Alimentele care contin gluten sunt cerealele precum graul, orzul, secara si, eventual, ovazul.
    • Faina de porumb este un aliment economic, satios si energic. Cu toate acestea, este saraca in fibre si contine cantitati limitate de vitamine si minerale: consumul sau prelungit este deci insuficient din punct de vedere calitativ-nutritional.
    • Faina de porumb Ma Vie Sans Gluten este  garantata fara gluten fiind un produs bio facut in ateliere specifice ce garanteaza un produs final cu mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten.
    • Aceasta faina este certificata fara gluten de catre AFDIAG – Asociatia Franceza de Intoleranta la gluten. Infiintata in 1989, Asociatia Franceza a Intolerantilor la Gluten (AFDIAG) are astazi aproximativ 5.000 de membri, grupate in jurul a trei misiuni:
      – informeaza, ajuta si apara interesele persoanelor intolerante si hipersensibile la gluten
      – colaboraeaza cu profesionisti din domeniul alimentar
      – sustine cercetarea. AFDIAG colaboreaza cu un Comitet Medical care valideaza stiintific toate informatiile medicale pe care le comunica

INGREDIENTE:

  • faina de porumb* * ingredient provenit din Agricultura Ecologica
  • Alergeni: 0 Produs Garantat fara gluten
  • Origine: Agricultura Franta.
  • Fabricat in Franta
  • Certificator: Ecocert
  • Certificat: FR-BIO-01
  • Certificare garantat fara gluten AFDIAG: FR-011-020

UTILIZARE RECOMANDATA:

  • Faina de porumb fara gluten se utilizeaza in pentru realizarea de biscuiti, clatite, pane-uri. Culoarea galbena a acestei faini da luminozitate preparatelor si permite realizarea de biscuiti originali care sunt foarte bine primiti in special de catre copii.
  • Este faina cea mai folosita pentru a produce alimente fara gluten deoarece continutul sau destul de ridicat de proteine ​​o face mai potrivita pentru fabricarea produselor de brutarie.
  • Deoarece  aroma sa este foarte intensa este de preferat sa o amestecati cu alte fainuri fara gluten pentru preparate dulci si sarate.

CONDITII DE PASTRARE:

A se pastra intr-un loc uscat ferit de caldura si lumina.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FAINA DE PORUMB FARA GLUTEN

  • Faina de porumb, este bogata in fibre alimentare. Aceasta fibra ajuta la digestie si poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
  • Ofera o eliberare constanta de energie si poate fi o sursa valoroasa de combustibil pentru activitatea fizica. Aceasta deoarece contine o cantitate buna de calorii care pot echilibra numarul de calorii arse in timpul antrenamentului/exercitiilor zilnice. In plus, prezenta tiaminei, riboflavinei si niacinei, toate vitaminele B, ajuta la cresterea mecanismului de reactie a metabolismului energetic in organism.
  • Reduce constipatia, deoarece imbunatateste miscarea intestinala, limitand astfel posibilele sanse de constipatie.
  • Faina de porumb imbunatateste sanatatea oaselor si stimuleaza cresterea.
  • Magneziul si potasiul sunt minerale esentiale continute in faina de porumb care ajuta la imbunatatirea densitatii minerale osoase. Practic potasiul ajuta la conservarea cantitatii de calciu din organism, reducand astfel pierderile urinare de calciu.
  • Prezenta magneziului in corpul uman duce la intarirea oaselor, inclusiv a tesuturilor conjunctive (cartilaj), precum si a dintilor. Aceste minerale cheie functioneaza mana in mana pentru a imbunatati sanatatea generala a oaselor.
  • Previne hipertensiunea arteriala. Faina de porumb ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare precum hipertensiunea arteriala; accident vascular cerebral si alte boli coronariene asociate, deoarece este considerata stiintific o dieta cu continut scazut de sodiu.
  • Este o recomandare de consum zilnica buna pentru persoanele in varsta in special pentru cele care au hipertensiune arteriala sau care sunt hipertensivi, deoarece ajuta la imbunatatirea situatiei si plasarea acesteia intr-o stare moderata..

INTREBARI FRECVENTE

EXISTA CONTRAINDICATII LA CONSUMUL DE FAINA DE PORUMB?

  • Pana in prezent, nu se cunosc interactiuni intre consumul de faina de porumb si consumul de medicamente sau alte substante.

ESTE FAINA DE PORUMB MAI BUNA DECAT CEA DE GRAU?

  • Faina de porumb are mai putine calorii in comparatie cu faina de grau. Este bogat in proteine ​​si amidon. Porumbul este, de asemenea, bogat in fier, fosfor, zinc si diverse vitamine. Abundenta in antioxidanti, faina de porumb s-a dovedit a fi buna pentru vedere si, de asemenea, ajuta la prevenirea cancerului si a anemiei.

ESTE SIGUR CONSUMUL DE FAINA DE PORUMB IN TIMPUL SARCINII ?

  • Studiile stiintifice au aratat ca prezenta acidului folic in faina de porumb are un rol important in sarcina, ceea ce ajuta la prevenirea anomaliilor formarii creierului si coloanei vertebrale a bebelusului, numite defecte ale tubului neural.
  • Prin urmare, un adaos de acid folic care este un supliment natural precum cel continut in aceasta faina/faina de porumb face foarte mult bine incepand din perioada conceptiei si pana la momentul nasterii.

FAINA DE PORUMB ESTE UN ALIMENT BUN DPDV NUTRITIONAL ?

  • Faina de porumb ofera cateva beneficii remarcabile pentru sanatate, mai ales atunci cand este consumata cu alimente bogate in nutrienti. Contine o multime de nutrienti care adauga valori surprinzatoare sanatatii umane, cum ar fi acid folic, carbohidrati, grasimi, proteine ​​si vitamina B-2, cu alte cuvinte, numite riboflavina, vitamina B-1 (tiamina), vitamina B-3 (niacina) ) si fierul.

CONSUMUL FAINII DE PORUMB AJUTA LA MENTINEREA UNEI GREUTATI CORPORALE SANATOASE?

  • Porumbul sub forma sa macinata cunoscuta sub numele de faina de porumb are un continut ridicat de fibre, ceea ce poate contribui foarte mult la pierderea in greutate. Unii oameni cred ca din cauza prezentei caloriilor si a unei cantitati de grasimi consumul de porumb si derivatii sai ii va face sa se ingrase
  • Cu toate acestea, cantitatea de grasime din aceasta faina de porumb este destul de neglijabila si nu ajuta la cresterea in greutate. Pe de alta parte, prezenta fibrelor ajuta sa te simti mai plin cu mai putine calorii. Prin urmare, faina de porumb este unul dintre alimentele de baza care poate ajuta la pierderea in greutate si la gestionarea greutatii corporale, mai ales atunci cand este consumata cu moderatie.

 

 

Ma vie sans gluten produce produse certificate fara gluten si deasemenea certificate organic. Fibrele si gumele vegetale folosite de glutenul Ma vie sens sunt de origine naturala, ceea ce confera preparatelor fara gluten o consistenta excelenta. Produsele din gama “Ma vie sans gluten” sunt facute in ateliere specifice, sub control strict astfel incat produsele finale sa fie garantate cu mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Toate produsele au garantia unei diete organice certificate prin logo-ul AB (Agri Bio).

Informații Nutriționale

Grasimi

1.3g din care acizi grasi saturati 0.3g

Carbohidrati

75.4g din care zaharuri 0.8g

Proteine

6g

Fibre

3g

Sare

1.8g

Valoare energetica la 100g

1432kj sau 337kcal

3 recenzii pentru Faina bio de porumb – fara gluten 500g Ma Vie sans Gluten

  1. Letiția

    O faina foarte fina, galbena, potrivita pentru paine si prajituri fara gluten
    Faina de porumb este foarte fina, este diferita de malai. Am folosit-o pentru a face paine fara gluten din faina de porumb, tarate de psylium, praf de copt/drojdie, apa si sare dar si pentru prajituri fara gluten. Are o culoare galbena frumoasa si poate fi folosita in cozonacul fara ou si fara gluten, pentru a da culoarea.

  2. Malina

    Este buna dar prea fin macinata. Prefer malaiul mai “mare”.

  3. Viorica

    Foarte fina, potrivita pentru prajituri. Adauga si textura, dar si culoare.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *