CategoriiRețete vegane/de post

Crumble vegan cu prune

89

Crumble cu prune e o rețetă foarte simplă de prajitură crocantă și usor sfărâmicioasă. Sună foarte englezesc și sofisticat însă de fapt e foarte simplă. E greu de gasit o traducere care să sune bine și dacă nici patiserii francezi nu și-au bătut capul și tot crumble o numesc, atunci vom proceda și noi la fel. E o rețetă cu destule calorii, dar e delicioasă, e de sezon și am reușit să o adaptăm cu succes la varianta vegană fară unt.

Rețeta pentru 16 prăjituri
ALUAT :

UMPLUTURA :

Preparare : 15 minute

Gătire : 70 – 75 minute

  1. Preincălziți cuptorul la 180°C. Pregătiți o tavă: puneți hârtie de copt și ungeți hârtia cu puțin ulei vegetal sau ulei de cocos.
  2. Amestecați într-un castron făina de migdale, cea de cocos, fulgii de ovăz si scorțisoara
  3. Adaugati untul de migdale, uleiul de cocos si siropul de artar. Amestegati până ingredietele uscate s-au umezit dar aluatul este puțin sfărâmicios.
  4. Luati cam 2/3 din aluat și puneți în tava pregătită cu hârtia de copt. Presați bine și apoi introduceți tava la cuptor pentru 10 minute. După ce scoateți tava lăsați deoparte să se răcească fără să scoateți aluatul.
  5. Spălați prunele, scoateți sâmburii și taiați-le în bucățele mici
  6. Puneți într-o cratiță prunele cu siropul de arțar, scorțișoara și amidonul de tapioca. Puneți pe aragaz la foc mediu până prunele se înmoaie și siropul scade ușor. Ar trebui să dureze cam 15-20 min.
  7. Lasați să se răcorească puțin apoi puneți în blender și amestecați câteva seconde pentru a fărâmița pielița.  Dacă nu vă deranjează puteți folosi un zdrobitor de piure cu care zdrobiți prunele înmuiate direct in cratiță.
  8. Din blender aduceți din nou pasta de prune în cratiță și mai fierbeți cam 15 minute până aveți o pastă groasă. Trebuie să rămână urma când treceți cu lingura prin ea
  9. Adăugați pasta de prune peste crusta coaptă din tavă
  10. Presărați în mod uniform aluatul rămas peste pasta de prune. Încercați să fie bugărași cât mai uniformi și împrăștiați peste tot.
  11. Puneși din nou tava la cuptor pentru 25-30 minute până când crusta de deasupra este auriu-maronie.
  12. Lasați să se răcească bine și apoi taiați în patrate.

Se pot pastra la rece (chiar frigider) timp de 3-4 zile… Dacă rezistă atât!

Sursa de inspirație: https://www.bakerita.com/plum-crumble-bars-gluten-free-vegan/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *