Planta Morinda citrifolia, cunoscuta sub numele noni (in Hawai) este un arbore din familia cafelei care este nativ din Asia de Sud pana in Australia. Noni creste in padurile umbroase, precum si pe tarmurile stancoase deschise sau nisip. Acesr arbore ajunge la maturitate in aproximativ 18 luni si apoi da randamente cuprinse intre 4-8 kg (8.8 - 18 lb) de fructe in fiecare luna pe tot parcursul anului. Fructul este un fruct multiplu de forma ovala si ajunge la 4-7 cm (1.6 - 2.8 inch) dimensiune. În ciuda mirosului puternic si gustului amar, fructele sunt totusi mancate ca un produs alimentar in unele insule din Pacific, chiar ca si un aliment de baza, fie crude sau fierte. Arborele creste doar in salbaticie, in paduri extinse, si fructele trebuie recoltate local, in aceste paduri. Fructele coapte pot fi recoltate 365 de zile pe an. Cea mai utilizata forma este cea de suc de noni. Pentru ca fructele sa poata fi folosite la fabricarea de sucuri naturale, gustul este ameliorat prin adaugarea de extract de struguri si afine.
Sucul de noni, exstras din fructele arborelui de Noni, a intrat in atentia celor care au grija de sanatatea lor cu douazeci de ani in urma. Sucul a fost proclamat de unii ca un miracol medical, vindecand de la boli usoare ca raceala pana boli severe precum cancerul.

Care sunt beneficiile sucului de Noni:

Rapel imunitar: noni este considerat unul dintre cele mai nutritive fructe. Multi dintre nutrienti sai stimuleaza sistemul imunitar.
Stimulent digestiv: sucul de Noni este folosit in mod traditional ca un laxativ.
Anti-oxidant: cercetarile au aratat ca sucul de Noni prezinta activitate antioxidanta mai buna decat extractul de seminte de struguri si Pycnogenol.
Analgezic: Noni este cunoscut ca "Painkiller - copacul contra durerii de cap". Noni a fost gasit in 75% din cazuri la fel de eficace ca si sulfatul de morfina in ameliorarea durerii, fara a avea efecte secundare toxice.
Antibacterian, antifungic si antiparazitar: cu prezenta de compusi activi, cum ar fi antrachinone, scopoletin si terpene, Noni este eficient impotriva bacteriilor si a ciupercilor.
Anti-inflamator: sucul de Noni a aratat rezultate similare medicamentelor anti-inflamatorii, numite non-steroidale anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS).
Anti-tumora / anti-canceroase.

Cateva dintre utilizarile sucului de Noni:

- probleme digestive, cum ar fi diareea, viermi intestinali, greata, intoxicatia alimentara
- probleme respiratorii cum ar fi tusea congestiva, tuse uscata, tuberculoza, holera, raceli la piept pentru sugari si durere in gat
- probleme cardiovasculare, hipertensiune arteriala
- afectiunil inflamatorii cum ar fi artrita, abcese, mastita, guta si alte afectiuni inflamatorii ale articulatiilor
- afectiuni ale pielii, fiind utilizat pentru rani, ulcere, abcese, furuncule, vierme inel, celulita, umflaturi, conditiile de scalp si rani

Acesta a fost deasemenea folosit si in tratamentul tumorilor, icter si alte forme de boli hepatice precum si pentru a trata astmul bronsic si dizenteria, hipercolesterolemia, crampe menstruale, ulcere gastrice si diabet zaharat
Sper sa va fi convins ca puteti avea multe beneficii consumand regulat suc de noni.