CategoriiȘtiri

Dieta organică reduce consumul de pesticide cu 90%

75

Un studiu publicat in iulie 2014 de Jurnalul de cercetare al mediului a constatat ca o dieta organica adoptata doar pentru o saptamana poate reduce nivelurile de pesticide in cazul adultilor cu aproape 90%.

Studiul a fost realizat de RMIT University si a fost condus de Dr. Liza Oates.

Aceasta a descoperit ca nivelul dialchilfosfatilor (DAP)* in urina a fost cu 89% mai mic atunci cand subiectii au avut o dieta ecologica timp de sapte zile in comparatie cu saptamana in care au pastrat o dieta conventionala. Nivelul de DAP este datorat in proportie de 70 – 80% pesticidelor organofosforice. In timpul fazei organice, participantii au consumat in medie 93% produse bio si ecologice – incluzand 83 % alimente bio certificate si 10%  alimente posibil organice. Dr Oates a declarat ca scaderea mare a nivelului de pesticide organofosforice sugereaza ca sursa cea mai mare de pesticide provine de la consumul de alimente. Cu toate acestea, ea a recunoscut , de asemenea ca ar putea proveni din alte surse , cum ar fi prin inhalare si absorbtie la nivelul pielii. Cercetarea a legat o serie de probleme de sanatate de pesticide, inclusiv cancerul si probleme ale sistemului nervos central .

Intr-un studiu recent publicat in revista Pediatrics , cercetatorii au descoperit ca acei copiii care au un nivel ridicat de reziduuri de pesticide in organism au cu 93% mai multe sanse de a avea ADHD

Conform Grupului de lucru pentru mediu care a realizat o lista a celor mai tratate cu pesticide fructe si legume, marul este pe primul loc. Cele mai multe mere conventionale sunt tratate cu difenilamina, un pesticid care ajuta la prevenirea coacerii si permit merelor sa reziste in depozitare la rece pana la un an inainte de a aparea in rafturile supermaketurilor. Cu cat insa merele raman mai mult timp in depozit cu atat pesticidele penetreaza fructul la interior. Studiile arata ca dupa 40 de saptamani pulpa fructului contine 32% reziduuri de difenilamina. In comparatie s-a demonstrat ca marul organic este unul din cele mai bune remedii in ceea ce priveste eliminarea pesticidelor si a altor toxine, acestea continand pectine – un detoxifiant excelent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *