Descriere
Unt ghee este bogat in acizi grasi valorosi, antioxidanti si vitamine, fiind o sursa excelenta de energie si sustinand sanatatea
CARACTERISTICI:
-
- produs bio,
- produs fara GMO,
- fara conservanti, fara ulei de palmier
- Gramaj: 300g
BENEFICII ALE CONSUMULUI DE UNT GHEE:
– se digera usor, imbunatateste digestia si are efecte benefice asupra metabolismului.
– este stabil si nu se dizolva, chiar daca este depozitat in afara unui frigider
– contine o doza mare de vitamine A , D , E si K si antioxidanti , care intaresc tesutul osos si ofera suport sistemului imunitar
– contine o cantitate mare de acizi grasi, favorizeaza digestia si are efect benefic asupra florei intestinale
– nu ridica nivelul colesterolului , ci, dimpotriva, contribuie la niveluri mai mici de LDL colesterol rau
– sprijina activitatea inimii si a sistemului circulator
– contine acid linoleic conjugat ( CLA ), pentru a sprijini scaderea in greutate
– prin procesul de clarificare se elimina lactoza deci este potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza
– este antioxidant si detoxifiant
– imbunatateste memoria, intelegerea, inteligenta.
– hraneste tesuturile implicate in reproducere
– mentine pielea frumoasa, moale, supla.
- BENEFICII POTENTIALE ALE UNTULUI GHEE PENTRU SANATATEA INIMII
- Acizii grași Omega-3 pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol nesănătos și să ofere un echilibru energetic din aportul de grăsimi. Multe studii arată că consumul de ghee poate duce la schimbări favorabile pentru unii markeri de sănătate a inimii. Într-un studiu controlat pe 206 adulți sănătoși, ghee a fost sursa de grăsime responsabilă pentru cea mai mare creștere a ApoA, o proteină în particule HDL care este legată de un risc redus de afecțiuni cardiace.
DESCRIERE PRODUS:
-
- In India se prepara in fiecare casa si se utilizeaza in viata de zi cu zi, atat pe cale interna, cat si externa.
- Untul ghee se obtine prin incalzirea si topireauntului proaspat, pentru o lunga perioada de timp. La finalul acestui process rezulta 3 straturi: protein din zer, cazeina si grasimea lichida. Se indeparteaza primele doua straturi si se pastreaza doar grasimea lichida care este untul ghee. Prin acest process se elimina apa si ramane doar o grasime lichida aurie care prin solidificare devine unt ghee.
- Untul ghee sau untul clarificat contine grasime pura, avand un gust untos intens, care imbunatateste calitatea si valoarea nutritiva a alimentelor.
- Este bogat in acizi grasi valorosi, antioxidanti si vitamine si nu creste nivelul de colesterol in sange. Datorita continutului ridicat de grasime pura, ghee este un produs recomandat pentru cei care utilizeaza dieta Paleo.
- Daca este corect preparat apa este complet eliminata din ghee si in el nu se pot dezvolta nici un fel de germeni microbieni sau fungici. Aceasta grasime speciala nu rancezeste. Mai mult, el devine mai puternic odata cu trecerea timpului.
- Datorita procedeului de clarificare, la prajire nu rezulta substante nesanatoase. Grasimea din ghee atinge procentul cel mai ridicat de digerare si absorbtie dintre toate grasimile: 95 % ! Este foarte util copiilor si batranilor.
INGREDIENTE:
– 100% unt organic din lapte de vaca clarificat*
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Certificare eco: NL-BIO-01
UTILIZARE UNT GHEE:
– proprietatile sale il recomanda atat ca aliment, cat si ca tratament, singur ori in combinatie cu plante sau alte produse terapeutice. Se poate consuma simplu cu lingurita in timpul meselor sau sub forma unui amestec cu miere. Impreuna, untul ghee si mierea isi potenteaza reciproc calitatile.
– Aliment crud: untul ghee este o alternativa sanatoasa la untul traditional sau la ulei. Gustul untului ghee este placut, dulceag, mirosul frumos. Ideal pentru tartinare ca atare sau in amestec cu alte ingrediente pentru a crea diverse combinatii tartinabile (cu sardine, cu verdeturi, cu condimente picante, etc). Se poate folosi si in creme de cofetarie
– Aliment preparat: se poate folosi oriunde ca si ingredient al untului clasic: pentru gatit si prajire dar si in produse de patiserie. Tratamentul termic nu altereaza gustul preparatelor, doar le imbogateste cu substante nutritive. Ghee nu elibereaza substante nocive la temperaturi ridicate.
CONDIȚII DE PĂSTRARE ȘI CONSUM:
-
- Se depoziteaza intr -un loc racoros , uscat , nu necesita refrigerare
- Dupa deschiderea borcanului va recomandam sa-l consumati in timp de cel mult 3 luni de zile, cu conditia sa-l depozitati in spatiu racoros si uscat.
INTREBĂRI FRECVENTE
ESTE UNTUL GHEE SIGUR PENTRU COPII?
- Ghee este o sursa benefica de nutritie care ajuta la cresterea mentala si fizica a copiilor. Este bogat in nutrienti, inclusiv vitamine solubile in grasimi precum A, D, E și K. Ghee este, de asemenea, format din compusi vitali precum CLA, acizi grasi cu lant scurt si cu lant mediu.
- Adaugarea de ghee in dieta obisnuita a bebelusilor si a copiilor mici este benefica pentru acestia.
- Ghee poate fi introdus in alimentatia bebelusilor inca de la 6-7 luni, cand este considerat sigur pentru ei sa inceapa pe semisolide.
- Ghee adauga savoare alimentelor si astfel ajuta nu numai la intarcare, ci si la dezvoltarea palatului. Pentru un bebelus cu varsta cuprinsa intre 6-9 luni, o picătura mica de ghee va fi suficienta
Pentru mai multe informații puteti citi acest articol.
Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.
Nicu –
Un produs de calitate
Lucica –
Am prajit legume si au un gust foarte bun. Nu s-a ars deloc
Petruta –
Bun și pentru gătit și coacere, pieptul de pui este crocant și totuși fraged
Luci –
Gust foarte bun. Am folosit putin si la prajituri si au avut gust foarte bun.
Vlad –
Calitate foarte buna. Nici cel mai scump, dar nici cel mai ieftin
Claudiu –
Foarte bun la gust. E intr-adevar foarte sanatos, dar cam scump!
Diana –
Bun, bun la gust. Parca ia ce e mai bun din gustul untului.
Paula –
Imi place foarte mult gustul asa ca il mananc chiar tartinat.
Cristina –
Imi place foarte mult gustul. Nu trebuie adaugat mult dar pur si simplu schimba gustul mancarii
Petra –
Il folosesc in special pentru prajire. Mai ales la mancarea de tip asiatic. O singura lingura de ghee a fost indeajuns. E gustos si nu se arde.