Descriere
Lapte de cocos: bio, vegan, cremos, aromat, ideal culinar, bogat în grăsimi și minerale.
CARACTERISTICI LAPTE DE COCOS:
- produs bio
- produs vegan
- fără lactoză
- Cantitate: 225ml

BENEFICII:
SUSȚINE PIERDEREA ÎN GREUTATE
- Laptele de cocos conține un tip de grăsime numită trigliceride cu lanț mediu (MCT). MCT-urile stimulează energia printr-un proces numit termogeneză sau producție de căldură.
- MCT-urile:
- reduc greutatea corporală și acumularea de grăsime
- fac oamenii să se simtă plini pentru mai mult timp după ce au mâncat
- cresc sensibilitatea la insulină, care poate promova pierderea în greutate
- cresc rezistența la exerciții
- Rezultatele cercetărilor sugerează că o combinare a laptelui de cocos cu o dietă bogată în proteine ar putea ajuta la reducerea sau gestionarea nivelului de grăsime abdominală, creșterea în greutate, aportul alimentar, colesterolul și trigliceridele.
- Cu toate acestea, mulți factori pot afecta greutatea unei persoane, inclusiv nivelul de activitate fizică și cantitatea de alimente pe care o consumă.
- În plus, laptele de cocos poate avea un conținut ridicat de grăsimi și carbohidrați, ceea ce înseamnă că un consum prea mare poate duce la creșterea în greutate.
FĂRĂ LACTOZĂ
- Laptele de cocos este în mod natural fără lactoză și poate fi folosit ca înlocuitor de lapte pentru cei cu intoleranță la lactoză.
- Lactoza este principalul tip de carbohidrați din laptele de mamifere, inclusiv uman, de vacă, de capră și de oaie. Este format din două zaharuri, iar corpul tău are nevoie de o enzimă numită lactază pentru a o digera în mod adecvat. Această enzimă lipsește la cei cu intoleranță la lactoză.
PROTECȚIE ANTIOXIDANTĂ
- Nuca de cocos conține fenoli, care sunt antioxidanți.
- În timpul metabolismului și a altor procese, organismul produce deșeuri numite specii reactive de oxigen sau radicali liberi.
- Radicalii liberi care rămân în organism pot provoca stres oxidativ, ducând la daune care pot duce la diferite afecțiuni de sănătate, inclusiv cancer și boli de inimă.
- Antioxidanții pot ajuta organismul să lupte sau să elimine radicalii liberi, protejându-l de boli.
- Autorii unui studiu din 2015 au descoperit că laptele de cocos avea o activitate antioxidantă mai mare decât laptele de capră sau vacă.
- Cercetările din 2020 arată că conținutul de fenolici din nuca de cocos ar putea ajuta la protejarea lipidelor, proteinelor și ADN-ului din organism împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.
SUSȚINE ACTIVITATEA ANTIMICROBIANĂ CONTRA INFECȚIILOR
- Aproximativ 50% din acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos sunt un tip numit acid lauric, care este transformat în organism într-un compus extrem de benefic numit monolaurină. Cu proprietăți antimicrobiene și antifungice, acesta ajută la susținerea sistemului imunitar.
- Consumul de lapte de cocos, care este bogat în acizii grași cu lanț mediu, poate ajuta la protejarea organismului de infecții și viruși.
- Într-un studiu al efectelor antimicrobiene ale acidului lauric din nuci de cocos, cercetătorii au izolat diverse tulpini bacteriene și le-au expus la acid lauric într-un laborator. Ei au descoperit că acidul lauric a inhibat eficient creșterea Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae și Mycobacterium tuberculosis.
- Alți cercetători au descoperit că acidul lauric declanșează apoptoza, sau moartea celulelor, în celulele canceroase de sân și endometriu, sugerând că ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase.
- Cu toate acestea, cantitatea de acid lauric pe care o persoană o poate consuma în laptele de cocos nu este suficientă pentru a spune că previne cancerul.
DESCRIERE PRODUS:
- Produs natural, vegan, onctuos și parfumat, acest lapte de cocos este un ajutor culinar ce aduce exotism, aromă și originalitate rețetelor voastre vegetale, sărate sau dulci (creme, sosuri, supe, deserturi, cocktailuri…).
- Laptele de cocos poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri, cum ar fi prin stimularea pierderii în greutate și scăderea colesterolului.
- Laptele de cocos conține un nivel ridicat de grăsimi saturate, ceea ce îl face un aliment bogat în calorii.
- Conține și vitamine și minerale, dar conținutul nutrițional variază în funcție de produs. Laptele de cocos este foarte bogat în fier, potasiu și fosfor, de asemenea o sursă de mangan, cupru, seleniu și zinc.
- Spre deosebire de apa de cocos, laptele este foarte bogat în lipide, în principal acizi grași saturați, ceea ce conferă cremozitate și moale preparatelor pe care le incorporează.
- Laptele de cocos este alb și se prepară din pulpă de nucă de cocos rasă: pulpa se zdrobește și se amestecă cu apă clocotită. Apa de cocos sau sucul de cocos este lichidul limpede, asemănător cu apa foarte puțin tulbure, prezent în nuca de cocos când este încă verde: se poate bea pur și simplu străpungând vârful nucii și introducând un pai în ea.
- În funcție de grosimea laptelui rezultat la prima sau a doua stoarcere, există laptele de cocos gros, ce reține mai multă grăsime, și laptele subțire de nucă de cocos, ce provine din pulpa de nucă de cocos stoarsă rămasă în interiorul pânzei prin care se strecoară. Pe acesta, producătorii îl amestecă cu apă caldă și îl strecoară a doua oară printr-o pânză. Lichidul rezultat este mult mai subțire.
- Realizat din ingrediente bio atent selecționate, laptele de cocos Primeal este ideal ca substitut al laptelui de origine animală și este recomandat în special persoanelor ce urmăresc o dietă vegetariană sau vegană.
INGREDIENTE:
- pulpă de cocos* 68%, apă, agent de îngroșare: gumă de guar
- *ingrediente provenite din Agricultură Ecologică
- Condiții de păstrare: a se păstra într-un loc uscat și răcoros. Țineți la frigider după prima deschidere și utilizați în 4 zile.
- Termen de valabilitate: 24 luni DLUO
- Țara de origine: Agricultură Sri Lanka
- Certificare ecologică: LK-BIO-149
PREPARARE / UTILIZARE:
- ca atare sau în rețete sărate sau dulci (creme, sosuri, supe, deserturi, cocktailuri).
- Laptele de cocos, în special soiul cu conținut scăzut de grăsimi, poate fi folosit cu moderație (de până la două ori pe săptămână).
- Laptele de cocos este folosit pe scară largă în bucătăria thailandeză, dar și malaeziană, indiană sau polineziană.
Două idei de rețete cu lapte de cocos:
Curry de legume cu lapte de cocos
- Rumeniți legumele de sezon (cum ar fi morcovi, ardei, dovlecei, năut, cartofi dulci etc.) într-o tigaie cu ulei.
- Adăugați pudră de curry, sare, piper și orice alte condimente la alegere.
- Se toarnă lapte de cocos și se fierbe până când legumele sunt fragede și sosul se îngroașă.
- Serviți cu orez basmati sau pâine naan.
Pui cu lapte de cocos
- Pui cu lapte de cocos
- Rumeniți bucățile de pui într-o tigaie cu ulei.
- Adăugați condimente precum curry, chimen, boia de ardei, turmeric, sare și piper.
- Se toarnă laptele de cocos și se fierbe până când puiul este fiert și sosul se îngroașă.
- Se servește cu orez sau legume sotate.
Pentru mai multe detalii despre laptele de cocos, consultați acest articol: Lapte de cocos – o alternativă viabilă pentru laptele animal
Priméal vă invită să descoperiți una dintre cele mai numeroase și variate game de alimente bio și produse bio alimentare pentru mese sănătoase! PRIMÉAL vă oferă o gamă largă de conserve, astfel încât să aveți o alimentație echilibrată, gustoasă și variată tot timpul anului.
Alexandra –
Chiar daca e mai mic imi place ca il folosesc tot odata si nu mai pastrez in cutie.
Corina –
Un lapte de cocos bun de calitate. Cel mai mult imi place ca e mai mic si il pot folosi tot odata fara sa mai ramana in frigider si eventual sa se strice.