Afișez toate cele 11 rezultate
-
Crema de arahide cu zmeură RASPNUTIN 200g
(3 recenzii)Prețul inițial a fost: 36,30 lei.29,00 leiPrețul curent este: 29,00 lei.10 în stoc
Adaugă în coș -
Budinca cocos cu lapte de cocos 65g
(1 recenzie)Prețul inițial a fost: 27,20 lei.24,40 leiPrețul curent este: 24,40 lei.18 în stoc
Adaugă în coș -
Budinca cacao cu lapte de migdale 65g
(4 recenzii)Prețul inițial a fost: 24,90 lei.22,40 leiPrețul curent este: 22,40 lei.4 în stoc
Adaugă în coș
Cuprins:
1. Ce este zaharul?
2. Cum ne poate afecta consumul de zahar sanatatea?
3. De ce este recomandat sa consumam dulciuri fara continut de zahar?
4. Prin ce se diferentiaza dulciurile fara zahar de celelalte?
5. Pentru ce tipuri de dulciuri fara continut de zahar putem opta?
6. Cat de mult pot influenta acesti indulcitori gustul si textura?
7. Care sunt ingredientele ce stau la baza acestor dulciuri?
8. Ce fel de dulciuri fara continut de zahar poti sa gasesti in site?
9. Motive sa alegi produsele noastre?
Ce este zaharul?
Zaharurile sunt carbohidrati care ne ofera o sursa de energie absolut necesara in dieta noastra.
Organismul nostru descompune apoi carbohidratii in zaharuri simple, cum ar fi glucoza, astfel incat sa fie utilizate cu usurinta in organism.
In forma procesata zaharul este extrem de utilizat in industria alimentara conventionala pentru a adauga gust, culoare, volum si densitate produselor alimentare dulci.
Deasemenea zaharul actioneaza ca un conservant prevenind formarea mucegaiului.
Zaharurile sunt prezente in mod natural in unele alimente, cum ar fi fructele si produsele lactate dar se regasesc de asemenea, adaugate la o mare varietate de alimente preparate.
Zaharul poate lua multe forme diferite, precum zahar alb, integral, brut sau brun, melasa, sirop de porumb sau miere.
Desi ofera o sursa rapida de energie zaharul rafinat adica procesat nu contine si nutrienti de tipul vitaminelor sau mineralor.
Ca si alte forme de carbohidrati gasite in paine, orez, paste si fructe, zaharul ofera aceeasi cantitate de energie pe gram (16 kJ de energie) fara a oferi insa alte beneficii.
Spre comparatie un gram de grasime ofera 37 kJ contribuind cu dublul energiei oferita de zahar.
Asa numita pofta de dulce poate fi generata din cauza unor factori precum:
–stari emotionale – tristetea sau stresul provoaca pofta de mancare de acest tip
–nivelul ridicat de stres cotidian
–lipsa unui somn odihnitor: un numar mic de ore de somn scade nivelul de leptina si creste nivelul de grelina – ceea ce ne stimuleaza apetitul.
– un consum insuficient de fibre si proteine: astfel un mic dejun bogat in proteine ajuta in reducerea dependentei de dulce.
Aportul ridicat de fibre pe de alta parte ajuta in procesul de slabire si intr-un aport caloric scazut, ceea ce reduce si pofta de dulce.
Cum ne poate afecta consumul de zahar sanatatea?
Ca orice alt aliment consumat in exces, prea mult zahar prezent in diferite forme in dieta zilnica produce densitate din punct de vedere energetic si poate genera intr-un timp relativ scurt probleme de sanatate de tipul diabet, carii dentare si obezitate.
Astfel zaharul, indeosebi cel rafinat, poate contribui la „densitatea energetica” (numarul de kilojouli) a alimentelor si bauturilor facandu-va sa exagerati cu alimente cu continut ridicat de zahar, in special bauturi.
Astfel, consumul de prea mult zahar poate contribui la consumul a prea multe calorii, ceea ce poate duce la cresterea in greutate.
Excesul de greutate creste riscul de probleme de sanatate, cum ar fi boli de inima, unele tipuri de cancer si diabet de tip 2.
Dintre tipurile de zaharuri care se consuma excesiv de majoritate adultilor si copiilor cel mai consumate sunt acele „sugar free”, practic zaharuri pe care nu le vedem.
In aceasta categorie intra orice zaharuri conventionale adaugate la alimente sau bauturi cum ar fi biscuiti, ciocolata, iaurturi aromate, cereale pentru micul dejun si bauturi carbogazoase.
O alta categorie sunt reprezentate de zaharuri din miere, siropuri (cum ar fi cele de artar, agave), nectaruri (cum ar fi floarea de cocos) si sucuri concentrate de fructe sau sucuri de legume.
Zaharurile din aceste alimente apar in mod natural, dar totusi sunt considerate „sugar free”.
Zaharul care se gaseste in mod natural in lapte, fructe si legume nu face parte din aceasta categorie.
Nu trebuie sa reduceti neaparat aceste zaharuri, dar trebuie sa tineti cont ca si ele sunt incluse in cifra „zaharului total” care se gaseste pe etichetele produselor alimentare.
Dependenta de zahar este un fapt demonstrat de specialisti si greu de combatut.
OMS a recomandat un maxim de 10% din numarul total de calorii consumate intr-o zi (50 de grame de zahar), pentru un adult cu greutate normala.
Se recomanda ca zaharurile libere – zaharuri adaugate in alimente sau bauturi si zaharuri care se gasesc in mod natural in miere, siropuri si sucuri de fructe si legume, smoothie-uri si piureuri neindulcite – sa nu reprezinte mai mult de 5% din energia (calorii) pe care o obtineti din mancare si bautura in fiecare zi.
Acest lucru inseamna:
Pentru adulti recomandarea este de 30 g de astfel de zaharuri (aproximativ echivalent cu 7 cuburi de zahar).
Ca exemplu, trebuie sa stiti ca o cutie de cola poate avea pana la 9 cuburi de zahar – mai mult decat limita zilnica recomandata pentru adulti.
Copiii cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani nu trebuie sa consume mai mult de 24 g de zaharuri in timp ce pentru varsta cuprinsa intre 4 si 6 ani nu trebuie sa aiba mai mult de 19 g de zaharuri gratuite pe zi (echivalentul a 5 cuburi de zahar).
Nu exista o limita pentru copiii cu varsta sub 4 ani, dar se recomanda sa evite bauturile indulcite cu zahar si alimentele cu zahar adaugat.
De ce este recomandat sa consumam dulciuri fara continut de zahar ?
Cei care consuma in exces bauturi si alimente dulci in dauna unor alimente hranitoare consuma de fapt doar calorii goale.
Din punct de vedere nutritional, zaharul nu ofera nici un avantaj corpului.
Desi pe moment consumul de zahar ofera un bum energie, ulterior consumului se instaleaza o stare de oboseala si chiar o dependenta de dulce, in forma cea mai procesata.
Consumul redus de zahar sau eliminarea acestuia din alimentatie poate avea la baza motive medicale cum ar fi: boli cardiovasculare, diabet, colesterol marit, osteoporoza, boli oculare si de piele (imbatranire, eczeme, acnee.
Deasemenea este recomandata dieta fara zahar in cazul placii bacteriene sau cariilor dentare, zaharul fiind una dintre principalele cauze ale cariilor dentare.
Pentru a preveni cariile trebuie sa reduceti cantitatea de alimente si bauturi pe care le aveti care contin zaharuri libere – cum ar fi dulciuri, ciocolata, prajituri, biscuiti, cereale de mic dejun dulci, dulceturi, miere, smoothie-uri de fructe si fructe uscate – si limitati-le doar la ora mesei.
Zaharurile gasite in mod natural in fructe si legume sunt mai putin susceptibile de a provoca carii, deoarece sunt continute in structura.
Atunci cand insa fructele si legumele sunt presarate sau amestecate intr-un smoothie, zaharurile sunt eliberate.
Odata eliberate, aceste zaharuri pot deteriora dintii.
Un alt motiv este acela de prevenire a obezitatii si de management al greutatii, reducerea zaharului facand vizibila slabirea in cateva luni.
Efecte secundare precum depresie, dureri de cap, oboseala, anxietate, si probleme de somn completeaza rezultatele consumui excesiv de zahar si produse procesate indulcite cu zahar.
Eliminarea zaharului din alimentatie va va ajuta sa ai un corp sanatos.
Iata cateva sfaturi:
Limitati cantitatea de suc de fructe si smoothie-uri pe care le beti la maximum 150 ml (un pahar mic) in total pe zi si beti-l in timpul meselor pentru a reduce riscul cariilor dentare.
Dovleceii indulciti cu zahar, bauturile carbogazoase, bauturile racoritoare si bauturile cu sucuri nu au loc in alimentatia zilnica a copilului.
Evitati produse comune precum cele de patiserie si de panificatie, precum dulciuri, sosuri, mezeluri si carnuri afumate, iaurturile indulcite, cerealele de mic dejun, bauturi indulcite, produsele congelate precum pizza congelata, mancarurile procesate si multe altele.
Prin ce se diferentiaza dulciurile fara zahar de celelalte?
Pentru o dieta sanatoasa si echilibrata, ar trebui sa ne obtinem majoritatea caloriilor din alte tipuri de alimente, cum ar fi alimentele bogate in amidon (daca este posibil) si fructele si legumele si sa mancam doar ocazional sau deloc alimente bogate in zaharuri libere.
Exista deasemenea alimente produse special pentru a limita consumul de zahar cum ar fi biscuitii fara zahar, jeleuri de fructe, budinci sau gemuri fara zahar adaugat.
Toate au specificat pe ambalaj faptul ca sunt fara zahar adaugat.
Ce inseamna afirmatiile privind continutul de zahar?
Consultati informatiile despre etichetele nutritionale si listele de ingrediente pentru a va ajuta sa reduceti aportul de zaharuri libere.
Mentiunile privind continutul de nutrienti descriu nivelul unui nutrient (cum ar fi zaharul) din produs folosind termeni precum „fara” si „scazut” sau compara nivelul unui nutrient dintr-un produs cu cel al altui produs folosind termeni precum „redus” si „mai putin”.
Fara zahar – O portie* contine mai putin de 0,5 grame de zaharuri, atat naturale, cat si adaugate.
Zahar redus – Are cel putin 25% mai putine zaharuri decat versiunea obisnuita a produsului.
Fara zahar adaugat – Nu a fost adaugat zahar sau ingredient care contine zahar in timpul procesarii sau ambalarii.
Produsele cu mentiuni de zahar contin adesea un inlocuitor de zahar sau un indulcitor cu continut scazut de calorii.
Asa pot contine mai putine zaharuri, dar pastreaza dulceata asteptata in mancare sau bautura.
Dulciurile fara zahar sunt o optiune pentru persoanele cu diabet.
Alimentele etichetate „fara zahar”, „keto”, „low carb” sau „dieta” contin adesea inlocuitori de zahar, care se impart in trei categorii: indulcitori artificiali, alcooli de zahar si noi indulcitori.
Acesti inlocuitori va ofera un gust dulce fara a contine zahar.
Avand mai putine calorii decat zaharul, sau deloc.
Merita sa verificati ce indulcitor este utilizat in dulciuri, deoarece alcoolii de zahar (cum ar fi sorbitol, maltitol, eritritol si xilitol) pot avea efecte laxative daca sunt administrati in cantitati prea mari.
Pentru ce tipuri de dulciuri fara continut de zahar putem opta?
Pentru cei care opteaza la excluderea din dieta a alimentelor fara zahar adaugat exista variante de dulciuri sanatoase dintre care va recomandam:
Jeleuri din fructe fara adaos de zahar, glucoza, fructoza sau sirop.
Nu contin decat zaharurile naturale prezente in mod natural in fructe.
Le puteti utiliza ca gustare in pauzele de la servici sau scoala sau la micul dejun pentru a incepe ziua sanatos.
Granola sau musli, fara zahar, in variante keto, in diferite sortimente (cu fructe, nuci si cacao).
Pofta de dulce se poate diminua cu un aport mai mare de fibre, dar diversitatea produselor si combinatiilor asigura chiar si gurmanzilor, un mic dejun consistent si sanatos.
Fructele uscate pline de antioxidanti, vitamine si minerale, sunt o alternativa excelenta la dulciuri, ideale ca gustare energizanta, oriunde te-ai afla.
Unturile sau crème de arahide, migdale, seminte de dovleac sau alune de padure.
Sanatoase, 100% naturale fara zahar si fara grasimi hidrogenate.
Contin vitamine, minerale esentiale functionarii corpului si sunt una dintre cele mai bune surse de grasimi, protein si fibre de mare calitate.
Merg de minune consumate ca atare, dar si cu granola, cereale integrale, musli si in deserturi dulci sanatoase.
Gemuri si pureuri fara adaos de zahar in care zaharul present provine doar din fructul de baza.
Dulceata acestor produse provine din fructe (piure sau suc), indulcitori de tip xylitol sau eritritol, siropuri mai putin nocive cum sunt cele de agave sau artar, etc.
Cat de mult pot influenta acesti indulcitori gustul si textura?
In ultimul deceniu au fost dezvoltati multi indulcitori sintetici, dar astazi cererea rezida, fara indoiala, in indulcitorii naturali, de preferinta cei de mare intensitate; adica cu contributii cu continut scazut de calorii.
Aceasta tendinta provine nu numai din preocuparea crescanda a consumatorilor cu privire la efectele nocive ale unei diete care include prea mult zahar, ci si din problemele care apar din folosirea aditivilor alimentari artificiali.
Desi multi indulcitori cu continut scazut de calorii sunt usor disponibili, doar cativa pot fi utilizati de industria alimentara, in principal din cauza problemelor de siguranta si a problemelor tehnologice.
Indulcitorii naturali pot fi clasificati in doua categorii: indulcitori cu potenta ridicata si indulcitori in vrac.
Potenta primei este mai mare decat dulceata unei molecule de zaharoza.
Potenta acestuia din urma este echivalenta cu o molecula de zaharoza sau mai putin, zaharoza fiind standardul international pentru gradul de indulcire.
In ceea ce priveste gustul, textura si modul de folosire iata cateva informatii care va pot ajuta pentru a alege un indulcitor preferat:
Sirop de agave, derivat din planta de cactus Blue Agave din Mexic este un indulcitor natural versatil care poate fi folosit la gatit, coacere, smoothie-uri si deserturi vegane.
Este in mod natural mai dulce decat zaharul, dar contine un continut ridicat de fructoza.
Aroma – similara ca gust cu mierea si siropul de artar, mult mai dulce decat zaharul, confera arome usoare de caramel, precum si o usoara amaraciune si unele note vegetale.
Melasa neagra, este un indulcitor natural popular si un potentiator de aroma folosit in paine, sosuri si marinade.
Melasa neagra are culoarea caramel inchis rezulta din procesul de rafinare a a trestiei de zahar in zahar.
Aroma puternica, bogata, robusta si textura groasa,.
Utilizati-o ca inlocuitor pentru indulcitorii lichizi rafinati (incepeti prin adaugarea a jumatate din cantitatea de indulcitor lichid necesara si folosind un alt indulcitor natural pentru cantitatea ramasa).
Sirop de artar, acest indulcitor versatil nu este doar un topping minunat de clatite.
Siropul pur de artar este in mod natural dulce si bogat in o varietate de substante nutritive benefice.
In functie de culoarea si gradul siropului de artar, aroma sa variaza de la usoara si neutra la mai bogata, mai profunda si mai nucoasa.
Inlocuieste cu success zaharurile rafinate in produse de patiserie, mancaruri sarate si sosuri.
Sirop de orez brun, nu contine fructoza, ceea ce il face un indulcitor natural popular pentru persoanele care trebuie sa limiteze consumul de fructoza.
De culoarea chihlimbarului, are o aroma usoara de nuca cu nuante de unt si se utilizeaza ca inlocuitor 1:1 pentru indulcitorii lichizi rafinati in retete.
Mierea – probabil cel mai cunoscut indulcitor natural.
Cand este consumata cruda, este o sursa de nutrienti si enzime.
Este un inlocuitor excelent pentru indulcitorii lichizi rafinati atunci cand sunt utilizati in marinate, coacere si sosuri.
Aroma mierii variaza in functie de locul in care este recoltata, de florile polenizate de albine si de anotimp.
Poate fi florala, lemnoasa, fructata si contine o varietate de caracteristici de aroma unice.
Se utilizeaza ca inlocuitor 1:1 pentru indulcitorii lichizi rafinati.
Mierea poate fi folosita pentru a indulci in mod natural ceaiul sau smoothie-urile.
De asemenea, se serveste adesea stropit peste fulgi de ovaz sau iaurt.
Cererea de indulcitori fara calorii si derivati natural a crescut dramatic in ultimul deceniu, deoarece consumatorii sunt mai atenti la sanatatea lor.
Consumatorii adauga in mancaruri, indulcitori pe baza de plante sau indulcitori naturali, deoarece cred ca sunt mai naturali si mai sanatosi decat indulcitorii conventionali.
Sunt dornici sa gaseasca inlocuitori de zahar care se potrivesc cu stilul lor de viata, asa ca cauta produse fara OMG si fara gluten.
Ei simt ca pot manca mai sanatos atunci cand au control asupra cat de mult zahar intra in bauturile, sosurile si produsele de patiserie de casa.
Care sunt ingredientele ce stau la baza acestor dulciuri?
In afara ingredientelor clasice cum ar fi fructele (smochine, mango, zmeura, etc), migdalele, alunele, arahidele si diferite fainuri ceea ce difera in aceste dulciuri sanatoase fata de cele conventionale este inlocuirea zaharului cu diferiti indulcitori.
Pentru dulciuri mai putin nocive exista inlocuitori ai zaharului cu ajutorul carora putem in mod mai echilibrat si sanatos sa ne satisfacem pofta de dulce.
Mierea, siropul de artar sau siropul de agave, dar si stevia sunt cele mai utilizate, unele avand o putere de indulcire mult mai mare ca a zaharului.
In timp ce Mierea, siropul de artar, si stevia contin antioxidanti si minerale, au totusi un indice glicemic mare si sunt procesate deci lipsite de nutrienti.
Mierea nu poate fi folosita pentru gatire termica.
Acesti indulcitori naturali cu metode de productie ecologice devin ingrediente alimentare populare pentru consumatorii atenti la sanitate.
Miere cruda: unul dintre cei mai vechi indulcitori naturali.
Mierea este mai dulce decat zaharul si este singurul indulcitor obtinut dintr-o sursa animala (insecte albine, miniseptel).
Melasa neagra: produs secundar de la o rafinarie de zahar brut sau o fabrica de trestie de zahar; este lichidul gros, intunecat, vascos, care ramane dupa etapa finala de cristalizare a zaharului din care nu mai poate fi cristalizat economic prin metode obisnuite.
Sirop de artar grad C: este facut din seva emanata din tulpinile genului de artar Acer, de obicei primavara.
Seva contine in principal apa si zaharoza, cu cantitati variate de acizi amino si organici si substante fenolice, care este concentrata prin incalzire pentru a produce o gama larga de compusi aromatici.
Zahar de cocos: este produs local din seva florii de palmier de cocos (Cocos nucifera L.).
Colectorii de sucuri se catara in palmieri si taie cu seceri inflorescentele nedeschise.
Seva care iese este colectata in recipiente din bambus sau plastic timp de 8-12 ore.
Are indicele glicemic scazut si contine cu 35-45% fructoza (siropul de agave are pana la 90% fructoza), mai putin decat zaharul fiind o sursa de zaharuri mai putin nociva.
Xilitol sau zaharul de mesteacan este un indulcitor natural obtinut natural prin fermentatie, cu mai putine calorii decat zaharul.
Indicele sau glicemic este scazut (7, in comparatie cu 70-80 pentru zahar).
Poate fi folosit la gatit, fara a-si schimba gustul.
Poate fi benefic la evitarea cariilor pentru ca ajuta la transportul calciului si remineralizarea smaltului dentar.
Este folosit deja si in unele produse de igiena dentara.
Eritritolul este un alt inlocuitor al zaharului care are doar 6% din caloriile sale.
Il regasim pe eticheta produselor cu denumirea de E968 si este obtinut cand un anumit tip de drojdie fermeteaza glucoza din porumbfiind un indulcitor vegetal.
Poate fi consumat si de pacientii cu diabet, de persoanele care au dieta fara zahar sau in timpul curelor de slabire.
Siropul de orez si stevia completeaza lista indulcitorilor naturali care intr-un consum echilibrat nu ne pun in pericol sanatatea.
Folosite cu succes, piureurile naturale de fructe, alaturi de sucurile concentrate de fructe se regasesc din ce in ce mai mult in compozitia alimentelor naturale sau ecologice.
Ce fel de dulciuri fara continut de zahar poti sa gasesti in site?
In magazinul nostru poti gasi in categoria dulciuri fara continut de zahar, o gama variata de jeleuri din fructe fara zahar:
Jeleuri din coacaze negre – fara zahar 50g, Jeleuri din zmeura – fara zahar 50g, Jeleuri din morcovi si mango – fara zahar 50g.
Sunt produse 100% vegane, fara adaos de zahar, glucoza, fructoza sau sirop.
Nu contin lactoza, gelatina sau amidon si nici ulei de palmier.
In categoria fructelor uscate veti gasi de la Curmale uscate bio fara samburi Deglet Nour 250g, Stafide sultana bio 250g, Chipsuri de cocos bio 150g sau Fructe goji bio 100g.
Cremele tartinabile fara adaos de zahar pot fi consummate ca atare sau in diferite produse dulci.
Va recomandam Crema de arahide cu zmeura RASPNUTIN 200g, fara zahar adaugat, fara gluten, surse de fibre care nu trebuie sa lipseasca din gustarile voastre.
Budincile pot fi dulciuri deosebite pentru toata familia, aici avem 3 feluri de budinci instant fara zahar foarte usor si rapid de preparat:
Budinca cacao cu lapte de migdale 65g, Budinca cocos cu lapte de cocos 65g, Budinca vanilie cu lapte de migdale 65g.
Sunt deserturi fara lactoza, fara gluten, fara soia, si desemenea o sursa importanta de calciu si protein.
Nu in ultimul rand Biscuitii fara zahar in variante cu lamaie, ghimbir, portocale sau cacao si alune si Gemurile fara zahar si pectina indulcit e cu suc de fructe si piure de mere sunt tot atatea variante de produse dulci fara zahar adaugat.
Fie ca le consumati ca gustare sau inlocuitor de paine cateva din Turtele crocante marca Le Pain des fleurs sunt produse care pe langa faptul ca nu au gluten, nu ai nici zahar adaugat:
- Turte crocante cu hrisca fara sare, fara zahar, fara gluten
- Turte crocante cu castane, Turte crocante multicereale
- Turte crocante de ovaz
- Turte crocante cu linte verde
- Turte crocante din orez negru
- Turte crocante de porumb si orez
- Turte crocante de smochine
- Turte crocante cu alune tigrate
- Turte crocante de ceapa.
Motive sa alegi produsele noastre?
Alegand produsele fara zahar din gamele Probios si Diet Food din magazinul nostru aveti garantia unor produse sanatoase, certificate bio, care nu contin zahar adaugat si in care proportia si calitatea indulcitorilor nu duce la un consum ridicat de zaharoza si fructoza.
Sunt produse special create de producatori cunoscuti pentru cei care din diferite motive au diete fara zahar.