CategoriiRețete vegane/de post

Dulceața de roșii verzi

74

Am vazut la mesele sofisticate ca se serveste dulceata de fructe rosii (afine, coacaze, etc) la carnea rosie sau la vanat iar la carnea alba, la peste si la fructele de mare se serveste un jeleu sau o dulceata pe baza de citrice. Mi se parea ceva foarte “nobil” cu care noi “oamenii din popor” nu eram obisnuiti. Asa ca atunci cand am gasit aceasta reteta m-am gandit imediat sa o incerc. Rezultatul a fost minunat. Chiar merge foarte bine cu peste si are un gust deosebit, nici nu pot sa-l descriu. Trebuie sa incercati !

Ingrediente pentru 3 borcane
– 2,3 kg de rosii verzi
– 3 portocale
– 800 g de zahar alb
– 8 g de agar agar

Preparare :45 minute
Gatire : 20 minute
1. Opariti rosiile timp de 3 – 4 minute si apoi lasati-le sa se raceasca
2. Taiati in doua, decupati partea alba din mijloc si scoateti semintele
3. Taiati pulpa in bucatele mici
4. Dati prin razatoare portocalele si stoarceti sucul cu ajutorul unui storcator
5. Intr-un castron mare puneti rosiile verzi taiate cuburi, coaja de portocala si sucul de portocale si amestecati bine
6. Adaugati zaharul si pudra de Agar Agar. Amestecati din nou bine
7. Lasati la macerat o noapte in frigider
8. A doua zi filtrati preparatul (rosiile lasa multa apa). Pastrati sucul care va fi utilizat mai tarziu
9. Puneti bucatelele de rosii verzi intr-o cratita turnati peste ele din sucul pastrat. Trebuie ca rosiile sa aiba suc insa nu trebuie sa fie complet acoperite. Sa fie acoperite in proportie cam de 60-70%.
10. Fierbeti la foc mic amestecand din cand in cand.
11. Intre timp opariti borcanele pentru dulceata si lasati-le la uscat in aer liber
12. Cand preparatul s-a ingrosat turnati-l in borcane.
13. Inchideti bine borcanele si apoi intorceti-le cu fundul in sus. Lasati la racit.

Borcane cu capace etanse se gasesc in toate supermarketurile.

Sucul care a ramas il puteti folosi pentru un jeleu parfumat cu aroma de rosii si portocale.
Fierbeti sucul 30 sec si apoi turnati-l in borcane. Praful de Agar Agar va gelifia preparatul cand se va raci.

Succes la preparare si “Pofta buna” la mancare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *