- 18%
ÎN STOC

AGAR AGAR Fulgi 25g Probios – geliafiant vegetal din alge

(3 recenzii de la clienți)

Prețul inițial a fost: 24,20 lei.Prețul curent este: 19,90 lei. cu TVA

  • gelifiant vegetal natural
  • fara arome
  • obtinut din alge rosii
  • produs certificat bio
  • fara gluten

Poate fi folosit pentru :

  • jeleu
  • panna cotta
  • inghetata
  • dulceata
  • pentru a ingrosa supe si creme sau budinci.

21 în stoc

SKU: 8018699020836 Categories: ,
logo-PROBIOS

Descriere

CARACTERISTICI GELIFIANT AGAR AGAR:

• produs bio
• fara gluten in mod natural
• sursa de fibre
Gramaj: 25g

DESCRIERE PRODUS:

• agar agar este o selectie de alge rosii (Gelidium, Gracialaria) cu putere de gelifiere si aroma neutra, excelenta pentru prepararea jeleurilor de desert sau aspicului.
• Se foloseste deasemenea la ingrosarea cremelor si a budincilor.
• Necesita o gatire scurta in apa si odihna ulterioara la temperatura camerei sau la frigider.
• Agar Agar este bogat in fibre (90g la 100g produs)
• Se crede ca a fost descoperit accidental de un hangier japonez in secolul al XVII-lea, Agar este un amestec de doua componente – polizaharida liniara agaroza si un amestec eterogen de molecule mai mici cunoscut sub numele de agaropectina. Formeaza structura de sustinere in peretii celulari ai anumitor specii de alge rosii si se elibereaza la fierbere.
• Probios va propune o linie completa de alge marine organice certificate, recoltate manual in Europa – coasta Galiciana) si deshidratate la temperaturi scazute: alge wakame, alge dulse, alge nori, agar agar sau amestec de alge.

 

agar agar algue

INGREDIENTE:

• gelifiant biologic vegetal extras din alge marine rosii (Gelidium, Gracialaria).
• *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Conditii de pastrare: a se pastra intr-un loc uscat si racoros.
Alergeni: Poate contine urme de: moluste, crustacee, peste.
Origine: Agricultura UE (coasta Galitiei – Golf Biscaya)
Produs in UE
Certificare ecologica: ES-ECO-022-GA

BENEFICII:

SLABIRE

• Agar Agar este considerat un plus sanatos pentru planurile de slabire, deoarece are un continut scazut de calorii, grasimi, zahar si carbohidrati.
• Un inhibitor al poftei de mancare, Agar Agar este alcatuit in principal din fibre solubile in apa, nedigerabile si este cunoscut sub numele de „coloid hidrofil”.
• Atrage si absoarbe apa, crescand volumul cu foarte putine calorii, ceea ce ofera o senzatie de satietate care permite oamenilor sa-si reduca aportul alimentar.
• Pe masura ce Agar Agar calatoreste prin organism, acesta absoarbe si glucoza in stomac, trecand-o rapid prin sistemul digestiv, inhiband astfel stocarea sa sub forma de grasime.
• Consumul de Agar Agar ca parte a unui plan natural de pierdere in greutate este cunoscut sub numele de „Dieta Kanten” in Japonia. Aceasta presupune adaugarea unei lingurite de pulbere in ceai sau apa fierbinte si bautura inainte de mese. Promovand senzatia de satietate, poate ajuta, de asemenea, la stabilizarea zaharului din sange si la blocarea stocarii de grasimi si este o dieta pe care multe japoneze jura.

SUSTINE SANATATEA DIGESTIVA

• Fibrele gasite in Agar Agar au multe beneficii digestive. Absoarbe toxinele din intestin si tractul gastrointestinal, transportand deseurile toxice in siguranta din organism.
• Folosita adesea ca remediu pentru constipatie, fibra solubila gasita in Agar Agar absoarbe apa in intestin si formeaza volum care actioneaza ca un laxativ natural.
• Reglarea si curatarea intestinului este una dintre pietrele de temelie ale sanatatii digestive.

SUSTINE SANATATEA OASELOR

• Agar Agar este bogat in calciu si magneziu si, in timp ce calciul este renumit pentru contributia sa la oase puternice si sanatoase, un fapt mai putin cunoscut este ca trebuie sa fie in echilibru cu magneziul pentru a creste densitatea osoasa.
• problema comuna in dietele occidentale este prea mult calciu si insuficienta magneziu, ceea ce poate duce la calcificarea dureroasa a articulatiilor si formarea de calculi renali si biliari.
• Agar Agar contine un echilibru sanatos al acestor doua minerale importante, alaturi de mangan – un nutrient care este vital pentru metabolismul si formarea oaselor.

SANATATEA CREIERULUI

• Agar Agar este un polimer format din subunitati ale moleculei simple de zahar galactoza, denumita in mod obisnuit „zahar din creier”.
• Este vital pentru dezvoltarea creierului la bebelusi si copii si poate fi produs endogen de organism, precum si suplimentat din alimente precum Agar.
• Cand este sintetizata de organism, galactoza formeaza o parte a glicolipidelor si glicoproteinelor din mai multe tesuturi. Este o componenta importanta a tecii de mielina care protejeaza creierul, maduva spinarii si sistemul nervos central.
• In ceea ce priveste afectiunile degenerative ale creierului, un studiu recent a concluzionat ca: „galactoza joaca un rol potential util in indepartarea compusilor neurotoxici din creier la pacientii care sufera de boala Alzheimer”

 

agar agar

PREPARARE / UTILIZARE:

• Turnati produsul in apa si fierbeti amestecand pina se dizolva bine. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei sau la frigider.
• Folositi 2g pentru dulceturi (la 1kg de indulcitor+fructe+lichid).
• Utilizati 4g pentru jeleuri si deserturi cu fructe (la 600g de indulcitor+fructe sau legume+lichid).
• Sugestii cantitati la preparare: textura soft 1,5g/500ml, textura tare 5g/500ml, textura foarte tare 7g/500ml

Probios Italia va ofera alimente bio de inalta calitate de la produse garantate fara gluten, certificate, bazate pe plante erbacee ca alternative la porumb si orez: mei, hrisca, quinoa, amarant, cu un gust inconfundabill si cu un continut mare de nutrienti, alge, cafea, alimente cu preparare rapida pe baza de orez, snacksuri, indulcitori, batoane energizante, pana la piureuri de fructe fara adaos de zahar pentru copii si gemuri de fructe fara pectina.

Informații Nutriționale

Valoare energetica

758Kj sau 182 Kcal

Fibre

90g

Sare

2,2g/ 0,68g produs hidratat

3 recenzii pentru AGAR AGAR Fulgi 25g Probios – geliafiant vegetal din alge

  1. Irina

    Recomand. Am facut jeleuri cu diverse arome.

  2. Andreea

    Sunt foarte multumita. Am folosit la budinci si la dulceata. Voi incerca si un jeleu. Recomand.

  3. Nicoleta

    Nu sunt vegana, dar imi place mai mult ca gelatina din oase. Poti folosi mai mult si nu are gust ciudat.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *