Foarte folosit in industria alimentara si in cosmetica, uleiul din samburi de struguri a devenit vedeta dupa ce chimistii au ramas uimiti de continutul mare in vitamina E si procianidine (un puternic agent anti-imbatranire). Darurile sale vin si din cantitatile mari de acizi grasi Omega 3 si 6 pe care le contine. Principalul lui rol este cel de antioxidant si este foarte bine sa-l consumam periodic. Doza zilnica este de o lingurita, care ne asigura o protectie buna pentru sistemul cardiovascular si un nivel optim de colesterol. Este foarte bun in imunizarea organismului si tine la distanta procesele degenerative care afecteaza creierul. Cu alte cuvinte, vom avea nu numai un trup sanatos, dar si o minte agera chiar si la varste inaintate. Foarte multe studii il recomanda in preventia bolii Alzheimer. Diabeticii il pot consuma fara grija fiindca reduce colesterolul. Un plus aduce doamnelor, fiindca impiedica formarea chisturilor ovariene si a fibroamelor uterine

Uleiul se obtine prin presarea la rece a samburilor. Exista si procedee de rafinare, insa nu sunt atat de sanatoase, asa ca incercati sa consumati doar ulei presat la rece.

In gastronomie este indicat in salate si in retetele raw vegan. Fiind foarte bogat in acizi grasi, nu este indicata procesarea termica, mai exact in prajeli.

In cosmetica este folosit la preparea cremelor, fiind un antirid foarte bun datorita vitaminei E si acidului linoleic. Este un tonic excelent pentru piele, un hidratant de exceptie si foarte bun in atenuarea ridurilor. Ajuta in tratamentul eczemelor, dar si in tratamentele pentru par. Masajul zilnic cu ulei din samburi de struguri este foarte bun.

Asadar, daca doriti sanatate si frumusete, consumul de ulei din samburi de struguri este raspunsul!