Descriere
Caracteristici:
- Tarate de ovaz – produs 100% natural
- Sursa de fibre
- Ofera energie
- Cantitate: 350g
Descriere produs:
- Taratele de ovaz reprezinta invelisul extern al grauntelor de ovaz, care este maruntit in cursul procesului de morarit si apoi cernut.
- Folosite initial in mod predominant in alimentatia animalelor, taratele au inceput sa fie apreciate si utilizate din ce in ce mai mult si de catre oameni, in special datorita continutului ridicat de fibre si alti nutrienti benefici pentru organism.
- Tarate de ovaz sunt bogate in fibre, proteine si antioxidanti, fosfor, potasiu, magneziu si vitamine B.
- Sunt obtinute prin macinarea lenta a boabelor de ovaz in moara traditionala cu pietre, urmata de cernerea ovazului macinat pentru a separa taratele de faina.
Beneficii:
- tarate de ovaz aduc beneficii in special sistemului digestiv. Acestea faciliteaza absorbtia substantelor nutritive in intestin, regleaza tranzitul intestinal si previn constipatia.
- Proprietati nutritive, tonice, laxative, mineralizante.
- Mentin energia la cote optime, confera satietate si sunt utile in controlul greutatii corporale.
- Reduc nivelul colesterolului si regleaza glicemia prin concentratia ridicata de beta-glucan si alte fibre solubile.
- Tarate de ovaz au o compozitie nutritiva echilibrata si contin mai multe fibre si proteine decat fulgii de ovaz.
- Sarace in calorii si grasimi, dar bogate in beta-glucan si alte fibre solubile, contin antioxidanti (avenantramide, acizi fenolici etc.) si carbohidrati complecsi.
In 100 g de tarate de ovaz regasim cantitati excelente de minerale si vitamine, precum:
- 5,63 mg mangan
- 734 mg fosfor
- 45,2 mcg seleniu
- 1,17 mg tiamina/vitamina B1
- 235 mg magneziu
- 5,41 mg fier
- 3,11 mg zinc
- 0,4 mg cupru
- 566 mg potasiu
- 1,49 mg acid pantotenic (vitamina B5)
- 0,22 mg riboflavina (vitamina B2)
Ingrediente:
Ovaz boabe
Mod de utilizare:
- Taratele de ovaz pot fi adaugate in lapte, iaurt, sucuri, supe, in paine, fursecuri sau briose. Sunt delicioase preparate sub forma de porridge.
- Persoanele care isi doresc sa slabeasca rapid ar trebui sa consume zilnic ovaz, in diferite tipuri de preparate.
- Dimineata sau la pranz este recomandat consumul unui bol de fulgi de ovaz cu iaurt, pentru accelerarea procesului de ardere a grasimilor.
- Pentru deserturi sanatoase, se pot prepara biscuiti cu ovaz si afine.
Tarate de ovaz sunt recomandate pentru:
- stabilizarea nivelului zaharului in sange, contribuie la diminuarea nivelului colesterolului.
- Taratele de ovaz si-au castigat de-a lungul timpului un loc de frunte in dietele de slabit.
- Contin fibre solubile care, odata ajunse in stomac, isi maresc de cateva ori volumul in contact cu apa, si actioneaza ca un burete, absorbind in drumul lor toxinele si grasimile nesanatoase.
- Sunt foarte bogate in fibre insolubile si in pectine, contribuind la absorbtia unei cantitati insemnate de apa, astfel fac masa cu alimentele ingerate, facilitand procesul de digestie.
Conditii de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Via Naturalia Un magazin pentru sanatatea familiei tale. Peste 1000 de produse bio certificate, de inalta calitate, direct de la cei mai cunoscuți producatori bio din Europa
Recenzii
Nu există recenzii până acum.