Descriere
CARACTERISTICI CAFEA DE CICOARE:
- produs bio, fara cafeina
- Gramaj: 500g
DESCRIERE PRODUS:
- Cafeaua de cicoare este o băutura obtinuta din infuzia – la temperatură ridicata – de pulbere de radăcina de cicoare prajita.
- Cafeaua din cicoare are o aroma asemanatoare cafelei, dar caracterizată prin note lemnoase si de nuci. Aceasta bautura calda ce inlocuieste cafeaua este bogata in fibre, cu aroma deosebita, fara a avea insa cofeina.
- Dupa recoltare, radacina de cicoare (Cichorium intybus) este curatata, tocata, prajita sub aer fierbinte si apoi macinata. Rezultatul este o bautura calda, fara stimulenti, cu un gust asemanator cafelei, chiar mai bogat si mai plin.
- Este foarte apreciata de cei care incearcă sa reduca aportul de cofeină sau nu o pot tolera – deoarece nu are cofeina
- Proprietatile benefice ale cicoarei fac ca aceasta sa fie folosita de catre adeptii unui trai sanatos.
BENEFICII:
- are capacitatea de a preveni arsurile la stomac si problemele digestive
- contine acizi organici si polifenoli flavonoizi care cresc filtrarea renala avand proprietati diuretice si purificatoare
stimuleaza metabolismul si digestia - este utila pentru detoxifierea ficatului si a vezicii biliare, imbunatateste functia biliara – crescand secretia hepatica a lichidului digestiv
- este des folosita ca solutie impotriva constipatiei, inulina continuta in cafeaua de cicoare fiind o fibră solubila ce contracareaza balonarea, flatulenta si este si un prebiotic
- este utilizata in tratamentul preventiv si terapeutic al sindromului de colon iritabil si al diareei datorate diverticulozei/diverticulitei
poate fi utilizata in prevenirea infectiilor bacteriene - stimuleaza sistemul imunitar si reduce posibilitatea de a dezvolta boli de inima
- recomandata in dieta, deoarece ajuta la arderea grasimilor si stimuleaza metabolismul.
INGREDIENTE:
- radacina de cicoare* * ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
- Certificare: IT-BIO-007
- Origine: Agricultura UE
- Produs in Italia.
- Alergeni: Poate contine urme de cereale care contin Gluten.
UTILIZARE:
- Poate fi preparata direct intr-un vas de moka (cu filtrul complet umplut) sau fiarta in apa timp de cateva minute. Este minunata iarna, calda si indulcita cu zahar de cocos
- Cei care doresc sa beneficieze de proprietatile cafelei de cicoare dar doresc sa simta si gustul de cafea autentica pot combina: la o ceasca 1 lingurita cafea de cicoare si 1 lingurita cafea decofeinizata natural.
- Cicoarea se poate consuma si rece sau sub forma de frappe, cu inghetata si frisca sau se poate adauga la compozitia prajiturilor si a altor deserturi.
CONDITII DE PASTRARE SI CONSUM:
- A se pastra intr-un loc uscat si racoros.
- Dupa deschidere este recomandat sa se pastreze intr-un recipient inchis ermetic si sa se consume in 6 luni.
- Termen de Valabilitate: 23 de luni de la producere
INTREBARI FRECVENTE
CAFEAUA DE CICOARE ARE CALORII?
Cafeaua cu cicoare are practic un aport caloric nul sau neglijabil, ceea ce o recomanda in diete ce au ca scop managementul greutatii.
CAFEAUA DE CICOARE CONTINE COFEINA?
Cafeaua din cicoare poate fi o modalitate excelenta de a reduce consumul de cofeina, fara a renunta la ritualul cafelei. O ceasca clasica de cafea contine aproximativ 95 de miligrame de cofeina, consumul de cantitati mari de cofeina fiind asociat cu efecte secundare, cum ar fi greata, anxietate, palpitații ale inimii, neliniste si insomnie. Pe de altă parte, radacina de cicoare nu contine in mod natural cofeina astfel ca este o bautura calda potrivita pentru cei care doresc sa reduca aportul de cofeina sau care constata efecte negative in urma consumului acesteia.
CAFEAUA DE CICOARE ARE EFECT ASUPRA GLICEMIEI?
Radacina de cicoare contine inulina, un tip de fibre despre care s-a demonstrat ca ajuta la gestionarea nivelului de zahar din sange si a rezistentei la insulina. Rezistenta la insulina, care apare cu niveluri ridicate de insulina pentru perioade lungi, poate scadea eficacitatea acestui hormon si poate duce la niveluri ridicate de zahar din sânge.
EXISTA CONTRAINDICATII PENTRU CONSUMUL DE CAFEA DE CICOARE?
Contraindicatiile cafelei cu cicoare sunt legate in esenta de efectul sau gastro-stimulant. Prin cresterea secretiei gastrice, aceasta bautura poate fi daunatoare pentru gastrita si ulcer peptic. Uneori poate avea si un efect nedorit asupra refluxului gastroesofagian excesiv. Este mai bine sa evitati consumul de cafea cu cicoare in caz de diaree severa, colita ulceroasă, boala Crohn etc. Cicoarea poate declansa o reacție alergica la unele persoane.
SE POATE CONSUMA CAFEA DE CICOARE IN TIMPUL SARCINII?
In timpul sarcinii este recomandat sa consumati cafea cu cicoare cu moderatie, deoarece planta este capabila sa exercite un efect usor stimulator asupra contractiilor uterine. Evident, in aceasta cafea ingredientele active responsabile sunt prezente in concentratii aproape neglijabile; este totusi indicat sa nu depăsiti consumul.
Cu toate acestea, nu sunt evidentiate contraindicatii speciale in ce priveste alaptarea..
Probios Italia va ofera alimente bio de inalta calitate de la produse garantate fara gluten, certificate, bazate pe plante erbacee ca alternative la porumb si orez: mei, hrisca, quinoa, amarant, cu un gust inconfundabill si cu un continut mare de nutrienti, alimente cu preparare rapida pe baza de orez, snacksuri, indulcitori, batoane energizante, pana la piureuri de fructe fara adaos de zahar pentru copii si gemuri de fructe fara pectina.
Mirela –
Imi place sa o beau facuta la ibric. Are un gust foarte placut.
Cornelia –
Imi place gustul de cicoare. Pana acum am gasit doar cafeluta de cicoare. Si ma bucur ca am gasit acest produs. Pe langa faptul ca il beau pot folosi si la prajituri, creme…
Andreea –
Chiar am folosit in vas Moka si e foarte buna.
Diana –
Nu credeam ca o cafea de cicoare poate fi atat de buna. Efectiv e buna la gust. Si o pot bea si seara!
Alina –
Foarte, foarte buna. A devenit favorita mea. Multumesc si pentru livrarea rapida.