ÎN STOC

Ulei de cocos virgin bio 500ml Diet Food

(4 recenzii de la clienți)

51,80 lei cu TVA

Ulei de cocos virgin

  • presat la rece
  • nedezodorizat
  • nerafinat
  • nealbit
  • ingredient deosebit de nutritiv, nelipsit in dieta vegetariana si raw-vegana.

5 în stoc

Descriere

CARACTERISTICI ULEI DE COCOS VIRGIN:

  • produs bio, raw vegan
  • Gramaj: 5o0g

DESCRIERE PRODUS:

  • ulei nerafinat, nedezodorizat, nealbit, certificat ecologic, fiind obtinut prin presare la rece.
  • format din 100% grasimi, din care 80-90% sunt grasimi saturate. Are o textura ferma la rece sau la temperatura camerei.
  • nu contine colesterol.
  • potrivit pentru vegetarieni, inlocuind grasimile de origine animala.
  • contine cu 10% mai putine calorii fata de alte grasimi vegetale, motiv pentru care este recomandat si in diete
  • Folosit atat in gastronomie cat si ca produs cosmetic este considerat unul dintre cele mai sanatoase uleiuri existente.
  • Grasimea este formata din molecule mai mici numite acizi grași si exista mai multe tipuri de acizi grasi saturati in uleiul de cocos. Tipul predominant este acidul lauric (47%), cu acizii miristic si palmitic prezenti in cantitati mai mici (acestia ridica nivelurile nocive de LDL).

INGREDIENTE:

  • ulei de cocos 100 % din pulpa proaspata de nuca de cocos
  • Origine: nonUE
  • Fabricat in Polonia
  • Certificat eco: PL-EKO-08
  • Alergeni: 0
  • Conditii de pastrare:uleiul trebuie sa fie pastrat la temperatura camerei, protejat de razele soarelui si de umiditate. Pastrat la temperatura camerei sub 25 ° C arata ca untul, avand o culoare alba , laptoasa, acest lucru neafectand calitatea acestuia. Peste aceasta temperatura, devine lichid, fara sa-si modifice proprietatile.
  • Dupa deschiderea borcanului va recomandam sa-l consumati in timp de cel mult 3 luni de zile, cu conditia sa-l depozitati in spatiu racoros si uscat.

BENEFICII:

PROPRIETATI ANTIINFLAMATORII, ANTIMICROBIENE SI ANTIFUNGICE

Aproximativ 50% din acizii grasi din uleiul de cocos sunt reprezentati de acidul lauric, care contribuie la proprietatile antiinflamatorii, antimicrobiene și antifungice ale uleiului.

CONTINUT DE ACIZI GRASI CU LANT MEDIU

Uleiul de cocos este diferit de alte uleiuri alimentare, deoarece este compus in principal din acizi grași cu lant mediu (MCFA), in timp ce majoritatea celorlalte uleiuri sunt compuse aproape in intregime acizi grași cu lant lung. Aceasta inseamna ca acizii grasi din uleiul de cocos sunt formati dintr-un lant de sase pana la 12 atomi de carbon, spre deosebire de cei peste 12 gasiti in acizii grasi cu lant lung. Aceasta diferenta de structura are tot felul de implicatii, inclusiv modul in care uleiul este digerat si modul in care va influenteaza corpul.

AJUTA IN PREVENIREA CARIILOR DENTARE

Clatirea cu ulei este un remediu ayurvedic traditional practicat initial in India antica pentru mentinerea sanatatii orale. Studii mai recente sugereaza ca practica folosirii uleiului de cocos poate fi benefica pentru prevenirea cariilor dentare prin reducerea formarii placii dentare si a gingivitei.

PROPRIETATI ANTIBACTERIENE

Uleiul de cocos are proprietati antibacteriene, fiind un antibiotic natural care nu afecteaza majoritatea bacteriilor bune. Intareste sistemul imunitar si are deasemenea calitati  antioxidante, antifungice, antivirale si anti-stres

SUSTINE SISTEMUL DIGESTIV

  • Imbunatateste digestia si absorbtia de vitamine, minerale si amino-acizi, regleaza metabolismul si elimina unii paraziti intestinali.
  • Ajuta la slabit avand mai putine calorii decat alte  grasimi.  Este folosit de organism ca sursa de energie, in loc sa fie depozitat precum grasimile animale si cele nesanatoase.

PROTEJEAZA PARUL IMPOTRIVA DETERIORARII

Acidul lauric din uleiul de cocos are o mare afinitate pentru proteinele parului si datorita modului in care uleiul este structurat, este capabil sa patrunda in interiorul firului de par. Aceasta inseamna ca uleiul de cocos si produsele fabricate din acesta pot fi utile in prevenirea deteriorarii parului, cauzate de pierderea proteinelor din cauza ingrijirii defectuoase si expunerii la ultraviolete (UV).

SUSTINE TRATAMENTUL AFECTIUNILOR PIELII

Dovezi consistente par sa sustina utilizarea topica a uleiului de cocos pentru prevenirea și tratamentul cazurilor usoare pana la moderate de afectiuni cronice ale pielii, cum ar fi dermatita atopica. De asemenea, s-a demonstrat ca amelioreaza unele afectiuni complexe ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul.

UTILIZARE RECOMANDATA:

Aliment

Se utilizeaza la prepararea mancarii, adaugat in ceai, sucuri, lapte (vegetal), dar si in sosuri, supe. Ideal pentru copturi si pentru deserturi.

Supliment alimentar

Da energie si imbunatateste performantele sportive. Recomandare: 1-2 lingurite pe zi.

Cosmetica:

  • poate fi folosit pe fata pentru hidratare si demachiere (inclusiv machiaj rezistent la apa), pe corp (nu se mai usuca pielea si devine mai elastica, deci poate preveni vergeturile si ridurile)
  • pe par pentru hranirea si hidratarea scalpului si a firului de par (reduce pierderea de proteine; folosit regulat, previne matreata si paduchii), pe unghii si cuticule (intareste si hraneste unghiile si inmoaie cuticulele).
  • mai poate fi folosit in retete de scrub/gomaj, in loc de crema/spuma de ras sau pentru a alunga unele insecte nedorite

Tratament

  • ajuta la ameliorarea simptomelor unor boli: de inima, rinichi, tiroida, vezica biliara, hipertensiune, diabet I si II, HIV, pancreatita, osteoporoza, ulcer stomacal, hemoroizi, psoriazis, eczeme, dermatita, candida, acnee, rozacee etc.
  • imbunatateste secretia de insulina si folosirea glucozei din sange
  • protejeaza arterele
  • imbunatateste profilul colesterolului din sange
  • nu are efecte adverse si nu este toxic

INTREBARI FRECVENTE

CE CANTITATE DE ULEI DE COCOS ESTE RECOMANDATA PE ZI?

Daca aportul de ulei de cocos este moderat uleiul de cocos poate fi parte a unei diete sanatoase. Deoarece este bogat in grasimi saturate trebuie perceput ca orice alta grasime sau ulei, iar in dietele nutritive e recomandat sa mentineti un consum de maxim doua linguri (28 de grame) pe zi.

CARE ESTE MODUL CEL MAI BUN DE CONSUM AL ULEIULUI DE COCOS?

  • Adaugati o lingura de ulei de cocos la reteta ta preferata de smoothie.
  • Amestecati o lingura in fulgi de ovaz fierbinti sau alte cereale fierbinti.
  • Faceti cacao fierbinte cu lapte degresat, lapte de migdale sau lapte de cocos și amestecati cu o lingura de ulei de cocos.
  • Se amesteca o lingura in ceai fierbinte din plante, cidru sau cafea.

ULEIUL DE COCOS ESTE BUN PENTRU CREIER?

Uleiul de cocos contine acid gras cu lant mediu (MCFA), pe care ficatul il absoarbe și metabolizeaza. MCFA creeaza corpi cetonici, care actioneaza ca o sursa de energie in creier si pot aduce beneficii persoanelor care au sau dezvolta memoria afectata.

EXISTA CONTRAINDICATII LA CONSUMUL DE COCOS?

Nuca de cocos poate provoca reactii alergice grave la persoanele alergice la uleiul de cocos, polenul de palmier de cocos, componentele nucii de cocos sau alti membri ai familiei de plante Arecaceae. Colesterol ridicat: exista ingrijorarea ca un consummare de nuci de cocos ar putea creste nivelul de colesterol.

Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.

Informații Nutriționale

Grasimi (lipide)

Valoare energetica la 100g

4 recenzii pentru Ulei de cocos virgin bio 500ml Diet Food

  1. Bianca

    Un produs calitativ! Si pret bun!

  2. Angela (proprietar verificat)

    Pret foarte convenabil. Folosesc constant

  3. Cristina

    Foarte util. Am folosit la mancare dar si ca unt de corp!

  4. Mihaela

    Cantitate optima. Nici prea mult, nici prea putin. Calitate buna, pret accesibil. A ajuns repede

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *