Supa este un preparat indispensabil in cadrul unei diete hipocalorice. Supa hidrateaza, este bogata in nutrienti, dar saraca in grasimi. Deasemenea un bol de supa creeaza imediat senzatia de satietate.

Pentru cei care se lupta cu kilogramele in plus dar se adapteaza greu senzatiei de foame am gasit supa ideala: supa miso cu shirataki, alge si legume.

Shirataki sunt paste din fibre konjac care nu au carbohidrati au doar 6 calorii la 100g si nici nu contin gluten. Shirataki sunt o excelenta sursa de fibre care absorb grasimile si zaharurile din organism, regleaza glicemia si faciliteaza tranzitul.

Algele Wakame sunt una din cele mai importante si digerabile surse de minerale precum: magneziu, iod, calciu, potasiu, fier, zinc. Deasemenea sunt foarte bogate in: clorofila, enzime, fibre, betacaroten, vitaminele B ( sursa excelenta de B12), C, E, K. Au calitati exceptionale antiinflamatorii, antibacteriene, antifungice, antivirale, echilibreaza functiile glandelor endocrine (tiroida, hipofiza, pancreas), reintineresc organismul, sunt vitalizante si alcalinizeaza sangele. Indeparteaza metalele toxice, acidul alginic pe care il contin se combina cu ele si le elimina. Wakame sunt parte componenta si esentiala in programele de control al greutatii, mai ales pentru ca prin imbunatatirea metabolismului, induc senzatia de satietate si au un aport caloric foarte scazut.

Ingrediente pentru 2 portii mari:

1 litru de apa
2 cuburi supa miso
6 ciuperci mari shiitake sau puteti folosi ciuperci mici si le lasati intregi
2 lingurite alge wakame
1 pachet shirataki. Pot fi taitei sau spaghetti sau fettucine
1 pachet tofu tare taiat in 10 cuburi
150 fasole edamame (sunt pastaile verzi de soia verde). Daca nu gasiti puteti pune alte legume: morcov, telina, pastarnac, pastai verzi.
2 buc ceapa verde
½ lingurita ulei de susan

Preparare 15 minute
Gatire 20 minute

1. Intr-o oala preparati supa miso dintr-un litru de apa si 2 cuburi de supa. Nu e nevoie sa adaugati sare. Se aduce la fierbere si apoi se da focul la mic si se fierbe cam 5 minute pana se dizolva complet cuburile miso
2. Se adauga ciupercile shiitake taiate in felii si se fierbe 10 minute
3. Se adauga fulgii de alge wakame
4. Se scot pastele shirataki din punga si se scurge bine lichidul in care erau. Nu va speriati de miros, dispare imediat.
5. Separat intr-o alta oala cu apa clocotita se pun pastele shirataki, se dau in clocot 2 minute si se clatesc bine pana dispare mirosul dupa care se scurg cu o strecuratoare mare si se adauga in supa
6. Se adauga cuburile de tofu, pastaile endame, ceapa verde tocata marunt si se mai fierbe 2 minute
7. Turnati supa in 2 boluri, adaugati putin ulei de susan in fiecare si chiar cateva seminte de susan
8. Se serveste imediat calda

Sfat:

Daca nu gasiti fasole endame nu abandonati meniul care este foarte hranitor dar cu putine calorii. Puteti pune la fiert dupa gust: un morcov rondele, putina telina sau pastai de fasole verde congelate. Evident acestea trebuie puse mai repede in supa pentru a avea timp sa fiarba macar 15 minute.
Atentie totusi la radacinoase pentru ca ele contin multe calorii.