CategoriiArticole

Chlorella, o infuzie de clorofilă

21

Chlorella este o alga unicelulara ce face parte din familia algelor verzi si contine cea mai mare cantitate de clorofila din regnul vegetal. Chlorella ajuta la construirea sistemului imunitar si detoxifierea de metale grele si alte otravuri din organism. Algele Chlorella contin toti cei opt aminoacizi esentiali si pana la 60% proteine vegetale esentiale, care sunt proteine foarte digerabile. Deasemenea Chlorella contine un spectru larg de enzime inclusiv pepsina pentru digestie, beta-caroten, fier, zinc, minerale precum calciu, magneziu, potasiu, acizi grasi esentiali acid gama linolenic (GLA) si polizaharide. Chlorella contine aproape toate vitaminele, adica A, C, complexul B (adica vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B10/PABA, B12), E, K. In forma uscata, proportia substantelor nutritive este: 45% proteine, 20% carbohidrati, 20% grasimi, 5% fibre alimentare si 10% minerale in forma organica si vitamine.

Aceasta alga imbunatateste functionarea sistemului digestiv, normalizeaza nivelurile de zahar din sange si tensiunea arteriala, creste concentrarea si atentia, imbunatateste nivelul de energie, echilibreaza pH-ul corpului si curata sistemul respirator. Chlorella are factorul de crestere de 18% fiind un rejuvenator fabulos al corpului, producand pana la 10% ARN, si pana la 3% ADN.

Gratie acestei compozitii variate, alga chlorella constituie un supliment alimentar pretios. Continutul de clorofila este mai mare decat la alte alge si ierburi. Chlorella este un excelent transportator al oxigenului in organism si in creier.
In concluzie Chlorella este deci un foarte bun imunostimulent, antioxidant(contine aproape toate vitaminle cu efect antioxidant, dar si un factor antiimbatranire CGF (Chrolella Growth Factor) care stimuleaza cresterea, dezvoltarea si reinnoirea constanta a celulelor normale si a tesuturilor organismului uman. Aceasta alga este si un antiviral redutabil existand studii ce au pus in evidenta secretia unor substante care blocheaza replicarea virusilor in organism dar si un antitumoral (doua principii active din Chlorella, vioxantina si luteina, inhiband dezvoltarea tumorilor si inducand moartea programata a celulelor maligne). In plus are proprietati antiulceroase, de echilibrare hormonala, radioprotectoare si de accelerare a proceselor de vindecare in cazul ranilor sau interventiilor chirurgicale.

Contraindicatiile se refera la femeile insarcinate sau care alapteaza. Deasemenea este recomandata administrarea cu prudenta la bolnavii aflati sub medicatie anticoagulanta si la bolnavii de guta deoarece poate creste cantitatea de acid uric din sange.
Puteti gasi chlorella sub forma de pudra,care se dizolva in apa, tablete,, capsule.    Cea mai buna este chlorella pudra sau Tablete  fara excipienti adaugati. Este bine sa cautati chlorella de calitate, daca se poate certificata bio.

Cantitatea zilnica recomandata este de 250-300 g chlorella pura.
Chlorela pulbere se poate pune in shake, suc sau smoothie, iar tabletele se inghit cu un pahar mare de apa. Se recomanda a se lua dimineata sau la pranz. Datorita actiunii energizante evitati sa luati chlorella seara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *