Descriere
CARACTERISTICI AMARANT:
• produse bio
• fara gluten
• sursa de proteine
• gramaj: 500g
DESCRIERE PRODUS:
• Originar din America Centrala si de Sud, amarantul a fost cultivat de nativii americani pentru proprietatile sale nutritive. Aceste cereale au fost candva considerate un aliment de baza in civilizatiile Inca, Maya si Azteca.
• Odata gatita, aceasta samanta mica are o textura atat crocanta, cat si usor lipicioasa, ceea ce o face interesanta de gatit sub forma de clatite si deserturi.
• Amarantul este un aliment foarte digerabil si se caracterizeaza printr-un continut ridicat de proteine si fier.
• Lizina este prezenta in acest produs intr-o proportie mai mare decat in alte cereale.
• Nu contine in mod natural gluten.
• Amarantul contine multi micronutrienti si are proprietati antiinflamatorii.
• Poate ajuta la scaderea colesterolului si la pierderea in greutate.
INGREDIENTE:
• Amarant*
• *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
• Alergeni: 0
• Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina
• Tara de origine: Agricultura non UE
• Certificator: Ecocert FR-BIO-01
PREPARARE / UTILIZARE:
- Clatiti si gatiti o parte amarant in 2 parti apa, acoperite timp de 15 pana la 20 de minute, lasati-l sa se umfle apoi adaugati sare.
- Finetea boabelor de amarant le face potrivite in mod special in combinatie cu terciul de ovaz si la prepararea prajiturilor.
- Amarantul este simplu de preparat si poate fi folosit in multe feluri de mancare diferite.
- Il puteti incolti prin inmuierea in apa si apoi lasati boabele sa germineze timp de una pana la trei zile. Germinarea face boabele mai usor de digerat si descompune antinutrientii, care pot afecta absorbtia mineralelor.Iata cateva modalitati simple de a te bucura de acest cereal hranitor:
- Adaugati amarant in smoothie-uri pentru a spori fibrele si continutul de proteine
- Folositi-l in feluri de mancare in loc de paste, orez sau cuscus
- Se amesteca in supe sau tocane pentru a adauga grosime
- Transformati-o intr-un mic dejun satios si gustos combinandu-l cu fructe, nuci sau scortisoara
BENEFICII
AMARANTUL NU CONTINE GLUTEN IN MOD NATURAL
- Pentru cei care au boala celiaca, consumul de gluten declanseaza un raspuns imunitar in organism, provocand leziuni si inflamatii in tractul digestiv. Cei cu sensibilitate la gluten pot prezenta, de asemenea, simptome negative, inclusiv diaree, balonare si gaze.
- In timp ce multe dintre cerealele cel mai frecvent consumate contin gluten, amarantul este in mod natural fara gluten si poate fi savurat de cei care urmeaza o dieta fara gluten.
CONTINUT EXTREM DE NUTRITIV
- Amarant este o sursa buna de fibre, proteine, mangan, magneziu, fosfor si fier, impreuna cu alti cativa micronutrienti importanti.
O cana de amarant gatit contine urmatorii nutrienti:
Calorii: 251
Proteine: 9,3 grame
Carbohidrati: 46 de grame
Grasimi: 5,2 grame
Mangan: 105% din RDI
Magneziu: 40% din RDI
Fosfor: 36% din RDI
Fier: 29% din CDI
Seleniu: 19% din CDI
Cupru: 18% din CDI - Amarant are un continut excelent mangan, depasind nevoile zilnice de nutrienti intr-o singura portie. Manganul este deosebit de important pentru functionarea creierului si se crede ca protejeaza impotriva anumitor afectiuni neurologice
- De asemenea, este bogat in magneziu, un nutrient esential implicat in aproape 300 de reactii din organism, inclusiv sinteza ADN-ului si contractia musculara
- In plus, amarantul este bogat in fosfor, un mineral important pentru sanatatea oaselor.
- De asemenea, este bogat in fier, care va ajuta corpul sa produca sange
SURSA DE ANTIOXIDANTI
- Amarant este o sursa buna de antioxidanti care promoveaza sanatatea.
- Antioxidantii sunt compusi naturali care ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi nocivi. Radicalii liberi pot provoca daune celulelor si pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice.
- O analiza a aratat ca amarantul este deosebit de bogat in acizi fenolici, care sunt compusi vegetali care actioneaza ca antioxidanti. Acestea includ acidul galic, acidul p-hidroxibenzoic si acidul vanilic, toate care pot ajuta la protejarea impotriva bolilor precum bolile de inima si cancerul.
REDUCE INFLAMATIA
- Inflamatia este un raspuns imun normal conceput pentru a proteja organismul impotriva ranilor si infectiilor.
- Mai multe studii au descoperit ca amarantul ar putea avea un efect antiinflamator in organism.
- Intr-un studiu pe eprubeta, s-a descoperit ca amarantul reduce cativa markeri ai inflamatiei.
- In mod similar, un studiu pe animale a aratat ca amarantul a ajutat la inhibarea productiei de imunoglobuline E, un tip de anticorp implicat in inflamatia alergica.
REDUCE NIVELUL DE COLESTEROL
- Colesterolul este o substanta asemanatoare grasimii care se gaseste in tot organismul. Prea mult colesterol se poate acumula in sange si poate cauza ingustarea arterelor.
- Unele studii pe animale au descoperit ca amarantul poate avea proprietati de scadere a colesterolului. Astfel s-a constat ca uleiul de amarant a scazut colesterolul LDL total si „rau” cu 15%, respectiv 22%.
- In plus, boabele de amarant au redus colesterolul LDL „rau” in timp ce cresc colesterolul „bun” HDL.
SUSTINE PIERDEREA IN GREUTATE
- Daca doriti sa pierdeti cateva kilograme in plus, poate doriti sa luati in considerare adaugarea de amarant in dieta dumneavoastra.
- Amarantul este bogat in proteine si fibre, ambele va pot ajuta eforturile de slabire.
- Intr-un studiu efectuat pe un easntion mic, s-a descoperit ca un mic dejun bogat in proteine scade nivelul de grelina, hormonul care stimuleaza foamea.
- Un alt studiu efectuat pe 19 persoane a aratat ca o dieta bogata in proteine a fost asociata cu o reducere a apetitului si a aportului de calorii.
- Fibra din amarant se poate misca lent prin tractul gastrointestinal nedigerata, contribuind la promovarea senzatiei de satietate.
- Un studiu care a urmarit 252 de femei timp de 20 de luni a constatat ca aportul crescut de fibre a fost asociat cu un risc mai mic de a creste in greutate si de grasime corporala.
- Pentru a maximiza pierderea in greutate, asigurati-va ca combinati amarantul cu o dieta generala sanatoasa si un stil de viata activ.
PRIMÉAL – una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.