Descriere
CARACTERISTICI ULEI DE MASLINE EXTRAVIRGIN BIO:
- produs bio, ulei extravigin
- cantitate: 250ml
DESCRIERE PRODUS:
- recunoscut pentru calitatea inalta si gustul sau superior, acest ulei de masline extravirgin premiat este presat din soiul de masline Koroneiki, care sunt cultivate de pionierii agriculturii biodinamice din Grecia.
- „Ulei de masline extravirgin” este un ulei de masline presat la rece, nerafinat, de cea mai inalta calitate, continand niveluri ridicate de acizi grasi mononesaturati. Contine mai putin de 0,8% aciditate libera si se obtine prin zdrobirea maslinelor si extragerea uleiului prin mijloace mecanice fara substante chimice, la temperaturi sub 27‹ C.
- Epikouros este o companie situata in Kalamata pe Peninsula Peloponez din sudul Greciei care lucreaza in cooperare cu peste 100 de cultivatori organici si biodinamici din Grecia si din Europa.
- Uleiurile de masline Epikouros au castigat mai multe premii de degustare a uleiului de masline la „BIOFACH” din Nürnberg, cel mai important targ de produse alimentare ecologice din lume.
INGREDIENTE:
- 100% ulei de masline*
- * ingredient provenit din Agricultura ecologica
- Origine: Grecia
- Fabricat in Grecia, Kalamata
- Certificat eco: EK-01-31
- Alergeni: 0
- Conditii de pastrare:loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui
- Continut de Grasimi 91.6 g din care acizi grasi saturati 12.8g
– acizi grasi mono saturați 73.3 g
– acizi grasi poli saturati 5.5 g
BENEFICII:
BOGAT IN ANTIOXIDANTI
Acest ulei de masline extravirgin contine antioxidanti puternici, cum sunt vitamina E si polifenoli, ce asigura protectia celulelor impotriva radicalilor liberi, sustinand sanatatea celulara.
SURSA DE ACIZI FRASI SANATOSI
Una dintre cele mai bune surse de acizi grasi mononesaturati (acidul oleic), benefici pentru mentinerea sanatatea inimii. Ajuta la micsorarea riscului de boli cardiovasculare..
ANTINFLAMATOR NATURAL
Datorita proprietatilor antiinflamatorii este util in prevenirea unor afectiuni cum sunt artrita, bolile de inima, reducand inflamatiile din corp.
SUSTINE O BUNA DIGESTIE
Un consum regulat de ulei de masline extravirgin sustine si stimuleaza sanatatea sistemului digestiv, contribuind la mentinerea unui microbiom intestinal sanatos si la reglarea tranzitului intestinal.
UTILIZARE:
- Gustul sau intens si fructat este perfect pentru a aroma multe feluri de mancare.
- Poate fi utilizat la salate, la prepararea de sosuri, legume, marinarea carnii si pestelui.
- Poate fi consumat ca atare si in diete alimentare sau utilizari cosmetice.
Epikouros este cel mai mare producator grec de produse ecologice de masline si pionier in agricultura biodinamica. Fabrica din Kalamata este in functiune din 2010 fiind extensa datorita cererii in primavara anului 2021. Productia este realizata cu echipamente de inalta tehnologie, conform celor mai inalte standarde de igiena (HACCP si ISO 22000:2005). Epikouros coopereaza cu peste 100 de cultivatori organici, inclusiv 33 de cultivatori biodinamici si 7 cultivatori BIO SUISSE din Grecia.
Ulei de masline extravirgin organic Epikouros si ulei de masline extravirgin Epikouros Demeter sunt produsele care au primit 2 medalii de aur si fost votate in top 5 la concursul de ulei de masline al celui mai important de produse bio BIOFACH 2022 de la Nürnberg.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.