Supa detox cu hrisca

Dupa Sarbatorile de iarna e momentul pentru o pauza digestiva si o supa este preparatul ideal. Hrisca este considerata a fi un excelent tonic hepatic si ajuta la curatirea ficatului si a bilei. Deasemenea favorizeaza producerea de bifidobacterii si prin cantitatea de fibre continuta ajuta la curatarea tubului digestiv. Are efect diuretic si ajuta la eliminarea lichidelor acumulate in organism. Feniculul ajuta digestia, elimina gazele si creste metabolismul. Deasemenea are un gust usor picant, placut si agreat de multe persoane.

Ingrediente pentru 3-4 persoane:

125 g Boabe de hrisca
1-2 morcovi (100 g)
1 bulb de fenicul (200 – 250 g)
1 ceapa mica
600 – 700 ml apa
Cub supa de legume
4 ridichi rosii
Ulei de rapita sau Ulei extravirgin de masline
patrunjel sau cepsoara (ceapa verde frantuzeasca)

Preparare : 10 minute
Gatire : 30 minute

1. Preparati supa de legume dizolvand cubul de supa in 700 ml apa fiarta. Nu adaugati sare
2. Taiati ceapa fin si o sotati usor in ulei la foc mic. Adaugati apa si fierbeti acoperit timp de 10 minute
3. In acest timp curatati morcovii si taiati-i in cuburi mici
4. Taiati feniculul in cuburi mici sau fideluta
5. Spalati bine semintele de hrisca si scurgeti
6. Adaugati in oala cu ceapa semintele de hrisca, morcovii si feniculul
7. Adaugati supa preparata anterior
8. Fierbeti 20 minute semi-acoperit
9. Varsati supa in boluri si adaugati patrunjel tocat sau cepsoara tocata si rondele de ridichi
Daca nu aveti ridichi rosii puteti folosi si ridichi albe.
Serviti calda!

Comments (0)

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Folosim cookie-uri, doar pentru a urmări vizitele pe site-ul nostru. Nu stocăm nici un detaliu personal.