Simbol al bucatariei exotice, laptele de cocos este un produs indispensabil pentru bucataria oricarei femei care doreste sa dea o savoare in plus bunatatilor pe care le gateste. Laptele de cocos, cu savoarea sa dulce, se poate combina cu toate ingredientele atat dulci cat si sarate, este un aliment cheie in viata vegetarienilor, dar se potriveste minunat si cu crevetii, pestele sau carnea de pui.
Laptele de cocos este foarte bogat in fier, potasiu si fosfor, este totodata o sursa de magneziu, cupru, seleniu si zinc, o adevarata binefacere pentru frumusetea pielii si sanatatea psihica.
Laptele de cocos contine cantitati considerabile de acid lauric, foarte important pentru sanatate. Acest acid gras este aproape la fel de gras ca laptele matern si are particularitatea de a se indrepta direct spre ficat, unde se transforma in energie. Cercetatorii sustin ca acest lucru dubleaza rata metabolica, favorizeaza pierderea in greutate si imbunatateste sistemul imunitar.
Laptele de nuca de cocos contine doze mari de proteine si fibre alimentare, acizi grasi omega-3 si omega-6, calciu din belsug precum si vitaminele C, E, si aproape toate vitaminele din grupul B.
Proteinele din laptele de cocos sunt foarte recomandate la o dieta de crestere a masei musculare. Datorita continutului sau bogat in grasimi, este de ajuns sa reduci cantitatile de unt sau de ulei din retetele de prajituri si acestea vor avea o aroma mult mai exotica. Laptele de cocos inlocuieste cu brio si smantana din mancaruri sarate precum piure de cartofi, musaca, supe sau sosuri.
In ciuda gustului placut, foarte dulce al acestui aliment, zaharul nu este prezent in cantitati mari, ocupand doar 2 procente din totalul de substante prezente in laptele de cocos.
Datorita prezentei iodului in laptele de nuca de cocos, s-a descoperit faptul ca acesta este eficient in prevenirea gusei, fiind de asemenea un ingredient alimentar util pentru combaterea aciditatii stomacului, a constipatiei sau a altor stari de jena a organismului.
Previne formarea ulcerului la stomac sau a ulcerului bucal si poate vindeca iritarile si inflamatiile din gat.
Laptele de cocos are si un efect pozitiv in combaterea matretei si pentru sanatatea podoabei capilare. Continand si vitamina E din belsug, laptele de cocos poate fi folosit ca atare sau in compozitii diverse pentru intretinerea pielii.
In ce priveste gustul nu mai are rost sa spunem nimic in plus, copiii indragostindu-se pur si simplu de acest aliment placut si cu efect racoritor.
Chiar daca se foloseste ca ingredient alimentar in feluri de mancare preparate la temperaturi inalte, laptele de cocos nu isi va pierde proprietatile nutritive.
Laptele de cocos se obtine prin maruntirea miezului de nuca cocos impreuna cu apa calda cu ajutorul unui robot de bucatarie.
Sau pur si simplu puteti sa-l cumparati.
La magazinul bio Via Naturalia va oferi lapte de cocos provenit din comertul Fair Trade.
Specificatii :
Compozitie : nuci de cocos 60%, apa : 39,8%, guma de guar : 0,2%
Ph: 5,8 - 6,3
Materii grase: 17
Materii uscate >21
Densitate : 0,975 - 0,995
Textura : omogena
Produs sterilizat extras din nuci de cocos proaspete, riguros selectionate. Origine Sri Lanka