CategoriiArticole

Despre ghimbir și calitățile sale curative

97

Cu siguranta ca ati auzit despre calitatile curative extraordinare ale ghimbirului. Eficienta sa ca tratament natural este uimitoare si mai ales varietatea şi severitatea problemelor de sanatate in care acesta are efect. Folosit in special ca si condiment, ghimbirul face parte din aceeasi familie cu cardamomul si turmericul, folosindu-se proaspat sau macinat sub forma de pudra.

Este utilizat inca de acum 2000 de ani, chinezii folosindu-l pentru stimularea digestiei si tratarea diferitelor probleme ale stomacului, fiind deasemenea o planta de baza in medicina ayurvedica, binecunoscuta medicina traditionala a indienilor. Datorita calitatilor sale acesta ajunge repede din India in imperiul Roman si apoi prin intermediul comerciantilor arabi timp de sute de ani in Europa, fiind alaturi de piper in secolul 14, cel mai comun condiment.

Beneficiile consumului de ghimbi

1. Ghimbirul este un excelent antibiotic fiind chiar superior antibioticelor in cazul infectiilor cu Staphylococcus aureus şi S. pyreus. Ghimbirul are un efect antibacterian în infecţiile respiratorii şi paradontale.

2. Previne si combate diferite tipuri de cancer, chiar si pe unele agresive si greu de tratat : pulmonar, de colon, la san, de prostata, ovarian, de pancreas. Studiile efectuate arata ca solutia de ghimbir previne aparitia unei rezistente a calulelor canceroase la tratament.

3. Utilizat cu succes pentru prevenirea efectelor toxice ale unor substante, in special pesticide dar si a medicamentelor folosite in tratarea cancerului.

4. Previne diabetul si ulcerul, deoarece reduce glucidele din sânge, colesterolul si grasimile din sange.  In acelasi timp combate bacteria ce cauzeaza de cele mai multe ori ulcerul: Helico pylori bacterium

5. Ghimbirul are proprietati antifungice, inclusiv impotriva formelor de fungi rezistenti la medicamente.

6. Reduce concentratiile de proteine din urină, poate reduce consumul de apă si este un inhibitor al aldoz-reductazei, reducand astfel complicaţiile produse de diabet.

7. Are o actiune antiinflamatoare benefica in tratamentul artritei, si este foarte eficient in tratamentul inflamatiilor cronice deoarece inhiba partial două dintre cele mai importante enzime cu rol in procesul inflamator, neprovocand iritarea stomacului. In plus, ajută la vindecarea tractului intestinal afectat de ulcer.

8. Alte utilizari benefice se refera la reducerea durerilor menstruale, combaterea starilor de voma provocate de intoxicatiile prin iradiere inclusiv chimioterapie. Este administrat sub forma de suplimente alimentare inainte de acest tratament si avand si efecte antiinflamatorii.

9. Exista deasemenea studii care il recomanda pentru reducerea durerilor musculare in cazul sportivilor, starile de rau si greata in timpul sarcinii, astm, reducerea hipertensiunii arteriale, pneumonie, scaderea ureei in sange, ameliorarea pierderii memoriei, prevenirea atacurilor de cord.

Reacţiile adverse provocate de consumul de ghimbir sunt foarte rare, si pot fi sub forma de: diaree, arsuri stomacale sau iritaţii la nivelul gurii.

Contraindicatii : nu trebuie sa consumati ghimbir daca suferiti de deficiente de coagulare a sangelui sau daca luati medicamente pentru impiedicarea coagularii.  Este bine sa nu consumati mai mult de căteva zile pe timpul sarcinii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *