CategoriiRețete vegane/de post

Salată de bulgur cu legume și sos de lămâie

88

Bulgurul este asociat cu bucătăria orientală, dar este un aliment foarte versatile care poate fi folosit într-o multitudine de preparate, ca fel principal, ca umplutură sau în salate. Azi avem o salată extreme de rapidă și ușoară dar care vă va sătura cu siguranță.

Ingrediente:

Preparare 10 minute
Gatire 15 minute

  1. Fierbeți bulgurul timp de 10 minute într-un volum de  apă dublu față de volumul său. Măsurați cu o cană. Trebuie să se absoarbă toată apa. După fierbere lăsați să se răcească
  2. Scurgeți bine legumele din borcane și puneți-le într-un castron mare
  3. Curățați mărul și tăiați-l în bucățele mici pe care le adăugați în castronul cu legume
  4. Curățați ridichile și tăiați-le în felii subțiri pe care le adăugați în castronul cu legume
  5. Într-un castron mai mic amestecați muștarul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie și busuiocul tăiat marunt. Adaugați boabele de piper și sarea
  6. Adăugați vinegreta de mai sus în castronul mare este legume și măr
  7. Adaugați și bulgurul când acesta este rece.

Se lasă cam 30 minute înainte de a se servi pentru ca bulgurul să preia toate gusturile din legume și vinegretă.

Sursa de inspirație: http://blog-primeal.fr/recipe/salade-de-boulgour-de-petit-epeautre-de-haute-provence-legumes-sauce-citron/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *