E o reteta de inspiratie asiatica, dar adaptata de fiecare după dorinta. Cel mai important este insa faptul ca e o reteta racoritoare, chiar vegana, deci nu contine ingrediente grele cum ar fi smantana, unt, oua, etc. Se poate face oricand in timpul anului si se pot schimba fructele cu alte fructe de sezon.

Ingrediente pentru 6-8 persoane

Compozitia din fructe exotice:
1kg mango bine coapte (cam 2 fructe mari)
3 bucati fructul pasiunii
150ml suc de portocale (ar fi bine sa fie un suc proaspat stors in casa)
1 lingura suc de lamaie
10g agar-agar 
300 ml apa
50g zahar (cel mai bine e sa puneti intai o lingura si apoi sa gustati)

Compozitia din cocos:
165ml lapte de cocos
150ml apa
3g agar-agar
Un praf de sare
30g zahar

Preparare: 5-10 minute
Gatire: 5-10 minute
Asteptare la rece: 3 ore

Pregatiti in avans paharute, borcanele sau alte vase in care vom turna jeleurile.
Pregatiti in avans toate ingredientele ca sa le aveti la indemana. Eventual puneti cantitatile specificate in castronele. Laptele de cocos trebuie scos din timp din frigider sau incalziti putin conserva intr-un vas cu apă calda.
1. Curatati mango de coaja si apoi taiati in cuburi, sau bucati mici
2. Se adauga sucul de portocale si cu un mixer se paseaza pana rezulta un piure moale
3. Se taie in jumatati fructul pasiunii si apoi se adauga miezul in piure
4. Se adauga lingura de suc de lamaie
5. Intr-o oala se pun 300 ml apa rece si se adauga 10 g de agar-agar. Se amesteca bine
6. Se pune oala pe foc la intensitate mica si se amesteca continuu pana ajunge la fierbere, Se verifica ca agar-agar sa fie dizolvat complet
7. Se adauga apoi zaharul si se amesteca bine
8. Se adauga apoi piureul de fructe si se amesteca toate bine impreuna
9. Se gusta si daca e nevoie mai adaugati zahar sau lamaie
10. Mai tineti pe foc cam 1 minut amestecant in continuu
11. Dupa ce luati de pe foc turnati amestecul in mici paharute sau borcanele. Nu le umpleti pana sus pentru ca vom adauga apoi compozitia cu cocos.
Repetam procedura pentru jeleul de cocos
12. Intr-o oala se pun 150 ml apa rece si se adauga 3 g de agar-agar. Se amesteca bine
13. Se pune oala pe foc la intensitate mica si se amesteca continuu pana ajunge la fierbere, Se verifica ca agar-agar sa fie dizolvat complet
14. Se adauga apoi zaharul si un praf de sare si se amesteca bine
15. Se adauga apoi laptele de cocos si se amesteca toate bine impreuna.
16. Se adauga compozitia de cocos in paharute peste compozitia de fructe.
17. Se lasa paharutele si borcanelele la temperatura camerii sa se raceasca. Cand sunt reci se mai pun la frigider pentru inca 3 ore.
18. Se scot din frigider, se desprind usor marginile cu un cutit si apoi se rastoarna pe un platou

Sfaturi:
1. Pregatiti in avans toate ingredientele si paharutele
2. Puteti folosi orice fructe pentru piureul de fructe
3. Puteti folosi orice vas sau forma pentru faza finala

Iata o varianta alternativa in care straturile de fructe si cocos sunt puse intr-o tava (nu foarte mare) apoi prajitura se rastoarna si se taie cu forme de Crăciun



Iată și sursa mea de inspirație
https://www.youtube.com/watch?v=6kWrZF44r20