CategoriesArticole

10 motive bune pentru a adopta definitiv quinoa

Da, quinoa este la moda, acesta este un motiv bun, insa noi am gasit alte zece motive cu adevarat bune pentru a consuma quinoa. In plin val al sanatatii si echilibrului, semintele sacre ale incasilor ofera o lista de beneficii prea lunga pentru a fi ignorata.

1. Quinoa face parte din familia Chenopodiacee
Quinoa are proprietati similare cu cerealele … dar nu este o cereala. Aceasta este un Chenopodiaceae, iar verii sunt mangold si spanacul. Cu alte cuvinte? Bucurati-va de beneficiile cerealelor, fara a avea vreunul dintre dezavantajele lor!

2. Quinoa este bogata in substante nutritiv
Mangan, fier, cupru, fosfor si magneziu, zinc si vitamina B2: toate sunt prezente in cantitati suficiente in quinoa, pentru un corp in plina forma si un moral ridicat. Samanta incasilor este atat de bogata in magneziu incat doar o singura portie este suficienta pentru a acoperi aproape jumatate din nevoile de zi cu zi. In ceea ce priveste bogatia in fier natural, quinoa este alimentul ideal pentru persoanele care au deficiente.

3. Quinoa se gateste repede
Douasprezece minute sunt suficiente pentru a gati optim quinoa, obtinand un bob moale, care se topeste in gura si incanta papilele gustative. Gatiti in timp scurt cu beneficii complete, un obiectiv realizabil cu quinoa!

4. Quinoa este bogata in fibre
O portie de Quinoa Real este bogata in fibre cat o felie de paine din faina integrala sau o portie de orez brun. Aceste fibre sunt implicate in lupta impotriva diabetului si a bolilor caridovasculare, regleaza tranzitul si faciliteaza digestia.

5. Quinoa este bogata in proteine
Spre deosebire de majoritatea cerealelor, quinoa contine toti aminoacizii esentiali, cei pe care organismul nu ii poate produce si care trebuie sa fie furnizati de alimente.

6. Quinoa este foarte variata
Nu, boabele aurii de quinoa nu sunt singura ta alegere. Poti consuma quinoa rosie sau neagra, sub forma de fulgi sau faina, grisine, paste sau drojdie si chiar combinatii cu preparare rapida gata in 3 minute … astfel incat sa aveti o varietate suficienta pentru mese fara a pierde beneficiile. Pe www.vianaturalia.ro puteti gasi quinoa in peste 35 de produse.

7. Quinoa nu contine gluten
Secretul quinoa? Aceasta nu contine gluten! Ea este minunata atat pentru cei cu intoleranta la gluten, cat si pentru cei cu boala celiaca. Toate acestea fara frustrare si mai presus de toate, fara indigestie.

8. Quinoa este ideala pentru vegetarieni
Bogata in proteine, aminoacizi esentiali, fier, zinc si vitamina B2, quinoa este activul perfect pentru o dieta fara proteine animale, in special in cazul in care ati ales dieta vegetariana. Gama de Quinoa Primeal este acum certificata Vegan

9. Quinoa este bogata in antioxidanti
Quinoa este plina de antioxidanti, lupta in mod activ impotriva imbatranirii pielii si aparitia anumitor boli. Noi spunem da!

10. Quinoa este delicioasa, cu un gust desavarsit
Pentru a vorbi mai mult despre calitatile sale nutritive, avem tendinta de a uita elementele de baza: fondanta, crocanta, quinoa este mai presus de toate gurmanda, oferind in functie de varietatea aleasa un gust de nuca mai mult sau mai putin pronuntata!

Quinoa un aliment ce reprezinta o reala sursa de sanatate, adecvata pentru toata lumea şi mai ales pentru cei care sufera de intoleranţa la gluten, vegetarieni şi chiar bebeluşi, femei insarcinate, femei care alapteaza (quinoa este şi galactogena), sportivi.
Via Naturalia este, incepand cu 2009, reprezentantul in Romania a unuia din cei mai importanti producatori de quinoa care cultiva si recolteaza direct in Altiplanul Bolivian asigurand o filiera echitabila.
EKIBIO este puternic implicat in viata comunitatii locale prin respectarea drepturilor sociale, cursuri de formare in agronomie, asigurarea oportunitatilor de afaceri, compensatii echitabile si contracte pe termen lung pentru a asigura stabilirea venitului regulat. Astfel prin multa grija pentru cultura dar si pentru oameni, quinoa Priméal are cea mai buna calitate a semintelor avand garantia originii din altiplanul bolivian.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *