ÎN STOC

Boabe de lupin bio natur 370ml

(4 recenzii de la clienți)

20,60 lei cu TVA

  • aliment natural
  • sursa bogata de fibre si proteine vegetale (fara colesterol)
  • fara gluten in mod natural
  • cu indice glicemic scazut

9 în stoc

SKU: 3380380086878 Categories: ,

Descriere

CARACTERISTICI BOABE DE LUPIN:

• produs bio
• sursa de fibre, sursa de proteine
• fara gluten in mod natural
Gramaj: 370g
• conservat doar cu apa si sare marina

DESCRIERE PRODUS:

• Boabe de lupin natur sunt unice prin continutul foarte mare de proteine (pana la 40%) si fibre alimentare (32%).
• Lupinul are caracteristici de cultivare exceptionale: creste usor pe soluri sarace si se cultiva usor fara a avea nevoie de insecticide si fungicide.
• Este o leguminoasa, precum mazarea, soia, fasolea. Cultivat timp de 4.000 de ani, a fost consumat de mayasi si egipteni.
• Aliment sarac in grasimi (7%) cu continut minim de amidon si carbohidrati.
• Are un indice glicemic foarte scazut (IG=15) fiind indicat si persoanelor care tin dieta sau care vor sa slabeasca.
• Priméal ofera o gama larga de conserve pentru a avea o dieta echilibrata, variata si gustoasa pe tot parcursul anului. Legume si cereale, o asociere echilibrata in proteine vegetale.
• Continut bun de lizina si arginina.
• Atentie acest produs nu este garantat fara gluten

INGREDIENTE:

Ingrediente: Lupin alb dulce* (Lupinus albus), apa, sare marina
• *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: 0022 contine LUPIN.
Conditii de pastrare si consum: a se pastra la temperatura ambianta. Dupa deschidere tineti la rece si consumati in 2 zile.
Tara de origine: Agricultura UE.
Certificare: NL-BIO-01

BENEFICII:

CONTINUT BUN DE VITAMINE SI MINERALE

• Aceste boabe rotunde de culoarea mustarului sunt pline de fibre, contin toti cei noua aminoacizi (inclusiv arginina, care scade tensiunea arteriala) si sunt pline de vitamine si minerale precum magneziul.
• Boabe de lupin contin de trei ori mai multe proteine vegetale decat quinoa, de trei ori mai multe fibre decat ovazul, de trei ori mai multi antioxidanti decat fructele de padure, de trei ori mai mult potasiu decat bananele – si de trei ori mai mult fier decat varza kale.
• Au continut mai scazut in calorii, dar mai mare in nutrienti, inclusiv tiamina, riboflavina, vitamina C, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, fier si zinc
• Boabe de lupin reprezinta una dintre cele mai bogate surse de proteine vegetale si fibre (cel putin de doua ori mai mult decat alte leguminoase, contribuind la efectul lor de combatere a foametei)
• Lupinul este o sursa semnificativa de polifenoli si zeaxantina, care includ antioxidanti benefici si fitosteroli care scad colesterolul

SUSTINE SANATATEA INTESTINALA

• Aceste mici leguminoase pot ajuta  sanatatea intestinala. Studiile au descoperit ca fibrele din boabe de lupin promoveaza cresterea bacteriilor intestinale utile, cum ar fi bifidobacteriile, care se gasesc in mod obisnuit in probiotice si au fost legate de sanatatea imunitara si digestiva.
• Nivelul ridicat de fibre prebiotice prezent in boabe de lupin contribuie la dezvoltarea probioticelor sanatoase pentru intestine.
• Fibrele dietetice si compusii activi din aceste leguminoase ajuta la miscarile intestinale regulate si scad riscul de a suferi constipatie si IBS.

PROMOVEAZA SANATATEA INIMII

• Cercetarile sugereaza ca un consum considerabil de leguminoase ca parte a unei diete sanatoase poate oferi unele beneficii serioase pentru sanatate, cum ar fi reducerea riscului de diabet (ceva ce ar putea face si dieta keto), hipertensiunea arteriala si colesterolul crescut.
• Fibrele nu sunt doar esentiale pentru a mentine lucrurile in miscare (digestia buna) , dar au si puterea de a preveni bolile cardiovasculare. Asadar, nu este surprinzator faptul ca un consum de boabe de lupin – care contin aproximativ 3 grame de fibre (25 la suta din recomandarea zilnica) per portie de 100 de grame – au fost legate de sanatatea inimii.
• Un studiu efectuat pe peste 100 de participanti a constatat ca cei care au consumat alimente imbogatite cu lupin pe o perioada de 12 luni au experimentat scaderi ale tensiunii arteriale, ceea ce poate ajuta la prevenirea bolilor de inima.

POT REDUCE COLESTEROLUL

• Nivelurile de colesterol joaca, de asemenea, un rol important in sanatatea inimii tale si conform cercetarilor se sugereaza ca consumul de boabe de lupin poate scadea nivelul de colesterol LDL „rau”. Acelasi studiu a constatat ca incorporarea leguminoaselor precum boabe de lupin in dieta dumneavoastra poate reduce, de asemenea, riscul de cancer de colon.
• Sursa a noii proteine gamma conglutin, care poate ajuta la reglarea nivelului de glucoza si insulina din sange, asa cum a aratat un studiu al Universitatii La Trobe privind consumul de boabe de lupin

NU CONTINE GLUTEN IN MOD NATURAL SI ARE IG SCAZUT

• Nu contine gluten in mod natural si acest lucru o recomanda pentru preparatele din dieta persoanelor care au renuntat la gluten.
• Are un indice glicemic scazut de 15 fiind folosit frecvent in dieta ketogenica.

PREPARARE / UTILIZARE:

• gata de utilizat. Scurgeti inainte de servire.
• La fel ca beneficiile versatile pentru sanatate pe care le ofera, boabele de lupin pot fi consumate intr-o varietate de moduri. Aceste boabe fragede pot fi consumate doar ca gustare, ca parte a felului principal de mancare sau chiar dupa masa, asa cum o fac majoritatea oamenilor care locuiesc in Italia.
• In mod traditional, se prepara in saramura. O reteta gasita in sudul Frantei si Italiei, in Portugalia cu „trimoço”, in Algeria cu „tramoussos”.
• O mare parte prefera sa consume boabele de Lupin in salate.

INTREBARI FRECVENTE

LUPIN ESTE UN ANTIINFLAMATOR?

Da. Fasolea Lupini contine antioxidanti care lupta impotriva stresului oxidativ si amelioreaza inflamatia din organism.

CONSUMUL DE BOABE DE LUPIN AJUTA LA SCADEREA IN GREUTATE?

Fibrele alimentare, mineralele si vitaminele din lupini ofera o senzatie de satietate pentru o lunga perioada de timp si ajuta la prevenirea senzatiei de foame, ceea ce va poate ajuta sa pierdeti greutatea corporala suplimentara. Contine triptofan, un aminoacid care va permite sa simtiti senzatia de satietate.

EXISTA EFECTE SECUNDARE LA CONSUMUL DE LUPIN?

Consumul de Lupin poate provoca toxicitate la supraconsum sau atunci cand nu este preparat in mod corect. Unele reactii adverse includ ameteli, eruptii cutanate, pupile dilatate, febra si greata.

Daca vre’i mai multe informații despre lupin iată mai jos un articol intesesant:

Despre lupin, cu mare atenție

 

82

 

PRIMÉAL – inca din 1989 una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Informații Nutriționale

Grasimi (lipide)

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Sare

Fibre

Valoare energetica la 100g

4 recenzii pentru Boabe de lupin bio natur 370ml

  1. Oana

    Un produs original, delicios. Poate înlocui lintea și fasolea în salate.

  2. Alex

    Am incercat in salata si a fost bun. Are continut mare de proteine

  3. Petru

    Perfect ca si continut de proteine. Gust deosebit de alte boabe

  4. Andreea

    Un gust deosibit, putin amarui, dar placut. Am folosit in salata si pentru un meniu de post a fost super nutritiv

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *