Afișez toate cele 9 rezultate
Cuprins:
1. De ce este recomandat sa eliminam zaharul din alimentatia noastra?
2. Beneficiile eliminării zahărului
3. Care sunt principalele alimente cu un continut ridicat de zahar?
4. De ce sa consumam dulceata fara continut de zahar ?
5. Pentru ce arome putem opta?
6. Cum ne asiguram ca am ales un produs de inalta calitate?
7. Ce fel de produse iti recomandam noi?
De ce este recomandat sa eliminam zaharul din alimentantia noastra ?
Reducerea aportului de zahăr poate susține o greutate sănătoasă, poate reduce riscul de depresie și poate reduce riscul de boli de inimă, printre alte beneficii pentru sănătate.
Aceasta nu este o sarcină ușoară.
La urma urmei, zaharul se poate ascunde în multe alimente și băuturi diferite.
Vestea bună este că nu trebuie neapărat să renunți complet la zahăr.
O cantitate limitată de zahăr adăugat în fiecare zi este buna.
Exista modalități de a vă gestiona consumul de zahăr, mai ales dacă aveți o afecțiune specifică legată de zahărul din sânge sau sunteți expus riscului de a dezvolta una.
Zaharuri adăugate, sunt folosite pentru a îndulci alimentele și băuturile în timpul procesării și preparării si sunt procesate greu de corpul dumneavoastra, daunand sanatatii, creind un risc mai mare de boli de inimă, boli de ficat, diabet, obezitate și alte afecțiuni de sănătate.
Departamentul Agriculturii din Statele Unite ale Americii recomandă limitarea zaharurilor adăugate la mai puțin de 10% din caloriile zilnice in timp ce Asociația Americană a Inimii recomandă nu mai mult de 6 – 9lingurițe (100 de calorii) de zahăr adăugat pentru femei bărbați (atentie e vorba de cantitatea sumata din toate alimentele pe care le consumati).
Este foarte important sa retinem ca aceste recomandari nu includ zaharurile naturale care sunt gasite in alimentele integrale precum laptele sau fructele.
Beneficiile eliminării zahărului
Reducerea cantității de zahăr adăugată pe care o consumați poate duce la scăderea în greutate și nu numai.
Iată șapte beneficii posibile ale eliminării zahărului.
Reduce riscul de boli hepatice
Consumul de cantități excesive de zahăr adăugat este legat de boala ficatului gras non-alcoolic
Acest tip nu are legătură cu alcoolul, otrăvirea cu metale grele sau o infecție virală.
Ficatul tău trebuie să descompună fructoza, iar excesul de fructoză – în special din băuturile îndulcite – care ajunge la ficat este transformat în grăsime.
În cele din urmă, atunci când prea multă grăsime este stocată în ficat, puteți dezvolta boala ficatului gras non-alcoolic . Reducerea aportului de zahăr adăugat poate ajuta la reducerea riscului de boli hepatice.
Ajută la reglarea zahărului din sânge
Pentru procesarea zaharului in sange pancreasul eliberează un hormon numit insulină.
Când o mulțime de zahăr intră în sânge, pancreasul eliberează multă insulină pentru a încerca să țină pasul iar dacă acest lucru se întâmplă destul de des, puteți dezvolta rezistență la insulină, și zahărul se acumulează în sânge.
Îmbunătățește sănătatea orală
În timp, bacteriile din gură pot descompune zahărul acumulat in zona dintilor pentru a produce un acid care distruge treptat suprafața dinților tăi, provocând carii dentare.
Prea multe bacterii pot duce, de asemenea, la gingii infectate sau inflamate, ducând la boli ale gingiilor.
Practicați o bună igienă orală prin folosirea aței dentare zilnic, spălandu-vă dinții de două ori pe zi cu o pastă de dinți cu fluor și vizitând un dentist cel puțin o dată pe an.
Ajută la gestionarea greutății
Mai multe studii arată că dietele bogate în zahăr adăugat sunt asociate cu obezitatea și excesul de greutate, fiind legate de grăsimea de pe abdomen.
Cunoscută și sub denumirea de grăsime viscerală, grăsimea de pe abdomen se înfășoară în jurul organelor abdominale.
Este strans legata de boli cronice, inclusiv diabet și boli de inimă.
Pentru sănătatea dumneavoastră pe termen lung, limitați alimentele și băuturile îndulcite cu zahăr.
Alegeți lucruri care au un conținut scăzut de zahăr adăugat, cum ar fi apă spumante, fructe și legume.
Consumul redus de zahar poate reduce acneea și poate îmbunătăți sănătatea pielii
O reducere a aportul de zahăr vă poate îmbunătăți sănătatea pielii.
Prea mult zahăr înseamnă că corpul tău eliberează mai multă insulină și hormoni asemănători insulinei ce pot declanșa schimbări legate de piele:
Corpul dumneavoastră ar putea produce mai mulți hormoni androgeni (cum ar fi testosteronul) și mai mult sebum (substanță uleioasă) – ambele pot duce la acnee.
Reducerea zahărului adăugat poate sa ajute de asemenea la încetinirea îmbătrânirii pielii.
Când ajungi la vârsta adultă timpurie, colagenul și proteinele elastice din pielea ta îmbătrânesc în mod natural, ceea ce duce la cute, lasare și riduri.
Zahărul, împreună cu alimentele la grătar, prăjite sau prăjite, ar putea conține mai multe substanțe care reacționează cu colagenul și fibrele elastice din piele.
Deși reducerea zahărului adăugat nu poate inversa ridurile, poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii.
Riscul de depresie
Ceea ce alegem sa mancam ne poate afecta modul in care functioneaza creierului nostru , fiind influentata starea noastra de spirit .
Unele studii sugereaza ca bauturile cu zahar adaugat sunt legeate du un risc mai mare de simpotome depresive cat si depresie .
Acest lucru se poate datora faptului că prea mult zahăr poate crea dependență: atunci când îl mănânci, creierul tău eliberează endorfine și dopamină – hormoni care te fac să te simți bine pe moment.
În timp, acest lucru vă poate afecta starea de spirit.
Consumul de diete sănătoase care pun accentul pe pește, cereale integrale, nuci și fructe și legume proaspete (de exemplu, dieta mediteraneană) este asociată cu un risc mai scăzut de simptome depresive.
Ajută sănătatea inimii tale
Zaharurile care au fost adaugata sunt direct si indirect legate de boliile de inima.
Dietele cu mai mult de 20% din totalul caloriilor din zaharuri adăugate sunt asociate cu niveluri ridicate de trigliceride, un tip de grăsime din sânge.
Trigliceridele crescute vă pot crește riscul de boli de inimă.
Chiar dacă aveți deja o greutate sănătoasă, reducerea aportului de zahăr adăugat vă poate ajuta să vă mențineți tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele la niveluri sănătoase.
Acest lucru vă poate reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă.
Care sunt principalele alimente cu un continut ridicat de zahar?
Principalele alimente care contin zahar adaugat sunt produsele de patiserie și de panificație, ciocolata in diferite forme si arome, dulciuri de tip gemuri, dulceturi, creme, sosuri, mezeluri si cărnuri afumate, iaurturile îndulcite, cerealele de mic dejun, băuturi îndulcite, dar si produsele congelate precum pizza congelată, si in general mâncărurile procesate.
De ce sa consumam dulceata fara continut de zahar ?
Rețetele conventionale de dulceață folosesc zahăr și fructe în proporție de 1:1.
De ce este necesar acest lucru atat trimp cat fructele coapte conțin atât de multă dulceață naturală sub formă de fructoză!
Zahărul ar trebui să ajute la gelificarea fructelor, dând consistenta acesteia si acionand ca un conservant.
Raspunsul e simplu: zaharul este un ingredient cu adevărat ieftin, care creste profitul producatorilor de dulceturi si gemuri conventionale.
O dulceata sau gem sanatoasa este realizata doar prin fierberea fructelor, adaugarea unui plus de dulceata facandu-se prin indulcitori de tip eritritol, stevia, sirop de struguri sau piureuri de mere și agenti de ingrosare cum ar fi semințe de chia, gelatină sau gumă xantan. Si asta e cam tot.
Dulcețurile și jeleurile fara adaos de zahar sunt opțiuni grozave pentru persoanele care urmează diete cu conținut scăzut de zahăr sau chiar diete de tip keto.
Locul zaharului este luat de indulcitori sau de sirop struguri de exemplu.
Continutul de fruct depaseste in general in aceste produse ecologice 70-80% si asigura valori nutritionale net superioare fara a avea un gust mai putin dulce sau aromat.
Pentru ce arome putem opta?
Gama de gemuri Probios comercializata pe vianaturalia.ro cuprinde o diversitate de produse pe baza de fructe precum caise, piersici, afine, capsuni, fructe de padure, lamaie, portocale sau merisoare.
Toate acestea nu au zahar adaugat, sunt 100% naturale, indulcite cu suc de fructe. Nu contin pectina si sunt realizate din fructe certificate ecologic.
Cum ne asiguram ca am ales un produs de inalta calitate?
Ingredientele si modul de procesare ne dau indicii clare despre calitatea unui produs. Astfel un produs din 100% ingrediente naturale fara OMG, certificat ecologic creste puritatea produsului final dar si bogatia in minerale si vitamine, in fapt scopul pentru care consumam aceste alimente.
Valorile energetice in cazul produselor dulci sunt mari. In alta ordine de idei lipsa zaharului adaugat, a conservantilor si a unor agenti de ingrosare chimici sunt tot atatea argumente pentru consumul unui aliment sanatos ce ne gface placere fara a ne pune sanatatea in pericol.
Logo ul certificat bio alaturi de lista de ingrediente si valorile nutritionale de pe eticheta produsului sunt suficiente pentru a face diferenta atunci cand alegem produsul dorit.
Nu in ultimul rand cautati producatori din tari care cultiva aceste fructele si care au traditie in producerea dulceturilor si gemurilor.
Ce fel de produse iti recomandam noi?
Recomandarile noastre cuprind nu mai putin de 9 feluri de Gem de fructe bio fara pectina indulcite cu suc de fructe, fara zahar adaugat din gama Probios:
– Gem de afine fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de caise fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de capsuni fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de lamaie fara zahar, fara pectina 220g
– Gem de merisoare fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de piersici fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de portocale fara zahar, fara pectina 220g,
– Gem de portocale si ghimbir fara zahar,
– Gem de fructe de padure fara zahar si fara pectina 220 g .