CategoriiRețete vegane/de post

Tajine de quinoa cu legume la cuptor, migdale și multe mirodenii

96

O reteta dulce sarata, delicat parfumata si bogata in arome ideala pentru anotimpul rece. Quinoa, curmale, multe legume si multe mirodenii. Aceasta reteta pe baza de quinoa contine o multitudine de nutrienti de calitate obtinuti exclusiv din vegetale.

Reteta pentru 4 portii
Pentru legumele la cuptor:

  • 2 morcovi de dimensiuni medii
  • 3 cartofi medii
  • ½ rădăcină de țelină medie
  • 2 cepe roșii
  • 5 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de sirop de arțar
  • 2 linguri de oțet balsamic
  • 1 linguriță de frunze de cimbru uscat
  • sare de Himalaya
  • 10-12 curmale fara samburi
  • 1 mana de migdale blansate
  • 8 felii de roșii uscate

Pentru quinoa:

  • 400 g de quinoa Priméal
  • 2 lingurite de curry
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 praf de piper de cayenne
  • 10 curmale fara samburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • patrunjel sau coriandru tocat
  • sare de Himalaya

Preparare : 15 minute
Gatire : 55 minute

  1. Preincalziti cuptorul la 180°C
  2. Curatati cartofii, morcovii si telina si apoi taiatii in bucati marisoare
  3. Curatati ceapa si taiati-o in patru
  4. Puneti intr-un castron toate legumele de mai sus. Adaugati uleiul de masline, siropul de artar, otetul balsamic, sare si cimbru uscat si apoi amestecati-le bine (indrazniti si cu mana pentru ca se acopera mai bine legumele cu condimente)
  5. Luati o tava de cuptor, puneti hartie de copt si apoi etalati legumele in tava
  6. Puneti tava la cuptor pentru 30 min
  7. Dupa 30 min adaugati in tava curmalele, nucile caju si rosiile deshidratate si mai lasati inca 8-10 minute la cuptor. Cat stau legumele la cuptor puteti pregati quinoa
  8. Spalati bine quinoa; aruncati apa de 2-3 ori ca la orez
  9. Intr-o oala se pune quinoa, cele 10 curmale taiate in jumatati, toate mirodeniile si de doua ori volumul de apa. Daca in acest caz aveti 400g de quinoa, veti pune 800 ml de apa.
  10. Se fierbe acoperit pana la absorbtia toatala a apei, in jur de 12-16 min. Trebuie insa sa urmariti ca sa nu se arda.
  11. Dupa ce opriti focul adaugati sarea si verdeata taiata si amestecati
  12. Intr-un castron mare puneti quinoa, apoi legumele de la cuptor si nucile caju. Daca doriti mai adaugati verdeata tocata.

Idei, ponturi si variatiuni pe aceeasi tema

1. Reteta originala continea si castane. Am renuntat la ele din comoditate, dar si pentru ca mi se parea prea incarcata. Insa e sezonul castanelor, se pot cumpara din piete. Le crestati usor si le puneti la copt. Dupa ce sunt coapte le curatati si le adaugati la legume in faza finala de la cuptor (ultimele 8 minute)

2. O alta varianta este ca in loc de castane este sa folositi naut. Exista naut prefiert care trebuie doar clatit si adaugat la legume in ultimele 8 minute de stat la cuptor.

3. Un pahar de vin s-ar potrivi de minune la aceasta mancare bogata. Specialistii recomanda vinul rosu, dar daca preferati un roze nu se supara nimeni.

Sursa: http://blog-primeal.fr/recipe/tajine-dhiver-quinoa-sucre-sale/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *