CategoriiArticole

Despre făina de cocos

19

Despre lapte si ulei de cocos stim destul de multe, au castigat popularitate in ultimii doi ani pentru beneficiile lor aduse starii de sanatate a organismului, pentru gustul lor exotic si pentru faptul ca pot fi consumate in siguranta de catre cei cu intoleranta la gluten sau lactoza .

Dar, Faina de nuca de cocos, mai putin cunoscuta face pasi repezi si castiga tot mai multi adepti, asa ca merita sa stim mai multe despre ea. Faina de nuca de cocos este un inlocuitor excelent pentru fainurile bine cunoscute, cum ar fi din grau sau alte cereale sau alta faina cu sau fara gluten. Aceasta aduce o aroma de alune, delicioasa pentru copturi si este complet lipsita de gluten in mod natural. Daca aveti boala celiaca sau aveti intoleranta la gluten, faina de nuca de cocos ar putea deveni cel mai nou si cel mai bun prieten in bucatarie .

Ce este mai exact de faina de nuca de cocos ?
Faina de nuca de cocos provine din miezul proaspat zdrobit al nucii de cocos din care se extrage laptele si o mare parte de ulei. Ceea ce ramane este ras pentru a se face faina.
Din punct de vedere al gustului, faina de cocos este mai dulce decat alte fainuri si ca textura nu are acel aspect de pulbere fina si pufoasa.

Continutul de fibre dietetice ( 30g pe 100g ) o situeaza pe locul intai intre toate celelalte fainuri, continand de asemenea si un procent bun de proteine: 18 g de proteine pe suta de grame.
Faina de nuca de cocos contine acid lauric, care are proprietati antivirale si antibacteriene si acid capric (sau acid decanoic), care poate ajuta la echilibrarea nivelurilor de insulina din organism.

Cum gatesti cu faina de cocos ?
Faina de nuca de cocos este super absorbanta, astfel incat nu poate inlocui pur si simplu faina normala in raport de 1-1. Pentru fiecare ceasca de faina clasica, ar trebui sa utilizati intre ¼ si ⅓ cani de faina de nuca de cocos. Pentru ca nu este lipicioasa ca celelalte fainuri clasice, din cauza lipsei glutenului, va trebui sa adaugati acea componenta in amestec prin intermediul unui ou sau un ou vegetal (2 linguri de seminte de in macinate in solutie cu 3 linguri de apa calduta).
Este posibil sa trebuiasca sa experimentati un pic pentru a obtine un aluat la consistenta care functioneaza cel mai bine pentru fiecare. De obicei, atunci cand coacem cu faina de nuca de cocos, produsul final iese mai mult ca o prajitura – dar e o textura in totalitate agreabila. In cazul in care experimentele va ingrijoreaza, puteti incepe prin a face o prajitura foarte simpla dar delicioasa.

Cookies de nuca de cocos cu chipsuri de ciocolata

Ingrediente pentru 12 prajiturele

  • 1/3 cana de Faina de cocos
  • 1/4 cana Ulei de cocos topit
  • 1/4 cana de Sirop de artar pur
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1/4 lingurita de sare
  • 2 oua intregi
  • 1/4 cana chips-uri de ciocolata neagra sau Cacao nibs

Instructiuni

  1. Se incalzeste cuptorul la 180 °C
  2. Intr-un castron, amestecati impreuna faina de nuca de cocos, ulei de cocos, sirop de artar, vanilie, sare si oua, pana cand se creeaza un aluat uniform. La inceput aluatul va fi cam subtire si va curge, dar se va ingrosa cand faina de nuca de cocos incepe sa absoarba umezeala .
  3. Adaugati chips-uri de ciocolata sau cacao nibs, si amestecati pentru a le distribui in mod uniform.
  4. Formati din aluat prajiturele rotunde pe care le presati si le puneti intr-o tava in care ati pus in prealabil hartie de copt.
  5. Puneti tava la cuptor pentru 8-10 min pana devin aurii. Trebuie supravegheate ca sa nu le ardeti

Curaj si spor la gatit cu faina de cocos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *