O salată de toamnă – iarnă și o idee excentă de combinație cereale – leguminoase. Nu va lasati inselati de cuvantul salata. Este chiar un fel principal care va va satura cu siguranta. Nucile caju adauga acel strop de exotism care alunga plictiseala.
Reteta pentru 4 portii
- 200 g de orez rotund (cel integral are un gust mult mai pregnant)
 - 100 g linte (verde sau neagra)
 - 50 g baby spanac sau alta salata verde
 - 1 ceapa
 - usturoi
 - 1 morcov mic
 - o felie de telina
 - 1 lingura de nuci caju
 - 2 linguri ulei de masline
 - 1 lingura otet balsamic
 - 1 lingura suc de lamaie
 - Sare, piper
 
Preparare : 20 minute
Gatire 40 minute
- Puneti la fiert o cantitate mare de apa (400 – 500ml). Când clocoteste adaugati orezul si fierbeti 15-20 minute.
 - Intre timp curatati morcovul, telina si ceapa si taiati-le in bucatele mici.
 - Intr-o cratita puneti o lingura de ulei de masline si caliti usor ceapa. Adaugati usturoiul, bucatile de morcov si telina. Fierbeti la foc mic 5 minute. Adaugati apoi lintea si 400 ml apa. Aduceti la fierbere si fierbeti apoi inca 10-15 min.. Trebuie sa verificati sa nu se sfarame lintea. Trebuie sa ramana intreaga, usor crocanta.
 - Scurgeti orezul si puneti-l deoparte. Dupa ce lintea a fiert scurgeti amestecul de linte si legume. Lasati la racit atat amestecul de legume cat si orezul.
 - Preparati un sos dintr-o lingura ulei de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, sare si piper.
 - Într-un castron amestecati toate ingredientele: orezul, amestecul de linte cu legume, frunzele de spanac si nucile caju
 - Adaugați sosul înainte de servire.
 




